Zobrazit plnou verzi příspěvku: Chyba: Cyklický odkaz

dare1234
13.03.2014, 11:19
Zdravím,potreboval by som radu. Pri úpravách zostáv (aktualizácia, rebuild, ukladania) inventor2010 v hornej lište (ako je názov) vyhodí hlášku cyklický odkaz, ďalej zamrzne a práca mu trvá priveľmi dlho, niekedy ani operáciu nedokončí. Pri tejto chybe sa na panely štart zobrazí aj nejaká ikona (viď obrázok). Stretol sa s tým už niekto? Čo to vlastne znamená a ako tento problém odstrániť? Ďakujem za rady.

Cheff
13.03.2014, 11:28
Vsadím se, že to bude tou adaptivitou - je jí tam příliš (i jedna je víc než moc )Takže se pomocí adaptivní vazby budete dostávat do kolečka, že jedna součást řídí druhou, která přes třetí bude chtít řídit první součást. (Nebo to tak úplně nemusí být pravda, ale může se k tomuto výsledku dopočítávat). Jednoduchá rada za všechny VYPNOUT VŠECHNY ADAPTIVITY. Není to zrovna chytrá funkce (ano své uplatnění má, ale tak max 1 - nejlépe pouze zapnout, změnit danou velikost a následně vypnout). Stačí prohledat forum - je tu toho dost. Na podobné funkční sestavy lépe použít "skeletové modelování" (jedna řídící součást)

Radek001
13.03.2014, 11:28
Cyklický odkaz vznikne, pokud např. sestavu "X" vložíte opět do sestavy "X". V tom případě sestava X odkazuje pořád dokola sama na sebe. Asi nejlíp ten termín pochopíte v prostředí EXCELu.
Projděte si strom v dané sestavě a cyklický odkaz odstraňte.

Radek001
13.03.2014, 11:31
[QUOTE=Cheff]Vsadím se, že to bude tou adaptivitou - je jí tam příliš (i jedna je víc než moc )Takže se pomocí adaptivní vazby budete dostávat do kolečka, že jedna součást řídí druhou, která přes třetí bude chtít řídit první součást. (Nebo to tak úplně nemusí být pravda, ale může se k tomuto výsledku dopočítávat). Jednoduchá rada za všechny VYPNOUT VŠECHNY ADAPTIVITY. Není to zrovna chytrá funkce (ano své uplatnění má, ale tak max 1 - nejlépe pouze zapnout, změnit danou velikost a následně vypnout). Stačí prohledat forum - je tu toho dost. Na podobné funkční sestavy lépe použít "skeletové modelování" (jedna řídící součást)[/QUOTE]
 
Souhlas, adaptivitu už vypínám automaticky

dare1234
13.03.2014, 11:45
Vporiadku, je to dobrá rada vypnúť všetky adaptívne väzby, ale problém je v tom, že my ich využívame dosť veľa, totižto sa nám v zostavách na základe jednoho rozmeru mení aj niekoľko desiatok ďalších dielov,ktoré je pracné dodatočne prerábať. Vo firme máme každý win 7 a AIS2010 a aj pri zapnutej adaptivite tento problém nemá nikto, samozrejme okrem mňa. Pracovné stanice máme takpovediac rovnaké, rovnaká značka a takmer aj parametre. Ja som dostal novšiu zostavu, tak ma napadlo, či to nebude aj grafikou alebo nejakými inými funkciami. Neviem si to jednoducho vysvetliť.

EuroTec
13.03.2014, 14:30

Adaptabilita je živel. Výborný sluha, ale špatný pán. Také ji velice rád používám - vždyť je to jedna ze základních vlastností parametrického modelování. V tomto případě si také myslím, že je problém v adaptabilitě - adaptabilní prvek na adaptabilní součásti (často používané zvěrstvo) či něco podobného. Kolegové se Vás snaží přesvědčit,  že modelování odvozené sestavy pomocí řídícího tělesa  (skeletonu) je lepší.  Je sice trochu složitější (delší) takovou sestavu vytvořit, ale rychlost editace a úspora paměti jsou úžasné. Doporučuji používat tuto metodu. 

dusek
13.03.2014, 21:37
Skeleton nemá smysl používat na složítější sestavu, kterou jednou použijete a už nikdy na ni nesáhnete. Pokud ale je sestava kopírovaná a často používaná, nejlepší je vycházet ze skeletonu. Úspora času a problémů je v tomto značná. Pokud už se ale musí použít adaptivita, tak pouze v rámci sestavy, jakmile to jde napříč sestavami, tak to je náběh na velký problém. Co se týče vašeho problému, tak si nemyslím, že to je sestavou stanice, tam bude problém v konkrétní sestavě inventoru. Kromě adaptivity se může někde křížit i xls tabulka, na kterou to je navázáno. Těžko se takto zprostředkovaně hledá chyba, nejjednodušší způsob jak najít problém je asi metoda pokus/omyl, kdy budete postupně umazávat díly nebo sestavy a až ten rpoblém zmizí, tak zjistíte odkud problém vychází. Pak už to je na konkrétní úpravě "zmetku".