Zobrazit plnou verzi příspěvku: iLogic - výpis z kusovníku

Preciosa_Ondra
03.02.2023, 09:22
Dobrý den, marně prohlodávám internet a hledám jak iLogicem zjistiti jaké díly obsahuje sestava, konkrétně bych chtěl prohledat rozpisku / kusovník.Cílem je abych zjistil skladové čísla a k tyčce přidat matice. Ale u jedné tyčka máme 1 maticu u další 2 a u další 3, další tyčky chtějí velké matice a další malé. Máme dobře dělané interní číslování (skladová čísla) takže lze tyčky jednoduše rozdělit. Výstup by měl mýt asi jen message box kde bych vypsal počet a velikost matic.Dotaz:Jak můžu prohledat iLogicem kusovník abych našel co potřebuji.Děkuji moc za pomoc 

Vladimír Michl
03.02.2023, 14:45
Není to zbytečná oklika? Kusovník popř. rozpiska je seznam dílů posbíraný ze stromu sestavy. Nestačilo by tedy projít strom sestavy?

Preciosa_Ondra
06.02.2023, 09:28
Dobrý den, ANO projít strom sestavy by mělo stačit. Takto jsem na to nekoukalMohl bych poprosit o postrčení jak na to?

Vladimír Michl
06.02.2023, 10:08
Musíte udělat cyklus přes celou strukturu sestavy (nejjednodušší tzv. iterátor je asi tento: cadforum.cz/cz/ilogic-hromadne-nastaveni-ivlastnosti-pro-vsechny-soucasti-tip10689) a pro konkrétní díly pak jednotlivě provést porovnávací testy na konkrétní skladová čísla a provést přidání spojovací "bižuterie" (např. takto), nebo (lépe) vyhledat ta skladová čísla pomocí nějaké lookup tabulky Excelu. A nakonec vypsat výsledky za celou sestavu.