Zobrazit plnou verzi příspěvku: Křížící se lwpline v z=0 nemají průsečík?

Mantlík
02.08.2018, 09:47
Mám dvě 2D křivky (lwpolyline), které se v několika místech vizuálně kříží.Obě mají výšku z=0  (nejprve přes FLATTEN, pro jistotu jsem ještě přepsal ve vlastnostech na "čistou nulu"a) chci plochy mezi nimi vyšrafovat - NEJDE TO (nijak)nenajde to spojitou hranici, ale nevyšrafuje to ani když plochu rozdělím úsečkami v koncových bodech křivkyb) chci každou křivku přerušit v jejich průsečíku - NEJDE TO - nenajde to průsečík ?c) v křížení obě křivky odříznu, takže vzniknou dvě křívky, které by měly mít společné koncové body a mezi křivkami je jen jedna spojitá plocha. Křivky chci spojit do jedné - zase to NEJDE ...V čem může být problém? Křivky pocházejí z podélného profilu, z jakého programu nevím (bylo to v čistém dwg)Díky za nápady

Vladimír Michl
02.08.2018, 09:55
Křivky musí být v jedné rovině - pokud se liší jejich normálový vektor (např. vlivem UCS), nepůjde to. Průsečík by ale měl jít najít přes _APPINT (zdánlivý průsečík).

Mantlík
02.08.2018, 10:09
Na zdánlivý průsečík jsem pozapomněl, nicméně to nic dalšího neřeší. Stále nejsem schopen rychleji zjistit plochu mezi oběma křivkami (tedy jinak, než "oťukáváním" přes jednotlivé body)PS. normálový vektor u křivek ve vlastnostech není, pokjud vím, je jen u oblouků a kružnic, a tady žádné nejsou (i zdánlivé oblouky jsou křivky z krátkých úseček)

Vladimír Michl
02.08.2018, 10:21
asi bude potřeba kousek onoho výkresu, nebo aspoň výpis z:(entget(car(entsel)))