Zobrazit plnou verzi příspěvku: výpočet 6 sigma

Paolo
02.06.2009, 12:55
přátelé, kamarádi, nevíte zdali existuje nějaký software který by spolupracoval s Inventorem na výpočet tolerančního pole resp analýzi. Něco jako je http://www.tolerancecalc.com/ ale ne jen pro 2D ale i pro 3D. Mám sestavu o 4 partech, cca 15 kot a 15 goemetrických tolerancí a toto počítat v excelu je sebevražda :) Ručně jsem maximálně udělal "worst case method" kdy jsem jedlitlivé party měnil na maxima a minima (díky bohu za tu možnost to dělat lehce v seznamu parametrů) ale jak dál? Očekávám že asi Inventor samotný to neumí

horalek
02.06.2009, 18:08
Dbrý den,
výpočet toleranční analýzy je součástí Dessign Acceleratoru (dříve Mechsoft), ten je součástí Inventoru.
Druhou možností je nastavení tolerance přímo k rozměrům a ručně měnit horní a spodní mezní rozměry (tabulka parametrů). Výsledky pak odměřovat přímo na 3D modelech.
 
 

Paolo
03.06.2009, 07:55
děkuji za odpověď, já jen doufám že jsme se pochopili, mě zajímá statistická metoda na výpočet 6sigma se započítáním geometrických tolerancí jako je LMC, MMC. Obyčejné přepočítávání ve 3D změnou horní a dolní meze je u více kot opravdu složitý proces. Jedna varianta je TOLERANCECALC ale ten dovede spočítat pole max ve 2D nebo CETOL který si nejsem jist zdali lze provázat s Inventorem.