Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
mazlik ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 03.srp.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: 2010 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() Zasláno: 03.srp.2011 v 09:45 |
Dobrý den
Byl jsem nucen přejít z autocadu 08 na 2010. Bohužel v 08 jsem měl české šrafy (cad standardy) a teď mi nejdou v 2010. Neznáte prosím obdobný program, který by fungoval na 2010? Děkuji za odpovědi. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21915 |
![]() |
CAD Standardy fungují i ve vyšších verzích, včetně aktuální verze 2012 CZ. Je možné si nakopírovat soubor definic šraf i samostatně.
|
|
![]() |
|
mazlik ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 03.srp.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: 2010 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() |
Já teď nainstaloval cad standardy 1.4 a pustil cad 2010 a ve šrafách nic není nového. Taky jsem zkoušel jak vy píšete to udělat po složkách ale ani potom mi nefungovaly.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Dobrý den,
jak psal pan Michl, CAD standardy fungují na všech verzích AutoCADu bez rozdílu. Chyba je nejčastěji v tom, že se soubory nenakopírují do správných složek. Zkuste prosím uvést verzi AutoCADu, Windows a cesty, kde jste soubory šraf kopíroval, třebas to rozlouskneme ;).
|
|
![]() |
|
![]() |
No mě to při instalaci napsalo, že instalace selhala. Při instalaci jsem nevybral žádny z autocadu, protože tam moje 2010 nebyla. Verze systemu: windows 7 cz 64 bit a autocad 2010 cz 64 bit. Teď se mi bohužel nedaří najít v autocadu složku, kde jsem nastavoval ty složky standardu.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
CAD standardy v aktuální verzi určitě nejsou dodávány jako instalační balíček. Stáhněte si poslední verzi (archiv ZIP) a zkopírujte prosím soubory dle pokynů v archivu.
|
|
![]() |
|
![]() |
Stahl jsem tedy standardy 1.5 a vše nastavil dle návodu.(vyextrahovat archiv a poté v autocadu najít pracovní podsložky) Bohužel když otevřu šrafy, tak zde vidím pouze původní šrafy a ty nové nikde.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Mohl byste prosím uvést, v jaké konkrétní cestě (adresáři) jste soubory šraf (*.pat) nahrazoval?
|
|
![]() |
|
![]() |
Takto, doufam že je to dobře.
C:\Program Files\CAD standardy\Srafy Teď jsem zjistil, že mám ve vlastních šrafu Tonda, tak se jmenují šrafy z cadstandartu, jenže mi ji to sice načte ale je jen jedna a nefunguje. Takže někde je chyba ale kde? Upravil mazlik - 03.srp.2011 v 19:31 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak to je špatně, je nutné zkopírovat soubory *.PAT nacházející se v archivu CAD standardů (CAD_standardy_1_5.zip\Documents and Settings\ProfilXYZ\Data aplikací\Autodesk\AutoCAD XYZ\RXY.Z\csy-enu\Support) do složky Support programu AutoCAD, kterou naleznete ve Windows pod Vaším uživatelským profilem, viz tip 2902.
|
|
![]() |
|
![]() |
Omlouvám se, já to sice viděl v tom navodu ale počítačům zase tolik nerozumím. Teď je cesta ke šrafám:
C:\Users\Honza\AppData\Roaming\Autodesk\AutoCAD 2010\R18.0\csy\Support\srafy Tak už šrafy fungují,všem moc děkuju za pomoc. Upravil mazlik - 03.srp.2011 v 20:41 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Rádo se stalo, hlavně, že to funguje ;).
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
Práve som si stiahol nové GG menu a CAD standardy, všetko OK, menu funguje, príkazy tiež, šrafy OK ale dosť definícií čiar je chybných. Neviete kde je problém. Ide o súbor acadiso.lin ktorý som prekopíroval z CAD_standardy 1.5 (AutoCAD 2011). Ale tento problém je pri viacerých definíciách (acadiso-stn.lin).
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21915 |
![]() |
Pokud vyloučíme syntaktickou chybu v definici čáry (to u veřejně šířených knihoven většinou nebývá), pak nejčastější příčinou je chybějící (odkazovaný) SHX soubor tvarů. Ten jste nakopíroval také?
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
Áno aj SHX, ale práve to kontrolujem. Sú tam skopírované ale nie tie správne :-) ... opravil som to, ale ešte jednu chybu pri jednej definícii mi ukázalo, takže pravdepodobne to bude ďaľší chýbajúci súbor.
|
|
![]() |
|
![]() |
Už som prišiel aj na poslednú chybu. Už je všetko OK. Blbo som to nakopíroval, v definícii som si pozrel odkazované SHX súbory, chýbali mi dva.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.