ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoŠrafy

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
wilkous Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.říj.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AUTOCAD 2011
Stav: Offline
Bodů: 1
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Šrafy
    Zasláno: 11.říj.2011 v 22:50
Dobrý den, 

používám studentskou verzi AutoCAD 2011 na Windows 7. Stáhl jsem si soubory s novými šrafami, avšak se mi je nedaří zprovoznit v CADu. Hledám to před Soubor - Možnosti - zvolit složku pro podpůrné programy ale potom se samotné šrafy nepročtou do příkazu "Šrafy" v panelu. Vidím pořád ty stejné šrafy a žádné nové... Nevíte někdo co s tím ? 

Děkuji
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2011 v 22:56
Dobrý den,

je nutné nahradit nebo doplnit soubor acad.pat, acadiso.pat o nové definice ve Vašem uživatelském profilu, složce Support. Viz tip 2902.

Upravil PepaR - 11.říj.2011 v 23:39
Zpět nahoru
sarkins Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.říj.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2011
Bodů: 1
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2011 v 20:56
Chtěla bych se zeptat kde je možné stáhnout tyto šrafy do studentské verze? na internetu jsem našla jen jedny a ty jsou do verze 2010 (já mám 2011), přesto jsem je zkoušela a nefungují.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Používám:
Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof.
Bodů: 1247
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2011 v 21:21
Šrafovací vzory jsou stejné pro všechny verze.
Pro hledání příspěvků ve fóru na téma "Šrafy" použijte tlačítko "Najít" nahoře vpravo.
Podobný dotaz je zde.

=^..^=
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018
Bodů: 474
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2011 v 21:37
Dejte si v PC vyhledat soubory s příponou PAT. Uvidíte ve kterých adresářích se nalézají a tam ty získané šrafovací vzory nakopírujte (původní ACAD.PAT a ACADISO.PAT si pro jistotu zazálohujte). 
Radim Koutňák
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.říj.2011 v 07:50
Původně odeslal(a) sarkins sarkins napsal(a):

Chtěla bych se zeptat kde je možné stáhnout tyto šrafy do studentské verze? na internetu jsem našla jen jedny a ty jsou do verze 2010 (já mám 2011), přesto jsem je zkoušela a nefungují.
Dobrý den,

CAD standardy fungují na jakémkoliv AutoCADu nebo AutoCADu LT bez rozdílu zda se jedná o studentskou verzi či nikoliv. Jediný rozdíl mezi studentskou a komerční licencí, co se funkčnosti týče, je v přídavném vodoznaku při tisku.

Je to jak píší kolegové výše, postačí najít pouze cestu, kde máte uloženy šrafy, resp. hlavní soubor šraf (ACAD.PAT, ACADISO.PAT) a ten přepsat tím, z CAD standardů (vřele doporučuji zálohu). Při hledání postupuji podle uvedeného tipu nebo se podívám do možností AutoCADu a hledám mezi cestami k podpůrným souborům složku Support a soubor ACAD.PAT.

Upravil PepaR - 20.říj.2011 v 07:55
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2964:VIPJak vytvořit poloprůhledné celobarevné výplně (šrafy)?
Tip 7353:Editace šraf poklepáním v AutoCADu 2011.
Tip 11585:Změna obrysu (hranice) existující šrafy.
Tip 2036:VIPJak vypnout uchopování na dané hladiny, segmenty šraf nebo určité typy entit? (3 metody)
Tip 10227:VIPJak vynutit rastrový typ výplně ploch v PDF? (bez proužků)
Tip 6906:VIPDva triky pro opravu rozpadlých šraf.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.