ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoRozvin kužele - komolý funguje, ale tenhle ne,HELP

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
ZetaVoxx Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 23.kvě.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ZWCAD, Alibre, AutoCAD, Inventor, 3DS Max
Stav: Offline
Bodů: 107
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rozvin kužele - komolý funguje, ale tenhle ne,HELP
    Zasláno: 03.led.2007 v 10:12
Mám tento typ kužele.Viz screen.Vrcholy jsou kružnice.A potřebuji udělat rozvin.U obyč komolého kužele mi to funguje..ale tady ne.Přes Loft jsem pomocí dvou profilů vytvořil kužel.pak jsem rozřízl plášť..a přepnul na plech..vybral plochu a dal rozvin a nedělá to nic..neví někdo čím to může být?

Upravil ZetaVoxx - 03.led.2007 v 10:30
Zpět nahoru
ZetaVoxx Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.led.2007 v 11:00
Přenastavil jsem snad vše..a stále mi to píše že ohyb je jen z jedné strany a rozvin tedy neprovede..proím pomooccc..
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Bodů: 960
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.led.2007 v 14:43
Podľa mňa ten excentrický kužeľ rozvinúť nejde. (Ani centrický nejde ak bol robený loftom. Aspoň u mňa nie) Mám pocit že INV to vie rozvinúť iba vtedy, ak je celý ohýbaný tvar (jeho površka) "rotovateľlný" okolo jednej pevnej osi, čo v prípade excentrického kužeľa nie je splnené...Unhappy
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018
Bodů: 1199
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.led.2007 v 15:00
U mne centrický kužel jde rozvinout, excentrický nikoliv (Inventor 9). Vždy jsem si myslel, že pokud je tvar pláště rozvinutelný bez dalšího tváření, tak že ho Inventor umí, ale zjišťuji, že to není pravda!
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
Zpět nahoru
flesar Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.lis.2005
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AIP 2009
Bodů: 641
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.led.2007 v 15:21
Myslím si že samostatný Inventor tento kužel nerozvine. Měly by to umět plechařinové nadstavby Inventoru nebo samostatné externí programy, exportující výsledek do dxf.
Zpět nahoru
chyska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.čvc.2006
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2012, Inventor 2012
Bodů: 19
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.led.2007 v 15:55
Vím že vám tím moc nepomohu, ale pro zajímavost jsem to zkusil v SolidWorksu ........ a naprosto bez problémů Wink
Autodesk 2012,2013
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21914
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.led.2007 v 16:27
V holém Inventoru je to také bez problémů - jen je třeba vědět jak na to. Viz model Kruh-Kruh (VIP) v Katalogu bloků:
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
ZetaVoxx Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.led.2007 v 17:11
to chyska : MNOHOMNOHOMNOHOkrát děkuji

(samozřejmě ostatním také díky)
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.led.2007 v 17:16
Tak mám dojem, že dnes SolidWorks vyhrál, nebo se pletu?
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
Zpět nahoru
ZetaVoxx Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.led.2007 v 17:23
Ano.Myslím, že SolidWorks vyhrál.
Zpět nahoru
toros Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 24.čer.2006
Bodů: 15
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.led.2007 v 21:15
ano inventor je super nastroj ale neviem preco ked je dopyt po rozvynoch neviem preco ho tam nedaju v solidworkse je to bez problemov maju tam na to uz predefinovane suciastkz ale ani to nieje boh vie co pre rozvyny je nutne mat spi sheetmetal alebo spi ducting ktory sa nainstaluje do inventoru alebo super program plate n sheet prosim inzinierov v autodesku nech kupia to spi a nech to tam frci potrewbujeme to
inventor
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AIS2009, AIS 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2007 v 08:01
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

V holém Inventoru je to také bez problémů - jen je třeba vědět jak na to. Viz model Kruh-Kruh (VIP) v Katalogu bloků:

Aaaach, už to tu máme zasa! p. Michl, bez urážky, ale to je už trochu silná káva...
Prisahám vačku že keby som do inventora nevložil už toľko času a peňazí, okamžite by som prešiel ku konkurencii.
Veď ten Autodesk sa správa ako by bol jediný vo vesmíre!
To čo iní normálne dajú svojmu zákazníkovi a nerobia z toho tajnosti, po tom sa musia zákazníci autodesku "pídiť" ako za čias socíku!!!! Kto chcel rádio so západnou normou až do 108MHz, musel si ho sám postaviť alebo máličko upraviť to z Tesly národný podnik...
To že Inventor niečo dokáže, ale 99% užívateľov netuší ako, mi je na dve veci....s prepáčením.

AUTODESK, PROSÍM ŤA ZOBUĎ SA! UVEDOM SI ŽE ŽIJEŠ Z PEŇAZÍ KTORÉ TI PLATIA TVOJI ZÁKAZNÍCI! A KEĎ ICH BUDEŠ VEĽMI DLHO DRÁŽĎIŤ, TVOJA KONKURENCIA TO VYUŽIJE A V JEDNO PEKNÉ RÁNO ZISTÍŠ ŽE TVOJI ZÁKAZNÍCI UŽ NIE SÚ TVOJI!!!
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21914
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2007 v 08:07
My to ale přeci také normálně dáváme svému zákazníkovi. Kromě downloadovatelného bloku v Katalogu najdou tento IPT model naši inventorovští zákazníci i na "Xanadu Bonus CD", které poskytujeme při koupi Inventoru.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Bodů: 488
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2007 v 08:26

Pane Pápay, opět s Vámi musím souhlasit, navíc obdivuju Vaši schopnost popsat problém tak, že by ho snad pochopil i člověk, který nemá s inventorem nic společného :)))). Dobré, moc dobré :))).

A k panu Michlovi, nezlobte se, ale myslím si, že pokud jde o základní modelování, což nějaký kužel a jeho rozvin dle mého názoru je, tak by měl být tento postup zveřejněn všem a né jen zákazníkům Xanadu. Neberte to jako útok na Vaši firmu, vy jste v tom namočení stejně tak jako my uživatelé. Navíc tento produkt nemůžete hanět, když ho prodáváte. Ale pokud bych měl tu možnost, což já sám nemám, řezal bych do Autodesku dnes a denně. Protože věcí na zlepšení či předělání je mraky...

Mám návrh pánové, nezaložíme chat na poznatky o změnách či vylepšení?? Každý by si napsal co ho trápí a co by chtěl změnit. Snad to bude mít nějaký dopad... Musíme s tím něco dělat, já k jinému softu nechci, zvykl jsem si na něj a celkem mě vyhovuje... Až na něco /někteří teda mají asi výhrady na vše, tak ti ať si koupí něco jiného :))/ a to něco má každý z nás, tak pojďme to zveřejnit...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AIS2009, AIS 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2007 v 08:28
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

My to ale přeci také normálně dáváme svému zákazníkovi. Kromě downloadovatelného bloku v Katalogu najdou tento IPT model naši inventorovští zákazníci i na "Xanadu Bonus CD", které poskytujeme při koupi Inventoru.

No veď práve...Všetka česť firme Xanadu. Keby sa Autodesk troška od Xanadu poučil a uvedomil si že skutočná starostlivosť o zákazníka nespočíva v programe Subscription ale v niečom inom, bolo by nám sveta žiť! To čo vy robíte ako bonus, by predsa mal sám Autodesk poskytovať každému svojmu zákazníkove vo vesmíre! A navyše by sa mohol chváliť tým, ako sa stará o svojich verných...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
AIS2009, AIS 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2007 v 08:45
Původně odeslal(a) Martin Rebenda Martin Rebenda napsal(a):

Mám návrh pánové, nezaložíme chat na poznatky o změnách či vylepšení?? Každý by si napsal co ho trápí a co by chtěl změnit. Snad to bude mít nějaký dopad... Musíme s tím něco dělat, já k jinému softu nechci, zvykl jsem si na něj a celkem mě vyhovuje... Až na něco /někteří teda mají asi výhrady na vše, tak ti ať si koupí něco jiného :))/ a to něco má každý z nás, tak pojďme to zveřejnit...

V zásade nie som proti, aj keď som troška skeptik...
(určite viete že existuje tzv. "Wish List" na spôsob slobodných volieb z čias socializmu. Autodesk postavil kadidátku národného frontu a voliči si môžu slobodne zvoliť šťastnú budúcnosť...Sorry, ale vhodnejšia paralela mi nanapadlaEmbarrassed)
Bez toho, že by si nad tým zobral patronát niekto vysoko postavený v Autodesku (pre oblasť Československa), si to neviem predstaviť. Alebo, lepšie povedané viem si to predstaviť...V minulosti som sa pokúšal o super jednoduché zmeny (napr. zmena defaultnej hodnoty v dialogu na poziciovanie telesa pri vkladani do vykresu z 10stupnov na 90...)Ani odpovede som sa nedockal...a ruku na srdce, kolko krat v zivote ste vyuzili hodnotu 10 a kolkokrat ste ju museli prepisovat na 90...)
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2007 v 08:55
Stoprocentně souhlasím s panem Pápayem. To, že Xanadu se stará o své zákazníky tím, že jim na VIP serveru přichystá různá vylepšení formou utilit, prográmků apod. (tedy "něco navíc"), je dobré pro zákazníky firmy i pro firmu, ktrá tím třeba získává zákazníky nové. To je korektní způsob podnikání a zaplať pánbůh za něj!
Ale ZÁKLADNÍ funkce programu (a pokud se Inventor pyšní tím, že má modul na plechy, tak rozvin je naprosto nezbytná základní funkce) by měly fungovat korektně už od výrobce programu. 
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
Zpět nahoru
Jan Liska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.říj.2004
Používám:
Inventor,Producstream
Bodů: 65
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2007 v 11:20
Dobrý den,

wish list své opodstatnění zcela jistě má - slouží jako "síto" pří výběru okruhů pro rozšíření a vylepšení nových verzí. Doporučuji online verzi na http://www.augi.com. Pokud nenaleznete "své" téma pošlete mi prosím zprávu mailem, předám vaše požadavky dále.

K vašemu konkrétnímu požadavku ohledně výchozího nastavení při pozicování, můžete mi jej prosím přeposlat, pokusím se zjistit více.

Co se týká wish listu a připomínek uživatelů obecně - Autodesk si připomínek uživatelů cení a za sebe mohu říci, že názor uživatele je při vývoji produktů zohledňován. Samozřejmě může dojít k rozporu mezi přáním konkrétního uživatele a výsledným provedením - většina funkcí je navrhována tak, aby vyhovovala většině uživatelů.

S pozdravem
Jan Liška
Autodesk Consulting
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4062:Jak v AutoCADu zkonstruovat komolý kužel?
Tip 8193:Rozvin 3D kulové plochy či kužele do 2D.
Tip 4314:Rozvin kuželové plechové součásti v Inventoru.
Tip 3196:Jak v Inventoru vytvořit šikmý kužel?
Tip 8304:Jak v Inventoru rozvinout plechová tělesa z jiných CAD aplikací?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,463 sekund.