Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Tabulka vs blok |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
Stepix
Nováček Přihlášen: 23.led.2010 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2021 Stav: Offline Bodů: 3 |
Téma: Tabulka vs blok Zasláno: 15.lis.2023 v 10:19 |
Zdravím, mám takový dvojdotaz asi. ;-) Mám v AutoCADu tabulku s Fieldy (část hodnot definuju z výkresu - na obr. červeně označené, zbytek se pak dopočítá (na obr. modrá)). Takovejhle tabulek budu mít ve výkrese několik desítek....
DOTAZ 1: Nějak jsem za boha nepřišel na to, jak z té tabulky udělat blok, abych to pak mohl případně nějak upravit hromadně. Resp. jde to, ale nevím jak pak definovat ty atributy, aby se to pořád počítalo.... DOTAZ 2: Taky jsem nepřišel jak jedním klikem všechny tyto tabulky exportovat do Excelu. Extract Data ty hodnoty nevidí, tableexport lze exportovat jen po jedné tabulce.... Nevíte, jakou cestu zvolit na takovouhle databázi? Děkuji za i drobné posunutí :-) |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21687 |
Zasláno: 15.lis.2023 v 13:19 |
1) Co je cílem toho případného převodu na blok? Co v tabulce chcete upravovat hromadně? Pole by se musela upravit na atributy bloku, ale to má řadu negativních důsledků (už se pak nechovají "tabulkově").
2) TableExport by šlo obalit nějakým LISPem na hromadné fungování ale jak potřebujete ten výsledek? Jako jeden XLS s více Listy? Nebo více samostatných CSV/XLS?
|
|
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
Stepix
Nováček Přihlášen: 23.led.2010 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2021 Stav: Offline Bodů: 3 |
Zasláno: 15.lis.2023 v 13:54 |
1) Zatím to mám jako pracovní tabulku, ale později bych to chtěl použít i ve výkresu, takže předpokládám že budu chtít i upravit grafiku, velikost písma atp..... Já původně pracoval pouze s blokem s atributy, ale nebyl jsem schopný tam dát ty automatické výpočetní operace. (To je asi ta tabulkovost, že?)
2) Jeden XLS s jedním listem. Všechny ty tabulky budou totiž stejné, jen mají jiné hodnoty. |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21687 |
Zasláno: 15.lis.2023 v 15:34 |
Takovéto úpravy tabulek nejlépe uděláte pomocí stylů. Doporučuji ponechat jako objekty Tabulka, ne blok.
Hromadný export tabulek do XLS jsme přidali jako volbu do naší freeware utility TAB2XLS - viz Download. |
|
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,475 sekund.