Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
KMachálek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 175 |
![]() Zasláno: 27.čer.2005 v 10:51 |
Dobrý den,
dostal jsem nové české LTčko 2006. Samotný program se mi líbí, ale co se mi hodně nelíbí je nápověda. Skoro celá referenční příručka popisuje příkazy a proměnné, které v Autocadu vůbec nejsou nebo se jmenují jinak (třeba Měření, Filtrování, Dělit, Výběr, Zvýraznění, Terčík, Přeskupit). Je taková nápověda i ve velkém Autocadu? Existuje nějaká oprava s nápovědou ke skutečným příkazům? K.Machálek |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Musím s vámi souhlasit - je vidět, že překlad dělal někdo bez znalosti AutoCADu. Překladatel nápovědy (reference) se pak nějakým názvoslovím příkazů už nezatěžoval vůbec.
Situace je stejná i u plného AutoCADu 2006 CZ a ještě horší u vertikálních aplikací (Map 3D 2006 CZ, Civil3D 2006 CZ). Překlad použitý pro příkaz AutoCADu DSPOHLED (Sokolí oko, Dynamický Sokolí Pohled) v Civilu - "Pohled z letadla" - docela vystihuje úroveň kontroly překladu. Asi by to chtělo jej "ePoslat" (další z inovátorských překladů, eTransmit/ePřenos) k šípku... |
|
![]() |
|
Jiří Plávek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 10.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Revit Stav: Offline Bodů: 134 |
![]() |
Původně jsem si toho nevšimnul protože help moc nepoužívám, ale je to
tak, v seznamu příkazů jsou nesmyslná jména. Nápověda F1 spuštěná z
příkazu (třeba KÓTYSTYL) pak ani nenajde správný popis příkazu v helpu.
I překlady některých příkazů jsou nelogické. Třeba všechny kótovací příkazy DIMněco vždycky byly česky KÓTYněco. Ale nový příkaz DIMJOGGED se najednou jmenuje ZALOMKÓTA. A taky mi nefunguje příkaz MPNASTAV, nějak se celý zacyklí. jp |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,289 sekund.