Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 119.900 registrovaných u nás, celkem 1.104.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <1 456 archiv |
Autor | |
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1676 |
![]() |
Zkousel jsem to v souboru, kde jiz byl blok vlozen. Zda se ze to fungovalo dobre. V prazdnem vykresu jsem to nezkousel - zkusim zitra. Jak to vypada, tak se funkce jestli uz blok ve vykrese je a pokud ne tak skončí. Na moznost vlozeni externiho souboru vubec nedojde...
Duvod pro posun (zakryt znamenka plus) - zitra poslu obrazek. Duvod pro posun textu - nekdy je ve vykrese dosti husto a je potreba mit kacenu zmensenou a text trochu posunout. Ja jsem tenhle pozadave na vyskovy blok mel a proto jsem si to kdysi vytvoril (viz predchozi prispevek). Casto to pouzivam. Take jsem tehdy nechtel dodelavat automaticke presouvani textu nad a pod caru. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6218 |
![]() |
Nu zase to zlobí, po zadání VKS to nemůže najít blok i když jsem si ověřil zda se nachází v podporovaných cestách.
Problém s atributem neregistruji, zkoušel jsem hodnotu >- 10,000. Kótu vždy zarovnávám vpravo, proto i to protažení čáry. Můžete prosím více rozvést důvody pro možnost posunu textu?
Upravil PepaR - 19.led.2011 v 20:44 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1676 |
![]() |
Zkuste tohle:
verzi jsem oznacil 1.4dev - funkce se spousti "VKS" - vkladani bloku je v cyklu - aktualizace "VKO" je pro hromadny vyber - v CIVILU funguje "VKO" o na dynamicky upravene bloky - je zruseno automaticke umistovani koty do hladiny "KOTY" - podle me je to zbytecne vnucovani. Tuto cast funkce jsem zatim jen zakomentoval. -je tam spousta komentaru - otestujte, pak to jeste procistim ! pozor na umisteni atributu - pokud je hodnota atributu > +10 a atribut je "shozen" pod carou kaceny (prava horni), tak "+" prakticky splyva s carou kaceny. Dle meho nazoru by mela byt moznost popotahnout samostatne text koty bez protahovani cary. Jako napriklad v tomhle souboru: |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Složitost se starymi bloky 1-8 bych ponechal kvuli zpetne kompatibilite - pro ty, kteri funkci drive pouzivali jiste nebudou nahrazovat stare bloky novymi. Z toho duvodu jsem novy blok pripsal a stare jsem nerusil...
Cyklicke vkladani muzu zkusit - snad zitra, ale bohuzel nemohu nic slibit. Prochazim vymenou pocitace a nejak to zatim nechodi jak ma... Zmenu na spousteni funkce bez zavorek udelam. Staci v definici: (defun vks () zmenit (defun c:vks () |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6218 |
![]() |
Díky, zkusím. Nicméně nejraději bych z kódu vypustil tu složitost s výškami 1 až 8 a ponechal to pouze na jedné kótě/bloku a to VK. Navíc by se šikla i úprava, kdy by při vyvolání příkazu se vkládala kóta až do odvolání (potvrzení např. Entrem). Myslím, že pak by to mohlo být i bez těch závorek a stačilo by zadávat VKS.
Vím, že su vymýšlavý, ale bylo by Vás prosím možné požádat ještě o tuto úpravu?
Předem děkuji za ochotu
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Covy pise tuhle hlasku?
Jestli funkce VKS, tak ji spoustejte bez parametru. Drive to bylo (VKS "vk1") ted jen (VKS) |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nu tak jsem testoval, ale neúspěšně.
Vypisuje mi to hlášku:
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jste zlatý, jak budu ve škole u stroje s plnokrevným AutoCADem, tak to hned vyzkouším. Prozatím moc děkuju.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Zkuste tohle:
je to trochu bastl, ale myslim, ze vicemene chodi. Opravil jsem prikaz "command" - byly tam uvozovky navic zrusil jsem vstup u funkce (VKS) - nedava se parametr zrusil vliv promenne DIMZIN (koncove nuly) (c:VKO) by mela editovat jak novy blok VK, tak i stare VK1-8 pridana funkce (k-err) - tady je potreba doplnit ostatni promenne aby se pri chybe nemenily parametry promennych. Ja jsem pridal jen to co jsem upravoval (dimzin). Upravil alfred - 11.led.2011 v 08:13 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dobrý den,
v čase vánočním jsem si mezi pojídáním vánočního cukroví a rozbalováním dárků řekl, že bych konečně mohl přepracovat výškové kóty v GGmenu. Vpodstatě jde o to, že stávajících 8 druhů statických výškových kót (kačen) nahradím kótou jedinou dynamickou. Nicméně, jak jsem tak zkoušel, upravoval, ladil, tak jsem i brzy narazil neboť funkce kotvysk.lsp mi při vložení bloku výškové kóty neustále vyvolává nápovědu. Pomůžete mi prosím s úpravou funkce tak, aby pracovala namísto bloků VK1 ... VK8, pouze s blokem VK a nedělala paseku, nechtěné věci? PS: Stávající příkaz vkládání kóty je (VKS "vk1"). Předem děkuji za ochotu Upravil PepaR - 10.led.2011 v 22:44 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <1 456 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,332 sekund.