Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() Zasláno: 15.led.2010 v 08:46 |
rýsuju přesně, tento výkres jsem dělal já, vše je v UCS, ortho, okolo nuly, používané příkazy jsou offset a zaobli (semtam kopie o zadanou vzdálenost v ortho módu) - jak je možné, že mi to vyhazuje na obrázku dokumentovanou nepřesnost? jsem si na 1000% jist, že jsem kreslil přesně.... |
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Mam podobné problémy, chvílemi jsem z toho na hlavu, ale asi se nedá nic dělat.
Občas se mi i stane, když mam čtverec např. 5000 x 5000 mm jeho plocha je 24.99999998 m2 - přitom všechny hodnoty jsou přesné. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Tak to je síla, nicméně, někde jsem viděl i článek, kdy v novém AutoCADu nefungovala správně ani kalkulačka. Byl tam dokonce příklad ve smyslu 5 - 3 = 3.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
k chybe s kalkulačkou se autodesk přiznal a je odstraněná. tato chyba s nepřesností se táhne leta... je taky pravda, že mne to naštvalo až dnes, doteď jsem vždy zmenšil počet desetinných míst a neřešil to...
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
rychetsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 09.bře.2009 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2019, Inventor 2019, SolidWorks 2019 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
K této chybě může dojít pokud vkládáte entitu přes ctrl+v(může za to schránka windows). Proto je lepší cokoliv vkládat přes DesignCenter.
Pokud Vám to ale dělá u nově vytvořené entity, tak je to pěkně na ho...
![]() |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Vkládání přes DesignCenter též není ideální, občas se to stane i při vložení s referenčním bodem (CTRL+SHIFT+V). Dříve jsem zkoušel nakreslit čtverec 1 x 1, ten jsem zvětšoval vždy v násobku 10. Když jsem se dostal na hodnoty 1000 x 1000, už nesouhlasili desetinná čísla. |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Používate AutoCADovský príkaz _COPY, _INSERT ...?
Nie je možné, že Vám pri niektorej operácii zasnapovalo mimo požadovaný bod?
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
A jste si jist, ze jste nahodou nemel zapnuty treba KROK s nejakou minimalni hodnotou?
|
|
![]() |
|
Predator ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 11.čer.2009 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCAD 2010LT Stav: Offline Bodů: 17 |
![]() |
typnu si ze tenhle problem bude souviset s programováním.
jedno mozne vysvetleni zde http://macek.sandbox.cz/texty/python-tutorial-cz/tut/node14.html nicmene mohli by to nejak osetrit aby tato chyba nevznikala, nebo se aspon eliminovala na minimum |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Pavel Homan ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 13.pro.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP Stav: Offline Bodů: 277 |
![]() |
Konzultoval jsem toto s Autodeskem. A o žádném obecném problému, který by vedl k nepřesnosti nic neví a ani od jiných uživatelů nemají nic hlášeno.
Pokud ale bude mít kdokoli konkrétní postup, který povede k nepřesnosti, ideálně také na novém prázdném výkrese, prosím o jeho zaslání, abychom ho mohli eskalovat na Autodesk. U nepřesností na rozsáhlejších rozpracovaných výkresech by se dalo asi jen těžko dohledat příčiny.
Zpracování postupů, které zde zatím byly popsány, nevedlo k žádné chybě v přesnosti.
|
|
Pavel Homan
Arkance Systems s.r.o. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
ano, takto se mi xanadu líbí - toto je profi a mám pocit, že j o mne postaráno...
k datům: já posílal výkres a myslím, že je mimo vši pochybnost, že mi čára o 0,01 mm musela ulítnout jiným, než mým přičiněním, protože to ani na chybu v nastaveném kroku nevychází...tak jen doufám, že někdo ten vzorně-chybový výkres má ... evidentně je nás víc, kdo tu chybu známe...
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Pavel Homan ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 13.pro.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP Stav: Offline Bodů: 277 |
![]() |
Po další komunikaci s Autodeskem. Možné příčiny nepřesností mohou být způsobeny umístěním geometrie v příliš velkých souřadnicích. Nebo další potencionální příčinou může být použití ne-globálního USS. Doporučují tedy kreslit vždy co nejblíže počátku globálního souřadného systému.
Jinak jak jsem již psal, pokud budete mít postup vedoucí k nepřesnosti, prosím o zaslání.
|
|
Pavel Homan
Arkance Systems s.r.o. |
|
![]() |
|
Predator ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 11.čer.2009 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCAD 2010LT Stav: Offline Bodů: 17 |
![]() |
zdravim, tak jsem to chvili zkousel a popisu postup pri kterym se tato nepresnost vyskytuje (ne vzdy ale z 90% ano)
otevru novy vykres (sablona autocadltiso.dwt), příkazem obdélník a zadáním hodnot do příkazového řádku @300,300 mi vznikne čtverec 300x300 jenotek. příkazem měřítko zmeším čtverec o hodnotu 0.0001 a dalším příkazem měřítko s hodnotou 10000 zvětšim čtverec na původní hodnotu. poté ve vlastnostech v položce obsah je nepřesná hodnota. nepřesnost je velmi malá proto je nutné si ve formátu jenotek zapnout přesnost jednotek na 8 desetiných míst... zkoušel jsem to poblíž počátku jak tu bylo doporučeno osobně se domnívám jak už jsem dříve napsal že by to mohlo souviset s float point... |
|
![]() |
|
![]() |
ještě připojuju přímý výpis postupu z cadu, jak můžete vidět nesouhlasí ani plocha s obvodem
Příkaz: Příkaz: Příkaz: _rectang Určete první roh nebo [Zkosení/zDvih/zAoblení/Tloušťka/šířKa]: Určete druhý roh nebo [Oblast/Rozměry/oTočení]: @300,300 Příkaz: Příkaz: t MĚŘÍTKO nalezeno: 1 Určete referenční bod: Určete měřítko nebo [Kopie/Reference] <1.0000>: .0001 Příkaz: Zadejte protější roh: Příkaz: t MĚŘÍTKO nalezeno: 1 Určete referenční bod: <Uchop ne> Určete měřítko nebo [Kopie/Reference] <0.0001>: 10000 Příkaz: '_.zoom _e Příkaz: Příkaz: '_units Příkaz: Příkaz: Příkaz: Příkaz: _list nalezeno: 1 LWPOLYLINE Hladina: "0" Prostor: Modelový prostor Index = 1f4 Uzavřená Pevná šířka 0.00000000 plocha 89999.99999972 obvod 1200.00000000 v bodě X=81648.20443324 Y=81456.90651062 Z=0.00000000 v bodě X=81948.20443324 Y=81456.90651062 Z=0.00000000 v bodě X=81948.20443324 Y=81756.90651062 Z=0.00000000 v bodě X=81648.20443324 Y=81756.90651062 Z=0.00000000 Příkaz: Příkaz: Upravil Predator - 21.led.2010 v 15:11 |
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Potvrzuji. V Civilu 2010 se to chova podobne. Pokud se pouzije zmena radove 10^-3 a pak 10^3 tak to je OK. Pokud pouziji 10^-4 nebo 10^-5 a zpět tak uz to pak meri neco spatne - (nekdy jen X nebo Y rozmer, nekdy oba).
Je to tesne vedle 0,0 Priznam se, ze me takhle jednoducha opetace s takovouhle nepresnosti dost sokuje. Je to vlastnost, nebo chyba? Upravil alfred - 21.led.2010 v 15:32 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,559 sekund.