ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenotzv.čára od ruky

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukas Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.kvě.2005
Stav: Offline
Bodů: 11
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: tzv.čára od ruky
    Zasláno: 17.čer.2005 v 21:55
Buďte se mnou trpělivý ,potřeboval bych vědět jak se dělá tzv.čára od ruky ,která se používá v řezech.Nevím jestli to mám udělat pomocí křivky ,nebo nějak jinak.A ještě jak bych místo te tzv.čáry od ruky použil tu ,která je v polovině tak zkosená ,že vypadá jak omocnina a používá se taky v řezech.Omluvte muj zvláštní popis ,ale nevím jak se obě čáry přesně jmenují a proto je tak zvláštně definuji.
Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1615
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2005 v 09:01
mozna nakreslit, naskenovat, prilozit je vzkazu....
Rostislav Říha
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2005 v 14:03
Nevím co máte uváděnou čarou od ruky, která se používá v řezech na mysli, ale pokud máte na mysli čáru přerušení obrazu, která s epoužívá v řezech, pak to lze řešit  3mi způsoby a to buď nadefinováním si typu čáry, použitím funkce v Express Tools, popř. pracnějším způsobem a to vykreslením pomocí křivky. Já osbně to řeším typem čáry.

S pozdravem
Pepa
Zpět nahoru
Lukas Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.kvě.2005
Bodů: 11
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čer.2005 v 15:03
Původně odeslal(a) PepaR PepaR napsal(a):

Nevím co máte uváděnou čarou od ruky, která se používá v řezech na mysli, ale pokud máte na mysli čáru přerušení obrazu, která s epoužívá v řezech, pak to lze řešit  3mi způsoby a to buď nadefinováním si typu čáry, použitím funkce v Express Tools, popř. pracnějším způsobem a to vykreslením pomocí křivky. Já osbně to řeším typem čáry.

S pozdravem
Pepa
No tak jsem to myslel ,to přerušení ,ale špatně definoval.Jak bych prosím Vás použil tu funkci?A jak to myslíte tím nadefinovat si typ čáry ,nemohl by jste mi to trochu podrobněji popsat?No jak dam příkaz typ čáry ,tak tam já osobně žádnou čáru podobné te co myslím ,nevidím.No ja to zkouším pomocí te křivky ,ale asi to není ono.
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2005 v 08:41
Příkaz _Sketch /Odruky/
Record increment <1.00>: /rozpal/ nechat=1 anebo dle délky čáry ev. velikosti přerušovaného úseku
Proměnná Skpoly=1
Ten druhý typ přerušovadla řeším obyčejným _Polyline (kresleno v kroku)

Upravil Ferdinand
-FerTh-
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2005 v 22:32
Jsme rád, že jsem se trefil. Nicméně nadefinováním typu čáry se rozumí, že do souboru *.lin, ktery se nachází v instalačním adresáři AutoCADu přidáte vlastní typ čáry nebo si vytvořité soubor čar vlastní. Více informací naleznete na stránkách http://mujweb.cz/Pocitace/alfred/lines.htm

PepaR
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5250:Rychlé 3D náčrty od ruky.
Tip 5720:VIPPohledy z Revitu s roztřesenými hranami (odruky).
Tip 631:Jak vykreslit výkres AutoCADu roztřeseně, jakoby odruky?
Tip 2914:Lze kreslit od ruky v AutoCADu LT?
Tip 6484:AutoCAD: roztřesená kresba "od ruky"
Tip 4619:Délka vynášecích čar kót v Revitu.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,199 sekund.