Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Jita ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 15.srp.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autocad Stav: Offline Bodů: 86 |
![]() Zasláno: 16.úno.2010 v 14:10 |
Dobrý den, používala jsem Autocad 2008 a tam mi ggmenu fungovalo bez problému. Ted jsem přešla na Autocad 2010 LT a nedokažu ggmenu naistalovat. Poradte mi prosím co mám dělat? Děkuji
|
|
![]() |
|
rychetsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 09.bře.2009 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2019, Inventor 2019, SolidWorks 2019 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
Dobrý den
Přečtěte si posledních 5 příspěvků...pak Vám to bude jasné.
|
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Dobrý den, problém je v přechodu z plné verze na LT - GG MENU primárně nemůže pracovat na LT, protože LT nepodporuje "přídavné aplikace" (.LSP, .ARX, atd.).
Šlo by z GG MENU vypreparovat některé funkce, které jsou zpracované pouze na základě maker, ale to by bylo dosti pracné. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Jak píše pan Bláha, GGmenu na AutoCADu LT nerozchodíte. Několik málo funkcí z něho Vám bude fungovat i v LT, jiné byste musela přepsat do maker nebo DIESELU. Viz zmiňovaný odkaz pana Rychetského. Upravil PepaR - 16.úno.2010 v 18:23 |
|
![]() |
|
Jita ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 15.srp.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autocad Stav: Offline Bodů: 86 |
![]() |
Dobrý den, ggmenu jsem tedy vzdala. Snažila jsm se aspoň rozchodit na Autocadu 2010 LT cad standardy. Bohužel se mi to nepodařilo. Stáhla jsem CAD standardy v1.5. Odzipovala. Odzipovanou složku zkopirovala do C:\users\jita\ Podle návodu zadala cestu do Možnosti- vyhledávací cesta podpůrných souborů- C:\users\jita\cad standardy,
C:\users\jita\cad standardy\bloky, C:\users\jita\cad standardy\cary, C:\users\jita\cad standardy\pisma, C:\users\jita\cad standardy\srafy. Něco jsem musela pokazit. Porádíte mi prosím? Jde mi hlavně o šrafy a čáry.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Dobrý den,
je nutné ještě nakopírovat obsahy složky "Documents and Settings" do patřičných podsložek ve Vašem profilu.
|
|
![]() |
|
![]() |
Mě to nejde. Nevím, kam mám "Documents and Settings" nakopírovat. V mém profilu nemám "Documents and Settings". Mám tu akorat "AppData" a v nich "Local", "Localow"a " Roaming". Potřebuju vaše krásný šrafy, jsem na nich zavyslá.
![]() |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Tak si je dejte do jakéhokoliv vlastního - třeba nového - adresáře a v nastavení LT (nástroje -> možnosti - > soubory -> cesta k podpůrným souborům) si k tomu adresáři zadejte cestu
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21907 |
![]() |
Ve Windows Vista a Win7 se adresáře jmenují jinak - jméno "správného" adresáře ve vaší konfiguraci zjistíte z obsahu proměnné AutoCADu
ROAMABLEROOTPREFIX.
Viz:
Upravil Vladimír Michl - 26.úno.2010 v 14:10 |
|
![]() |
|
kisák ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 09.zář.2009 Lokalita: ČR (JČ) Používám: autocad 2008 Stav: Offline Bodů: 1 |
![]() |
Dneska jsem řešil obdobný problém :) mám nově nainstalovaný cad 2009 a dělal jsem to stejně jako vy - někam jsem si to uložil a pak zadal cestu. Šrafy se ne a ne načíst. Pak jsem tu cestu, která byla přidána vlastně na poslední místo přesunul na místo první (tlačítko nahoru) no a představte si šrafy se mi načetli - tak to je pouze takový příspěvek, jak se mi skoro zázrakem podařily načíst nové šrafy :)
|
|
kiss
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Děkuji za zpětnou vazbu a poznatek.
|
|
![]() |
|
![]() |
< ="Content-" content="text/; charset=utf-8">< name="ProgId" content="Word.">< name="Generator" content="Microsoft Word 12">< name="Originator" content="Microsoft Word 12">
Tak jsem konečně rozchodila šrafy. Zvolila jsem následující postup. Vytvořila jsem si vlastní adresář (šrafy). Do něj jsem nahrála acadiso.pat a acad.pat (získala jsem je od kamarádky, které šrafy fungují a má jich hodně). Tyto soubory jsem přejmenovala na acadltiso.pat a acadlt.pad . V autocadu v nástrojích- možnostech- vyhledávací cesta podpůrných souborů, zadala cestu k této složce. Děkuji za rady. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21907 |
![]() |
To příliš nedoporučuji - máte tak dva různé zdroje definic šraf a použije se ta, kterou máte shodou okolností ve vyhledávání dříve. Opravdu je lepší dát ty soubory do správného adresáře kam patří - viz výše.
|
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,258 sekund.