Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
126mimo ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 23.úno.2010 Lokalita: Poland Používám: AutoCAD2002 Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() Zasláno: 23.úno.2010 v 19:27 |
potreboval by som poradiť už som nad tím strávil dve hodiny a viac sa mi nejako nechce potreboval by som vedieť ako sa dá jednoducho rozťahovať alebo teda meniť rozmer 3D telesa napr iba výšku z 70mm na 100mm ďakujem je to maličkosť ale neviem to.. mám CAD 2002
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
je to solid? faces? díval jste se do properties? Pokud ano, zkousel jste tam neco menit? Pokud je to solid (coz predpokladam), tak jak je delany? extrude, primitive, boolean? co se stane, kdyz na teleso kliknete? proc mate tak starou verzi cadu? pokud Vas zivote zajima zmena rozmeru ze 70mm na 100mm, tak jste asi strojar - proc teda nemate inventor? |
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
126mimo ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 23.úno.2010 Lokalita: Poland Používám: AutoCAD2002 Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() |
no robil som to tak že som si nakreslil pôdorys nábytku a potom to vyťahoval (70mm na 100mm bol len príklad)
v properties je že nič ale iba že aké čiary to má... a cad mám zato tak starý lebo nový počítač bude až v lete možno :) no potom teda viem tie telesá vytiahnuté orezať ale predĺžiť neviem |
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
divne, po kliknuti na teleso by se mela objevit vatahovaci "sipka" ve moznem smeru vytazeni (tedy tak se zobrazuje v cadu 2009), nicmene i ve vlastnostech by mely byt rozmery telesa a napr hodnota vytazeni, nekde by se to tam melo dat zmenit. Tezke radit v cadu 2002, toto co rikam, plati pro 2009 jak je to ve Vasi verzi nevim.
edit: Nicmene, pokud mate slabsi pocitac a rysujete v 2002, tak bych se nebal prejit na verzi 2009 ci 2010, nemelo by to mit razantne vetsi naroky a tam editace teles funguje napr tak jak jsem napsal, moznosti je vice, ale moc lidi Vam tu k verzi 2002 uz asi radit nebude... Upravil Mikemamm - 23.úno.2010 v 21:22 |
|
![]() |
|
![]() |
aha no presne takto si to predstavujem aj ja že kliknem na roh alebo stred
potiahnem a je to len mi to nefunguje presúva mi to celé teleso ešte to pozriem poprípade nainštalujem niečo o trošku novšie |
|
![]() |
|
VopluDa ![]() Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 16.srp.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCad jaky maji kde nainstalovany Stav: Offline Bodů: 32 |
![]() |
jestli me pamet nesali, tak ve starsich verzich tahaci body nebyly. ale delal sem to v pripade rovnobeznych sten ve smeru prodlouzeni tak, ze jsem kopiroval objekt s posunem odpovidajici prodlouzeni a pak oba objekty sloucil do jednoho. v pripade nerovnobeznych sem po slouceni orezaval steny pomoci 3b nebo delal pomocne objekty, ktere sem odecital. zalezi na tvaru a slozitosti objektu
|
|
![]() |
|
![]() |
uff tak takto nie to asi skúsim fakt nejakú novšiu verziu lebo takto sa stým hrať to je tak na psychiatriu za hodinku kreslenia
ale ďakujem je to chyba cadu nie moja |
|
![]() |
|
JerryCZ ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 14.zář.2009 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCAD Inventor Suite 2011 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Upravil JerryCZ - 08.dub.2010 v 08:54 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.