Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
pavel4 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.srp.2005 Stav: Offline Bodů: 35 |
![]() Zasláno: 19.bře.2010 v 07:52 |
loni jsem si pořídil celkem slušný NTB - hp Compaq 8510p a do něj napumpoval acad 09. Překvapilo mne, jak je oproti acad 06 práce počítače pomalejší, zejména při přepínání mezi otevřenými výkresy. Zkoušel jsem nainstalovat utilitku turbo. Trochu to pomohlo, ale žádná hitparáda. Neví někdo, jak acad 09 zrychlit, aby byl stejně rychlý jak nižší verze? Mohu oželit i některé funkce. Pavel4
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
A2009 som používala krátko. Veľmi mi vadila dlhá odozva. Trochu pomohlo vyčistenie mierok, ale ak máte možnosť tak si nainštalujte A2010, ten je napodiv oveľa rýchlejší.
Cez Options si ponastavujte prekresľovanie Modelového priestoru a Rozvržení versus ukladanie v pamäti. Existuje premenná Expert, pomocou ktorej si môžte povypínať niektoré otravné hlášky. Tiež sa dajú vypnúť pomocné texty, ktoré sa zobrazujú pri podržaní kurzora nad ikonkami... |
|
![]() |
|
alda ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.říj.2007 Lokalita: ČR (OL) Používám: AutoCADLT 2024 Stav: Offline Bodů: 113 |
![]() |
zdravím. Pokud používáte Win XP je zpomalení způsobené nastavením Správce hladin. Nastavte na modální (klasické) viz. tipy |
|
![]() |
|
![]() |
bohužel nemám přístup k VIP, nemůžete naznačit jak se modální (klasické) nastavení hladin nastavuje. Díky Pavel
|
|
![]() |
|
martind ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 05.čer.2009 Lokalita: Slovensko Používám: autocad2010 mechanical, autodesk inventor 2010, Stav: Offline Bodů: 31 |
![]() |
no tato odpoved by zaujimala aj mna. inac chcem sa opytat ten vip pristup funguje iba ked je subsription zakupeny od vas, alebo aj vseobecne?
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
V helpe si nájdete, že je to príkaz CLASSICLAYER pre jedno spustenie.
Premenná LAYERDLGMODE=0 pre nastavenie klasického menu. Klávesa F1 niekedy stačí. :) |
|
![]() |
|
alda ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.říj.2007 Lokalita: ČR (OL) Používám: AutoCADLT 2024 Stav: Offline Bodů: 113 |
![]() |
Nemůžu si pomoc, ale v helpu 2009 jsem ani jedno nenašel.
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
No a funguje Vám tá premenná?
|
|
![]() |
|
![]() |
Ale ano, funguje. Jen jsem chtěl naznačit, že ve verzi Acadu kde je jí potřeba není asi zanesená do Helpu. Našel jsem ji až v 2010. A help je moje oblíbená četba. Nestačím se divit a někdy i žasnu. |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak to nie je od nich pekné. Možno nestihli ešte vtedy ten help celý dopísať. :)
|
|
![]() |
|
![]() |
proměnnou LAYERDLGMODE jsem změnil a pomohlo to takřka zázračně.Můj počítač mi za to děkuje a já díky vám všem, hlavně bubovi. Ten mě zachránil a pomohl celé naší firmě.Zdraví Pavel4
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21908 |
![]() |
Doporučuji vyzkoušet naši utilitu TURBO (nastavuje i ony hladiny) - podobných nastavení je v AutoCADu více. Viz též tip 7108.
Upravil Vladimír Michl - 22.bře.2010 v 11:01 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,871 sekund.