ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoDWG z Acadu2008 nejde otevřít v Civilu2008

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: DWG z Acadu2008 nejde otevřít v Civilu2008
    Zasláno: 09.dub.2010 v 11:01
Soubor, seskládaný z několika vnějších zdrojů a lehce doplněný o vlastní kresbu byl uložen v "holém" AutoCadu 2008 do DWG2000 (požadavek z vnějška)
Tento soubor však nelze normálně otevřít v (žádném) Civilu2008, ani v Civilu 2010.(zasekne se na 81% a konec ....)
Při restaurování v 2008 se objeví "Diag přijal obnovenou databázi", pak se PC na veeelmi dlooooooooooooooouho zamyslí a pak vyhodí poměrně zajímavou hlášku "Byly zjištěny chyby programu. Doporučujeme uložit práci a restartovat program" Po klepnutí na OK pokračuje restaurování (a najednou najde cca 4000 chyb)
Při restaurování v Civilu 2010 se objeví "Diag přijal obnovenou databázi", pak se PC na veeelmi dlooooooooooooooouho zamyslí ..... a pak Civil spadne "bez jakéhokoliv rozloučení" ....?????

Přitom soubor lze bez jakýchkoliv problémů otevřít nejen v původním Acadu2008 a v LT2008, ale i v Civilech verzí 2006 a 2007

Prý to není poprvé  (I když všechny cizí soubory čistí od různého balastu, atd.).
J. Mantlík

Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Bodů: 1803
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2010 v 11:10
Tak které z těch témat platí?

Zkuste soubot vložit do nového čistého co to s tím udělá. Občas je to nejlepší varianta.
Případně DXF a znovu uložit jako DWG.
Možná bylo do výkresu uloženo něco z jíné cad aplikace.

Upravil zdrk - 09.dub.2010 v 11:12
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2010 v 13:04
Tak té první otázce jsem nerozumněl, dokud jsem se nepodíval na web Smile ... Já jsem to ale posílal jen jednou

PROSÍM TEDY ADMINA O SMAZÁNÍ DUPLICITNÍCH TÉMAT. Děkuji

S tím, že výkres mohl přejít přes non-autodesk aplikaci, počítáme vždy ...
DXF jsem zkusil u sebe na Civilu 2006 (PC s holým academ 2008 je v plné permanenci ...) Do C3D 2006 jsem bez problémů načetl původní soubor (diag nenašel nic, recover jen nějaké cross-linky, ani žádné proxy) -> udělal DXF -> načítal do Civilu 2008 -> beznadějně se zaseklo už po 18%
Ostatní pokusy už nechám na dotyčných, zatím si vždy nějak (se skřípěním zubů) poradili/y

Zůstává otázka - PROČ soubor uložený v holém acadu LZE načíst v holém acadu 2008 a LT 2008, ale už NELZE v Civilu 2008 - to vše v jedné verzi ?
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21951
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2010 v 14:10
Duplicitní témata (jak se vám je tam podařilo dostat?) byla vymazána.

Ukládání do starších formátů je možnost pouze u holého AutoCADu. Jakmile DWG výkres obsahuje doplňkové objekty (např. AEC z Civilu), nebude tato cesta zpátky fungovat (vnitřní formát objektů se nepřevádí, protože to ani principiálně nejde).

Reakce havárií samozřejmě správně není, ale těch možných vlivů a kombinací je hodně - formáty DWG, verze objektů, verze object enableru, atd...
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2010 v 15:09
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Duplicitní témata (jak se vám je tam podařilo dostat?) byla vymazána.

Jeden se občas až nestačí divit, co dokáže ...Smile

Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Ukládání do starších formátů je možnost pouze u holého AutoCADu. Jakmile DWG výkres obsahuje doplňkové objekty (např. AEC z Civilu), nebude tato cesta zpátky fungovat (vnitřní formát objektů se nepřevádí, protože to ani principiálně nejde).
Reakce havárií samozřejmě správně není, ale těch možných vlivů a kombinací je hodně - formáty DWG, verze objektů, verze object enableru, atd...

Kdyby to byla cesta Civil->acad, dokážu jim to vysvětlit sám. Ale je to právě naopak ...
Tady ale výkres byl od složení z několika zdrojů doplňován a upravován a následně uložen do nižší verze pouze v HOLÉM autocadu BEZ jakýchkoliv enablerů. Správně by tedy - pokud něco prošlo Civilem či jiným AEC - měla vyskočit hláška o AEC objektech nebo PROXY entitách (nebo se mýlím? - ale u mne v Civilu to tak chodí ...). Pak je celkem zvláštní, že některé produkty soubor otevřou a jiné produkty STEJNÉ VERZE nikoliv ...Cry

Nicméně máte pravdu, že žádné obecné řešení toho problému není možné najít a zdroj problémů se (i podle všelijakých dřívějších zkušeností)schovává někde v původních zdrojích ....
Úkol jsem splnil, zeptal se, snaha byla ... Asi jim budu muset důrazně připomenout, že je třeba všechny zdroje aspoň projet přes RESTAURACI a teprve pak s nimi pracovat ...

J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.dub.2010 v 13:14
A nový případ u kolegů .... Tentokrát mezi dvěma prakticky HW shodnými PC s Civilem 2008 (stejné SP a CK)
Soubor bez AEC entit, uložený na 1.PC nelze otevřít na 2.PC, při restaurování výkresu civil spadne bez jakéhokoliv rozloučení. Přitom v Civilu 2006 (na 3.PC) se otevře bez jakýchkoliv problémů. Předtím se s tímto souborem pracovalo pouze na 1.PC

A abych si postěžoval jednou taky já ...  Včera jsem naostro začal dělat na novém PC - Win7/Civil 2010 (které jsem si po chvílích postupně "vychovával" a nastavoval). Dost mne překvapilo, že cca polovinu dosud naprosto bezproblémových výkresů ve formátu 2006 a 2008 (většinou bez AEC entit) odmítá načíst bez restaurace ...
Vypadá to, že čím novější acad, tím je citlivější na jakoukoliv chybičku?!
J. Mantlík

Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Bodů: 1803
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.dub.2010 v 13:50
Nejen autocad, ale i ostatní software včetně ovladačů na periferie.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5657:VIPCUI soubor se jeví jako jen pro čtení (read-only). Snadná náprava.
Tip 5076:V DWG souboru formátu 2000 uloženém z AutoCADu 2007 nefunguje Copy/Paste.
Tip 417:Výkres nejde otevřít z archivačního CD.
Tip 3224:VIPChyba při uložení: dokument xxxx.dwg provádí příkaz
Tip 7803:Kritická chyba: DBX CST LAY 17
Tip 11973:Proč mám v Inventoru zašedlou funkci Importovat blok aplikace AutoCAD?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,393 sekund.