Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
peterp1 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 23.dub.2010 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2009 Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() Zasláno: 23.dub.2010 v 07:05 |
zdravím jsem tu nový, tak snad píšu do správné sekce. Používám AutoCAD 2009 (jsem přešel z verze 2000) a tam je takové nastavení, že když jedu kurzorem přeš čáru tak mi to jakoby malinko sekne a snaží se to zvýraznit příslušnou čáru, takže pokud tím základním kurzorem chvíli počkám nad čárou tak se zvýrazní a ukáže se mi popis, kt. v případe čáry (line) ukáže takovou tabulečku, kt. obsahuje Line (čára), Color (barva), Layer (hladina), Linetype (typ čáry). Otázka zní. Jak to mužu vypnout, mi to hrozně překáží když tam mám plno čar a kurzor mi seká (jak sekačka :-) )?
Předem děkuju za jakoukoli zmyslupnou radu. P.S.: Jinak skvělá verze Cadu - dost se mi líbí (pokud jsem v classic :-) ) |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Jmenuje se to náhled výběru a nastavuje se v Nástroje - Možnosti - Výběr
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
peterp1 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 23.dub.2010 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2009 Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() |
ano, to jsem našel ten náhled výběru (selection preview) - děkuju, ale ješte pořád, když přejdu kurzorem přes čáru tak mi ten kurzor jako by sekne, jako by se chtěl uchytit k objektu (snap to object), v tomto případě k té čáře, nedá se i toto nejak vypnout???
Upravil peterp1 - 23.dub.2010 v 08:00 |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Vypnout rychlé vlastnosti - snad proměnná
QPMODE,
nebo dole na liště Upravil zdrk - 23.dub.2010 v 08:40 |
|
![]() |
|
![]() |
a kde se ti rychlé vlastnosti vypínají?
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
V TIPU 6062 je zobrazen stavový řádek v garafické i textové podobě - vypnutí rychlých vlastností se provede přes RV.
|
|
![]() |
|
![]() |
tak som vypol aj selection preview aj tie rýchle vlastnoti (quick properties) a stav je takýto, idem cez ciary mierne mi to stále mierne seká, takže to, čo som potreboval odstrániť (resp. upraviť) stále odstránené nie je. Napadá vám ešte niečo ako na to?
|
|
![]() |
|
![]() |
Pokud jsou vypnuty rychlé vlastnosti a veškeré označení výběru - viz Nástroje - Možnosti - Výběr - obě možnosti nezaškrtnuty, tak to vypadá na problém s nastavením grafické karty.
Zkusit postup dle TIPU 7286 - Zadrhávající kurzor v AutoCADu ve Windows 7. Je vypnuto krokování - SNAP? Upravil zdrk - 23.dub.2010 v 09:35 |
|
![]() |
|
![]() |
nič z toho nepomohlo, ale už som našiel ako to spraviť. pravý klik na plochu - options - karta display - časť window element - odškrtnut možnosť show rollover tooltips.
Ďakujem všetkým zúčastneným za pomoc, spoločnými silami sme sa dopátrali k riešeniu :-) |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Toto nastavení řídí i proměnná SELECTIONPREVIEW - viz přiložený soubor:
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,746 sekund.