Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
xJanik ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.říj.2008 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCad 2024, Civil 3D 2023 Stav: Offline Bodů: 89 |
![]() Zasláno: 25.dub.2010 v 09:46 |
Dobrý den, mám autocad 2008LT a když kreslím čáru nebo kótu tím že zadám přímo hodnotu, tak se mi čára (kóta) nenakreslí v té požadované délce ale nesmyslně se mi uchytí k některému bodu (když konec požadované délky čáry vychází třebas o 2 mm za střed jiné čáry, tak to automaticky uchytne na ten střed a ne za něj ty 2 mm). Navíc když už to má nějaký bod uchytit, tak se netrefí a chytne to kousek od něj. Vim že toho chci po cadu moc, ale jak se toho prosím zbavim? Dříve mi to nedělalo.... Děkuji za rady
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Nemáte prosím zapnutý rastr a chytání k němu? Viz spodní stavová lišta.
|
|
![]() |
|
xJanik ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.říj.2008 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCad 2024, Civil 3D 2023 Stav: Offline Bodů: 89 |
![]() |
Kdepak, rastr mam vypnutej, ten nato ale stejne vliv nema, ono to uchycuje na uchopovy značky... zkusila sem přepnout v možnostech priority pro zadávání souřadnic na zadání z klávesnice (měla sem to na aktivní uchopení objektů), ale netušim jestli to ma nato vliv, protože ani nevim naco to je :)
|
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji a mohu se ještě zeptat jak vypnu aby se mi po minimalizaci aplikace a opětovné maximalizaci neotvírala ve zmenšeném okně?
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Klepněte pravým tlačítkem na zástupce, kterým aplikaci spouštíte -> vlastnosti
Pravděpodobně máte v řádku "Spustit: " volbu "V normálním okně" Přepněte na "V maximalizovaném okně"
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
Aha, děkuji :)
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,287 sekund.