ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoAktivace produktu - chyba v dialogu aktivace

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Norwan Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.pro.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2008, Inventor 2009
Stav: Offline
Bodů: 7
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Aktivace produktu - chyba v dialogu aktivace
    Zasláno: 26.dub.2010 v 00:33
Nainstaloval jsem Inventor professional 2010, při instalaci vyplnil sériové číslo, instalace proběhla v pořádku. Nyní je ale potřeba produkt aktivovat a tady nastává problém. Kliknu na "Aktivovat produkt", zobrazí se okno, kde by mělo být na výběr "Získat aktivační kód" a "Zadat aktivační kód" s možností zaškrtnout checkbox (input-radio) a dát tlačítko "Další", jenže mě se místo nabídky zobrazí jen čistě bílá stránka s dvěma chekboxy a to je vše.

Problém je nejspíš v IE, protože aktivační stránka se má načítat právě pomocí něj a když na tu prázdnou stránku kliknu pravým tlačítkem a dám vlastnosti, vyskočí okno "Ve skriptu na této stránce došlo k chybě", ale detaily chyby jsou nevyplněný.

Našel jsem tento tip ( http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=4775 ), ale obě hodnoty mám na nule a problém trvá.

Nějaké další tipy?

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21882
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2010 v 08:45
Pravděpodobně antivir či firewall, nebo nějak omezené skriptování.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.dub.2010 v 11:18
Zpět nahoru
Norwan Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.dub.2010 v 01:32

Tak jsem odinstaloval veškerý bezpečnostní programy (antivir, firewall, antispyware...) a aktivační okno je stále stejný.

Co se týče těch několika bodů ze stránek autodesk, tak myslím že všechno splňuji.

Skriptování nevím kde a jak můžu zkontrolovat, běžně IE nepoužívám.

Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Bodů: 1796
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.dub.2010 v 07:15
Měl jsem stajný problém, ale s jinou verzí (LT2007). Autorizaci jsem muse nakonec provést přes email v angličtině, což byl pro mne horor.
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.dub.2010 v 09:23
To zdrk: Ak máte problém s angličtinou, tak to riešte cez predajcu Vášho CAD softvéru.
To Norwan: Akú verziu IE máte nainštalovanú?
Zpět nahoru
Norwan Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.dub.2010 v 12:11

Verzi IE mam 8, chtěl jsem zkusit reinstal, ale po stažení nejnovější verze ze stránek microsoft při instalaci vyskočí hláška, že v počítači je nainstalována novější verze a proto instalace není možná. V nastavení IE je možnost obnovit stávající verzi do původního stavu, což jsem taky zkusil, ale bezvýsledně. Taky jsem zkoušel update javy, ale v tom to taky nebylo.

Jinak v mém případě se jedná o studentskou licenci, tedy mělo by...zatím mi zbývá 27 dní zkušební verze.

Aktivace přes email se nakonec děla jak? Můj problém totiž spočívá v tom, že se nedostanu ani ke kódu žádosti. Jediné co se mi podařilo vyplnit bylo sériové číslo během instalace.

Zpět nahoru
Norwan Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.dub.2010 v 01:18

Tak problém zdá se vyřešen, konečně vidím aktivační okno tak jak má být.

Chyba byla v tom již zmiňovaném skriptování, ale zjistit jak a kde, to už byl celkem problém. Nakonec jsem našel radu:

Start -> příslušenství -> příkazový řádek - spustit jako admin.

napsat: regsvr32 jscript.dll -> ENTER

...toto v mém případě nezabralo, tak jsem zkusil jiný druh skriptu (VB script) se stejným příkazem, čili:

napsat: regsvr32 vbscript.dll -> ENTER

A po tomto je snad již vše tak jak má být.

Upravil Norwan - 30.dub.2010 v 01:19
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9745:Chyba: Váš požadavek na aktivaci online vyvolal chybu (400)
Tip 7436:VIPDošlo k chybě licence. Kód chyby je: 110.
Tip 3613:Jak probíhá "aktivace" licence AutoCADu?
Tip 7317:Aktivace licence AutoCADu "za pochodu".
Tip 8046:Chyba: překročen počet aktivovaných licencí
Tip 9048:Při pokusu o aktivaci licence: produkt nelze registrovat v České republice

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,648 sekund.