Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Lestr ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 18.srp.2009 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor Pro 2022, Vault Pro 2022 Stav: Offline Bodů: 410 |
![]() Zasláno: 27.dub.2010 v 08:37 |
Dobrý den,
chtěl bych poprosit o pomoc při řešení tohoto problému. Potřebuji vyrobit několik cedulek ať už s písmenky a nebo číslicemi z plechu tl.3mm. Cedule potřebuji udělat na laseru protože jich je velké množství. Když však pošlu na laser soubor výpalek bude bez vnitřku což nechci (není možnost cedulku někam nalepit a tedy použít střed, nebo prostě to co vypadne z laseru jako vnitřek) Napadlo mě udělat u každého písmenka jakoby můstky ale jelikož je těch číslic a písmen opravdu hodně byla by to nekonečná práce. Nevíte někdo jak na toto ? Nejrychlejší a přitom né pracný postup? Neexistuje v Inventoru na toto nějaký příkaz ? Děkuji za každou radu ...
|
|
![]() Lestr Autodesk Inventor Professional 2022 Autodesk Vault Professional 2022 |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
Je to jiný dotaz než tento?
Neposílejte prosím duplicitní témata. Upravil Vladimír Michl - 28.dub.2010 v 15:53 |
|
![]() |
|
Lestr ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 18.srp.2009 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor Pro 2022, Vault Pro 2022 Stav: Offline Bodů: 410 |
![]() |
Ano je to jiný dotaz. V tom co vy uvádíte jsem se ptal jak to udělat aby po nakreslení v inventoru a vygenerování dxf pro laser zustali v tom vnitřku ty části písmen. To jsem vyřešil tím že jsem relief neprotlačil celým plechem ale jen do určité hloubky a ve 2D bylo vše tedy v pořádku. Nyní je ale problém ten, že ikdyž toto všechno udělám tak ve skutečnosti když tu cedulku budu chtít řekněme pověsit do vzduchu tak těžko tam přidělám ty vnitřky , které se mi sice vypálí - ale nemohu je použít jako v případě když bych plech s vypálenými čísly nalepil třeba na jiný plech. Jde mi tedy oto jestli neexistuje nějaký fígl , kde by se prostě vytvořili ty můstky a nemuselo se to u každého písmena modelovat zvlášť. Protože bez těch můstků těžko bude vnitřek 0 vypálený do plechu někde pověšeného přimontovatelný. Doufám že jsem to vysvětlil správně. Takže když to shrnu - jak udělat výpalek kdy chci spojit vnitřek písmena s okolím aby mi zůstalo vše pro použití. .... Proto jsem přidal toto téma a určitě není duplicitní....
![]() |
|
![]() Lestr Autodesk Inventor Professional 2022 Autodesk Vault Professional 2022 |
|
![]() |
|
MILKA ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 09.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: AIS 2023/WIN10 Stav: Offline Bodů: 418 |
![]() |
Já jsem v tom minulém dotazu odpověd našel. Buď si upravte písmo, které potřebujete nebo postupujte dle tipu z minulého dotazu (7226). Upravil MILKA - 28.dub.2010 v 10:47 |
|
Milan Schwarz
TMW, a.s. Dvůr Králové n/L |
|
![]() |
|
Mambo ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.led.2007 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2010 student Stav: Offline Bodů: 48 |
![]() |
To leda rucne, jednine co me napada (to by melo cenu asi u hodne pismen) si udelat upravenej font kde by ty mustky byli uz nakreslene pro kazdy znak.
|
|
![]() |
|
Lestr ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
MILKA - Když jste v předchozím mém dotazu našel odpověď můžete mi ukázat jak vyřešíte tento problém pouhým změněním fontu písma ?!!!!
![]() Mambo - to mě taky napadlo udělat ty přechody u každýho písmena nebo číslice zvlášť ale ta práce stím !!! a popravdě ani nevím kolik by musel být minimální můstek aby se vnitřek například nevylomil nebo při pálení nepřerušil atd ..... Jak dostat do písmena můstek sakriš
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Zouhar ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: 4MCAD Stav: Offline Bodů: 17 |
![]() |
Bohužel, pokud vím tak to jde jen ručně. Pálíme nápisy dost často a skoro pokaždé jiný font. Vždy si udělám můstek u každého písmene třeba A a pak to A s můstkem kopíruji na všechny pozice A v textu. Jde to docela rychle.
|
|
![]() |
|
MILKA ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 09.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: AIS 2023/WIN10 Stav: Offline Bodů: 418 |
![]() |
Jde o to, že některé fonty, ty můstky mají. Viz předchozí tip. Upravil MILKA - 29.dub.2010 v 08:09 |
|
Milan Schwarz
|
![]() |
|
Zouhar ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: 4MCAD Stav: Offline Bodů: 17 |
![]() |
To ano, jsou fonty ktere můstky již mají ale je jich jen pár a většinou to nejsou ty které zákazník chce.
|
|
![]() |
|
![]() |
Těch fontů je několik desítek, takže nějaký výběr je. Pokud zákazník požaduje nějaký typ fontu a nelze se s ním dohodnout, nezbývá než písmo upravit. |
|
Milan Schwarz
|
![]() |
|
Lestr ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
MILKA- děkuji za ukázku že to opravdu při použití jiného fontu jde. Tímto přiměte omluvu
![]() Je však pravda že když není dohody tak se to musí udělat ručně, ale určitě by byla dobrá třeba funkce při práci s plechy - například - pálení písmen s můstky a automaticky by se ty můstky udělali ,ale to bych toho chtěl moc
![]() I tak díky všem co se zapojili do tohoto tématu.
|
|
|
![]() |
|
Lestr ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jen ještě jeden dotaz - můžete zde napsat nějaký fotn písma který má ty můstky ? Já si to zkoušel a vybral některé a nikdy jsem se netrefil do fontu s můstky
![]() ![]() Děkuji
|
|
|
![]() |
|
svarc.vl ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Autocad Mechanical 2010 Stav: Offline Bodů: 204 |
![]() |
koukal jsem včera po internetu a našel jsem na XXXXX (Admin: odstraněn odkaz na warez web) písma
SCOTT STAMP TRAFAL. Ještě mne napadlo: nemají v programu při výrobě na pálení detekci ostrůvků a kreslení můstků v programu co jim dělá kladení? Upravil Vladimír Michl - 29.dub.2010 v 15:12 |
|
![]() |
|
Lestr ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
jak mohu tydle fonty písma přiřadit do Inventoru? Nenašel jsem totiž cestu kde jsou již standartní fonty ..... to stím programem je také zajímavé .. osobně jsem otom neslyšel .
![]() |
|
|
![]() |
|
flesar ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.lis.2005 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AIP 2009 Stav: Offline Bodů: 641 |
![]() |
Inventor využívá běžná systémová písma, nemá svoji složku pro fonty. Nový font se instaluje přes Ovládací panely/Písma v nabídce Soubor/nainstalovat nové písmo... Toto platí pro Win XP. V jiných systémech to bude zřejmě podobné.
Upravil flesar - 29.dub.2010 v 13:52 |
|
![]() |
|
![]() |
Jinak pokud potřebujete více fontů zadejte do googlu "font for laser cutting". Je jich dost, chce to jen hledat. Instalace písma je zde popsaná, jde ale také instalovat po rozbalení přes pravé tlačítko (alespoň u Vist).
|
|
Milan Schwarz
|
![]() |
|
dental ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor profesional 2010,SolidWorks Premium 2010 Stav: Offline Bodů: 67 |
![]() |
Ja používam tieto fonty:TC LaserSans a TC Laser.Kto má záujem môžem poslať.
|
|
Rudolf Seriš,CHIRANA-DENTAL
konštruktér náradia |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
Prosím nepublikujte odkazy na "warez" weby ani soubory chráněné copyrightem. Většina písem je distribuována pod komerční licencí a pro jejich instalaci a použití je potřeba je zakoupit.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,920 sekund.