ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.101.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoExport do souboru stl

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
1michal Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.čer.2005
Stav: Offline
Bodů: 8
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Export do souboru stl
    Zasláno: 12.čvc.2005 v 17:31

Dobrý den potřeboval bych poradit při exportu 3D modelu , který byl nakreslen v AutoCADu do souboru s příponou stl se mi napíše toto chybové hlášení: těleso neleží v kladném oktantu XYZ. Děkuji za odpověď

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21992
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.čvc.2005 v 18:39
a leží?
všechny body tělesa musí mít kladné souřadnice X, Y, Z (pokud ne, přišoupněte ho do toho kladného oktantu)
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
1michal Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.čvc.2005 v 20:19

Souřadnice bodů tělesa mám kladné jednou se mi to podařilo exportovat a potom už nic. Nevíte kde by ještě mohla být závada?

< id=kpfLog style="DISPLAY: none" src="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload=destroy(this)> < =text/>

Upravil 1michal
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.čvc.2005 v 21:33
opravdu jsou všechny globální (ne lokální) souřadnice kladné? zkuste objekty přesunout třeba o vektor 100,100,100 a uvidíte
Zpět nahoru
1michal Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.čvc.2005 v 18:40

Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

opravdu jsou všechny globální (ne lokální) souřadnice kladné? zkuste objekty přesunout třeba o vektor 100,100,100 a uvidíte

Problém jsem částečně vyřešil, tedy objekt zkopírovat a poté vložit do nově otevřeného výkresu pak objekt posunout a export funguje v pořádku. Nejspíš mám špatně definován GSS (doposud jsem posouval USS). Poradil byste mi jak mám GSS znovu definovat? Děkuji

Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.čvc.2005 v 18:50

GSS se nedefinuje, ten je globální (pevný) - právě, že globální souřadnice musí být kladné, posouvání USS vám nepomůže

nemusíte objekt nikam vkláddat - stačí se přepnout na globální USS (USS nebo _UCS _World) a objekt přesunout na správné místo

Zpět nahoru
1michal Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.čvc.2005 v 19:06
[QUOTE=Vladimír Michl]

GSS se nedefinuje, ten je globální (pevný) - právě, že globální souřadnice musí být kladné, posouvání USS vám nepomůže

nemusíte objekt nikam vkláddat - stačí se přepnout na globální USS (USS nebo _UCS _World) a objekt přesunout na správné místo

Ano a problém je vyřešen mnohorákrát děkuji. Ještě malý dotaz dá se v AutoCADu nějakým způsobem vykreslit šroubovice (popř.závit)? Ještě jednou děkuji

< =text/>
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1616:Jak vytvořit STL soubor z celé sestavy Inventoru?
Tip 12043:VIPExport jednotlivých součástí sestavy do samostatných STEP souborů.
Tip 14571:Při exportu součásti s podporami z Netfabb do formátu STL soubor neobsahuje geometrii podpor.
Tip 1119:Jak načíst soubor STL (stereolitografie) do AutoCADu?
Tip 13576:Snadný export všech dílů sestavy Inventor do STL (pro 3D tisk).
Tip 13010:Kam zmizela funkce Save as STL (Ulož jako STL) z kontextového menu Fusion 360?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,609 sekund.