Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() Zasláno: 24.kvě.2010 v 14:55 |
Dobry den
Mozna ze toto tema patri do sekce programatorskych vlaken... Vhledem k tomu, ze jsem nedostal zadnou odpoved na tema "Preklopeni projectu do novejsi verze ACA (AutoCADu)" ;-), davam vysledek sveho patrani znova do sekce ACA...
Pri hledani nejakeho BATCH nastroje ktery by mi umoznil provest jakykoliv predemzvoleny prikaz, jsem narazil na nasledujici odkaz:
Musim pochvalit autora - fuguje to vyborne, presne podle moje predstavy...
Mam ale dotaz (spis asi pro programatory)... Po provedeni "davky" mi to v rootovem dwgcku (tzn. v dwg-cku kde jsem dany lisp spustil, pri pokusu o exekuci jakehokoliv jineho lisp- hlasi:
"AecRcpLispSupport::getArgIgnore() got null."
Nekde bude asi problem (zrejme ze to poustim v ACA)? Je to "moc" zavazne? (pri zavreni a znovuotevreni vykresu vsechno funguje jak ma, zda se :)). Lisp ktery vkaldam do Ap je velmi prosty:
(command "circle" "0,0" "6000")
(command "_qsave") (princ) Neumite poradit, prosim.
Dekuji
JASponza
|
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21908 |
![]() |
Ta chyba je důsledek chybné LISP operace s otevřenými dokumenty. Takovéto dávkové LISPy je lépe provádět v prázdném dokumentu (výkresu), nebo možná spíše použít dávkové nástroje k tomu účelu určené - např. ScriptPro.
|
|
![]() |
|
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
Dekuji na odpovedi. Budu to tedy "provadet v prazdnych vykresech... ScriptPro mi nevyhovuje ze znameho duvodu - pro (mozna proto v nazvu obsahuje ono Pro) kazdy vykres spusti (a pote i zavira) cely Autocad. Nebo tomu tak neni? Moc dukladne jsem to zatim, priznam se,nezkoumal... Umel by nekdo upravit onen spousteci LISP (namisto QUIT napsat CLOSE, pohrat si s promenou SDI,...). Asi nejsem prvni ktery prisel s timto svetabornym napadem... :). Nic jsem nerekl ... ;)
|
|
JASponza
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21908 |
![]() |
To spouštění AutoCADu pro každý výkres má velmi dobrý důvod - řeší případy, kdy daný výkres žádá nějakou nedostupnou referenci nebo kdy skript nastavuje nějakou podmínku, která pak ovlivní následné výkresy.
LISP upravit umíme, použijte naši technickou podporu.
|
|
![]() |
|
![]() |
Rozumim, predpokladal jsem ze tam neco takoveho bude...
Na technickou podporu se rad obratim.
Dekuji a zdravim.
JASponza
|
|
JASponza
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,520 sekund.