Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Cheff ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
![]() Zasláno: 08.čer.2010 v 16:39 |
Napadlo mě - šel by do výkresu získat textový parametr z I-prvku?
Případně jak si pro něj "hrábnout". Idea je taková, že je vytvořený tabulkový I-prvek, který má jeden sloupec jako "Pero (klíč)" a dva sloupce jako "Uživatelské parametry". Při vkládání nebo úpravě takového I-prvku se pak při výběru velikosti doplní i textové parametry (např: Název, a číslo) Až potud žádný problém s tvorbou není (vše je připraveno funguje) Bohužel nevím, jak si pro patřičný textový parametr "šáhnout" z výkresu, nebo Uživatelských vlastností modelu. Pro klasické parametry (kóty) se vytvoří v parametrické tabulce příslušný řádek, který se do výkresu snadno vloží jako běžné parametry, ale co s tím textem... Napádá někoho něco? Upravil Cheff - 08.čer.2010 v 17:04 |
|
![]() |
|
pavel.janovsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 16.lis.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor Prof. 2023 Stav: Offline Bodů: 91 |
![]() |
Dobrý den, něco jsem si zkusil - vše je na sekvenci obrázků.
1. součást s iprvkem 2. export parametrů i-prvku 3. parametry jako uživatelské (zde by šlo ještě parametry zapsat do jednoho společného parametru např. "=<parametr1> x <parametr2>" 4. načrtnutá značka ve výkresu s použitím parametrů i-prvku 5. použití ve výkresovém pohledu (hodnoty se mění dle rozměrů i-prvku) Snad to trochu pomůže ![]() |
|
![]() |
|
Cheff ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
![]() |
Díky.
Bohužel já bych do obrázku 3 potřeboval "přetáhnout" textový parametr např. <Poznámka> - prostě text a ten tam přes parametry nedostanu... ![]() Edit: Resp. některé "výchozí parametry" (složky Souhrn,Projekt...) předat jdou, ale "Uživatelské" bohužel ne... Ten text zastupuje patřičný normovaný podklad, který následně sosám do výkresu... Bohužel toto budu potřebovat poměrně často, proto se mi tam ta ruční práce úplně nehodí ![]() Upravil Cheff - 09.čer.2010 v 14:26 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 16.lis.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor Prof. 2023 Stav: Offline Bodů: 91 |
![]() |
Už mi to docvaklo ... s texty je to tedy záhada. Dokonce jsem ani nedostal
textový uživatelský parametr do textu náčrtu v modelu. |
|
![]() |
|
![]() |
HEURÉKA - BÁDÁNÍ BYLO ÚSPĚŠNÉ (až mě to překvapilo)! ![]() Dostane se to tam při editaci i-prvku (*.ide). Kdy se nejdřív ve vlastnostech i-prvku vytvoří patřičná uživatelská vlastnost a teprve potom se přidá do tabulky a upraví... V takovém případě to do součásti vloží stejně jako v Obr. 3 jen s patřičným názvem sloupce... HURÁ ![]() PS: Text do náčrtu v iPrvku nelze - jestli se nic nezměnilo, tato cesta nemůže fungovat, protože Náčrt s textem nevybere při exportu ze součásti na iPrvek... |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak to gratuluju !
Mně se podařilo vytvořit sloupec v iprvku, ale při vložení do modelu se nenačítal. Až po tomto Vašem příspěvku jsem vytvořil uživatelskou vlastnost se stejným názvem také v modelu a do něj už se hodnota načte. S tím textem v náčrtu máte pravdu, to nejde (stále je co objevovat ![]() |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.