Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
IvaHu ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 16.bře.2010 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autocad Stav: Offline Bodů: 17 |
![]() Zasláno: 28.čvc.2010 v 11:29 |
Dobrý den,
potřebovala bych do urbanistického projektu puntíkovanou čáru. V AutoCADu mám jen tečkovanou a ta mi nevyhovuje. Ty tečky by měly být hodně veliké. Nemáte prosím někdo takový typ čáry?
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21891 |
![]() |
Zkuste doplňkové typy čar na stránce Download nebo v CAD Standardech. Ale takový typ čáry jde docela dobře vytvořit i pomocí textu, bez použití shape. Zkusíme dát něco dohromady.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21891 |
![]() |
Výsledek viz tip 7480: |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
I z tečkované čáry můžete udělat puntíkovanou (pokud puntíkem myslíte větší tečku). Stačí zvolit větší tloušťku čáry/pera
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
IvaHu ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 16.bře.2010 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autocad Stav: Offline Bodů: 17 |
![]() |
To už jsem taky zkoušela, ale ten puntík byl hranatý čtvereček. Zkusím ty typy čar z písmen. Díky moc.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
Mně to dělá kulaté puntíky ... |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Kosík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 538 |
![]() |
To je vyštelováním zakončení čáry ve stylu tisku. Tečkovaná čára ( křivka) větší loušťky vyjde podle mě rozhodně lépe než puntíkatá čára (patrně ohraničení zastavitelných či přestavbových ploch). Problémy jsou v koutech a lomech této čáry, kdy jednotlivé puntíky se generují v nekontrolovatelných vzdálenostech od hrany a dost klamavě kopírují zobrazovaný tvar. Stejný jev bude hrozit při použití písmena o. Záleží na měřítku výkresu, na definici čáry, na umístění kroužku či punťů (šejpu) vzhledem k ose čáry, ve vzdálenosti jednotlivých šejpů od sebe a pod. aby hranice, či jev zobrazovaný čárou, vypadal k světu. Myslím že v sekci download jsou nějaké typy čar s punťou. Jan Kosík |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,245 sekund.