Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.100.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Venca80 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.čvc.2008 Lokalita: ČR (PL) Používám: Civil 3D Stav: Offline Bodů: 183 |
![]() Zasláno: 10.srp.2010 v 15:24 |
Zdravím. Autocad 2011 má opět trochu vylepšené šrafování, což je pěkné, ale přesto mi problémy s některými plochami zůstávají. Občas dostávám, s prominutím "prasecké" podklady, kde se vyskytuje mnoho ploch podobných TÉTO (uloženo v ACAD2011, tzn v2010). Samozřejmě je možné si se vším pohrát, že se nakonec podaří plochu vyšrafovat, ale pokud se jedná o více takovýchto ploch, je to otravné a dost to zdržuje. Novinka - náhled ve verzi 2011 tuto plochu ukáže krásně vyšrafovanou, ale přitom vyšrafovat již nelze ("Nenalezena platná hranice šrafování") :-(. Zřejmě je pro náhled použit nějaký jiný systém "šrafování"? Nějaké řešení jak jednoduše tyto "špatné plochy" šrafovat? Nejak to přeci musí jít, když náhled je vždy perfektní... (nastavení tolerance nepomáhá)
Také se mi líbí funkce "samostatná šrafování", kdy lze šrafu složenou z více ploch rozdělit na více šraf. Nelze to i naopak? Jednoduše spojit více šraf do jedné? |
|
![]() |
|
Luki.c ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 26.čvc.2007 Lokalita: ČR (OS) Používám: AutoCad Architecture 2015 Stav: Offline Bodů: 145 |
![]() |
Tento problém se občas u mě taky vyskytuje a to i u jednodušších ploch. Je to opravdu otravné, když se to v náhledu ukáže a pak to nejde...snad příjde rozhrřešení.
![]() |
|
![]() |
|
Venk ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 14.čer.2010 Lokalita: ČR (PL) Používám: ACA 2011 Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() |
Dobrý den.
Měl bych poznámku k šrafování těchto "praseckých" podkladů. Pracuji nyní na jednom německém programu ( s pětinovou cenou oproti AUTO CADu) a v něm je problém šrafování nepřehledných ploch vyřešen již ca.10 let. A to tak, že jedna z možností jak šrafovat plochu je prosté ukázaní na jednotlivé vrcholové body šrafované plochy (včetné možnosti bodů na oblouku a vynechání "ostrovů") podobně jako když měříte plochu v AUTO CADu. Udivuje mě, že se to už dávno neobjevilo ve "wishlistu". Tyto podklady a neuzavřené plochy řeším v AUTO CADu pomocí polylinie a pak šrafováním jako objekt. Je to zbytečně složité ![]() Zdraví Venk PS. Samozřejmostí je i spojování šraf.ploch prostým ukázáním ![]() Upravil Venk - 11.srp.2010 v 13:03 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Tato možnost v AutoCADu nepřímo je, kdy můžete vybrat křivku/objekt jako šrafovanou oblast.
|
|
![]() |
|
Venk ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 14.čer.2010 Lokalita: ČR (PL) Používám: ACA 2011 Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() |
Díky za odpověď. Asi jste ale přesně nerozuměl mému popisu. Mě jde o vybrání šrafované plochy prostým ukazáním na obecné vrcholy šrafované plochy, které si program v pozadí propojí úsečkou popř. obloukem a vyšrafuje - nepotřebuje mít žádné fyzicky nakreslené elementy jako hranice plochy - ( nejde mi o šrafování uzavřených polylinií popř.kruhů. elips apod).
S pozdravem Venk |
|
![]() |
|
Venca80 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.čvc.2008 Lokalita: ČR (PL) Používám: Civil 3D Stav: Offline Bodů: 183 |
![]() |
Opět problém s jednou celkem jednodouchou plochou, můžete někdo kouknou proč probohy nejde vyšrafovat? Osvětlit mi kde je chyba? Náhled vyšrafování se nádherně zobrazí, ale šrafovat prostě nejde... (Samozřejmě si poradím jinak, ale PROČ?)
http://www.uloz.to/7977834/plocha-dwg |
|
![]() |
|
LCerny ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 17.kvě.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Civil 2017, Raster Design, Topobase 2016 Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() |
Mě to fungovalo poté co jsem ve vlastnostech plochu nastavil jako uzavřenou.
|
|
![]() |
|
![]() |
Ono si to nějak dělá co chce... :-) Tento parametr jsem měl také překliknutý, ale nešlo mi to, teď to jde, ale pouze tedy formou vybrání objektů a né bodů. Každopádně něco je stejně špatně, protože se nezobrazuje velikost plochy ve vlastnostech. Škoda takových drobností, které znepříjemňují práci... :-(
|
|
![]() |
|
VopluDa ![]() Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 16.srp.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCad jaky maji kde nainstalovany Stav: Offline Bodů: 32 |
![]() |
neni uzavrena v nejspodnejsim vrcholu. tot vse |
|
![]() |
|
andrej000 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 07.čvc.2010 Lokalita: Slovensko Používám: Acad 2014, AdvanceSteel2014 Stav: Offline Bodů: 13 |
![]() |
Pri srafovani je v ACAD 2011 Gap Tolerance. Nie vzdy to ale dobre funguje.
Dalsia moznost je spojit vsetko do polyline: PEDIT > Multiple > vybrat objekty na spojenie > JOIN > nastavit Fuzz distance. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,211 sekund.