Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
cadman ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 30.čer.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor 2011 Stav: Offline Bodů: 29 |
![]() Zasláno: 13.srp.2010 v 07:27 |
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit, v jaké hladině je čára částečného řezu ve výkrese? Když udělám náčrt a poté částečný řez, je hraniční čára vždy tlustá. Když ji změním manuálně - ať už ve vytvářeném náčrtu nebo po vytvoření řezu přes vlastnosti čáry - po znovuotevření výkresu je opět tlustá - tzn. tlustá se i tiskne (a to i když je ve vlastnostech čáry 0,18mm). Věřím, že pokud bych změnil tloušťku čáry v hladině, bude problém vyřešený. Nevím ale, která hladina by to měla být. Děkuji za odpovědi.
|
|
Autodesk Inventor 2011
|
|
![]() |
|
EuroTec ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor 2016 Stav: Offline Bodů: 299 |
![]() |
Kdysi jsem řešil stejný problém - neúspěčně. Vzdal jsem to. I já se proto připojuji o radu.
|
|
Milan Denk
EuroTec JKR |
|
![]() |
|
mr.chain ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.kvě.2009 Lokalita: ČR (HK) Používám: Inventor2015,CadKey,Vault Professional Stav: Offline Bodů: 140 |
![]() |
Zdravím, je to jednoduché
správa->editor stylů a norem->hladiny->viditelná tenká (změňte tlouštku a je to...)
|
|
Nejsem konstruktér, jsem obkreslovač...
|
|
![]() |
|
EuroTec ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor 2016 Stav: Offline Bodů: 299 |
![]() |
Aha. Už vím, kde je zakopaný pes. Já maluju především pro soudruhy ze západního německa, takže mám nastavenu výchozí šablonu DIN a tam tato hladina neexistuje. Pravda je, že němečtí soudruzi kreslí čáru přerušení silně. Vypadá to ale děsivě
![]() |
|
Milan Denk
EuroTec JKR |
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 432 |
![]() |
Doporučuji si doplnit vlastní hladiny a následně je doplnit a přednastavit celkové chování výkresu ve "Výchozí nastavení objektu".
Docílíte tak přednastavení vzhledu celého výkresu a už se na nic nemusí sahat.
|
|
![]() |
|
cadman ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 30.čer.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor 2011 Stav: Offline Bodů: 29 |
![]() |
Takže by to měla být hladina "viditelná tenká". Děkuji. Je tatáž hladina použita pro hranici příkazu "ořež"? Nyní totiž zůstane hrana plná a tlustá, což je na výkrese dosti matoucí.
|
|
Autodesk Inventor 2011
|
|
![]() |
|
![]() |
Jak napsal pan Horálek, objekt se chová podle "Výchozí nastavení objektu". Tam se dá nastavit v jaké hladině je ten který oběkt vykreslen.
Podle zvolené normy se toto nastavení může lišit.
|
|
Milan Denk
EuroTec JKR |
|
![]() |
|
![]() |
To jsem ale vymlasknul pěkou hrubku
![]() |
|
Milan Denk
EuroTec JKR |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,195 sekund.