Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
racto0 ![]() Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 05.srp.2009 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD2016 Stav: Offline Bodů: 97 |
![]() Zasláno: 22.zář.2010 v 08:46 |
Zdravím. Vytváram blok ktorý bude obsahovať text vo formáte "Atribute Definition". No keď ten blok vytvorím a dam ho znova zobraziť (resp kopirovať cez insert blok) ten text mi zmizne a musim ho znova napísať.Snažím sa to vytvoriť tak preto aby som v tom bloku mohol tým textom hýbať no text ostane nezmenení.
Je teda možné nejako vytvoriť blok tak aby bol text pohyblivý a dal sa presúvať a aby sa text nemusel zadávať pri každom kopírovaní?
![]() ![]() ďakujem za rady
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Nevím jestli tomu dobře rozumím, ale pokud atribut neuzamknete, jde s ním pohybovat. Atributy s přednastavenou hodnotou si tuto hodnotu zachovávají při vložení.
|
|
![]() |
|
racto0 ![]() Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 05.srp.2009 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD2016 Stav: Offline Bodů: 97 |
![]() |
No ja sním chcem pohybovať. Len vždy ked skopčim blok tak musím znova napísať text.
Príklad: Mám dopravnej značky ktorý obsahuje značku a jej popis. Vytvorím s nich blok s tým že blok značky je pevný a text aby sa pohyboval. Však ked sam kopírovať blok ten text mi zmizne a musím ho znova napísať.
Chapete tomu?
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Při vkládání nového bloku tam je? (měl by, pokud je atribut přednastavený)
|
|
![]() |
|
![]() |
Nezobrazuje sa. Až ked vojdem do bloku sa zobrazí. Urobil som takýto postup:
1. Mám nazačiatku dve veci a.dopravnú značku a text definovaný ako atribut definition, kde má vlastnosť aby bol konštantný.
2. spojím ich do jedneho bloku
3. keď dám blok kopírovať cez insert blok ten text sa mi nezobrazuje, iba ked vojdem do bloku
( popripade môžem prilepiť niekde ten výkres
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,207 sekund.