Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | ||
Fero239 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 28.říj.2010 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 9 |
![]() Zasláno: 28.říj.2010 v 19:55 |
|
Chcel by som sa spytat ci by mi niekto nevedel poradit ako nainstalovat nadstavbu ST 3.0-200x do AutoCADu 2007. Dik za info...
|
||
![]() |
||
Fero239 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 28.říj.2010 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 9 |
![]() |
|
to nikto nevie?
|
||
![]() |
||
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
|
Stejně jako na předchozí verzi. Po instalaco se musí opravit soubor Acad20xxdoc.lsp (doplnění cest apod.). Určitý postup je je pospán na jejich stránkách.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
predchozi verze som nikdy nemal, takze neviem ako sa instaluje predchodzi verze....a aka je ich stranka.....mam www.nadstavba-st.com a nic tam nieje
|
||
![]() |
||
![]() |
|
a este taka otazka, kde najdem ten subor Acad20xx... |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
|
|
||
![]() |
||
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
![]() |
|
Místo adresáře autocadum jsem měl odkaz na adresář s nástavbou ST - pokud si dobře vzpomínám tak jsem ji uliřil do adresáže Autocad ST2000 - tak odkaz byl (setq *st_acadpath* "(disk):/AutoCAD ST2000/"). |
||
![]() |
||
Hrnčíř ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 Stav: Offline Bodů: 407 |
![]() |
|
Dobrý den,
bude nadstavba fungovat pro 64-bytový Autocad 2009?
Děkuji za informaci.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Jsou to většinou jednoduché lisp aplikace tak by snad měla.
|
||
![]() |
||
Hrnčíř ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 Stav: Offline Bodů: 407 |
![]() |
|
Dobrý den,
nainstaloval jsem ST3.0-200x v 64-bytovém Autocadu 2009, po načtení souboru ST.mns se menu načetlo.
Pak jsem upravil soubor acad2009.lsp dle návodu a spustil znovu Autocad. Avšak po spuštění příkazy ST menu nefungují (neznámý příkaz) a v textovém okně je hláška "chyba: LOAD selhal: STinit".
Kde může být chyba.
Zkoušel jsem v lispu zadat cestu jak k adresáři Autocadu, tak i k adresáři ST nadstavby, ale nic nezabralo.
Děkuji za informace.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Máte v autocadu doplněny cesty k souborům ST.
Možná je to pouze přepis, ale vždy jsem upravoval soubor Acad200xDOC.lsp
Celý text souboru je poté zakončen (odkaz na ST by měl být před tím)
Upravil zdrk - 03.lis.2010 v 11:27 |
||
![]() |
||
![]() |
|
Dobrý den,
nadstavba ST pořád nefunguje, jazyku LISP vůbec nerozumím, takže jsem vložil do souboru Acad200xDOC.lsp kopii toho, co jste napsal. Pouze nevím zda v cestě má být adresář normálního Autocadu nebo adresář nadstavby ST. Dále jednou jsou před závorkou (sett *st_acadpath .... středníky, jindy zase ne, tak se v tom nevyznám.
V Autocadu jsem doplnil cesty k souborům ST do větve "Vyhledávací cesta podpůrných souborů", ale nevím jestli to stačí nebo se do má doplnit i do jiných větví.
V menu ST je i příkaz Start ST, ale hlásí LOADS selhal.
U Autocadu 2004 mi nadstavba fungovala ihned, ale u 2009 jsem v koncích.
Kdyby jste měl trpělivost a popsal přesně krok za krokem, jak postupovat.
Děkuji.
|
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
|
Asi bych zkusil kontaktovat autora, třeba poradí - viz kontakt na http://www.nadstavba-st.com/.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
U mne to fungovalo s odkazem na adresář s nástavbou ST.
Zkuste ručně načíst lisp soubor Stinit.lsp z adresáře ST/support Upravil zdrk - 04.lis.2010 v 08:31 |
||
![]() |
||
![]() |
|
Cesty ba měly být nastaveny ve větvy "Vyhledávací cesta podpůrných souborů".
Měl by tam být hlavní adresář, adresář Support, adresář St, adresář Symboly. Ještě dotaz - jakou verzi jste instaloval - pro R14 nebo R2000. Já raději pro R14, lépe se s tím manipulovalo. Upravil zdrk - 04.lis.2010 v 08:34 |
||
![]() |
||
![]() |
|
Dobrý den, nadstavba ST začala fungovat až po manuálním načtení aplikace ST.vlx.
O tomto postupu se nikdo nezmínil, ale jinak děkuji za ostaní rady.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
člověk na všechno přichází postupně. Myslím si, že s verzí ST pro acad 2000 jsem měl také problém. Proto jsem instaloval verzi pro R14. Tam byl LSP soubor místo VLX a bylo vidět co v něm je.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Dobrý den,
testuji nadstavbu ST. V případě, že chci vložit symbol, tak se objeví hláška: nesprávný typ argumentu: FILE nil
Když už se mi podařilo nadstavbu ST zprovoznit, tak zase nefungují některé příkazy.
Jakou to může mít příčinu.
Děkuji.
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,586 sekund.