Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() Zasláno: 16.lis.2010 v 07:52 |
Dobrý den,
nejsem znalec HW a kolega mě poprosil o názor na následující stanici, která by měla být ideální pro práci s CAD.
Můžete poprosit nějakou dobrou duši o zběžné zhlédnutí a názor
Děkuji Upravil PepaR - 17.lis.2010 v 06:55 |
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
Pri takejto stanici by som šiel do socketu 1366 čo by bol náklad navyše o cca 100 EURO (procesor aj doska) a určite by som si nedával pevný disk z rady GREEN ale dal by som si WD z rady BLACK (čo bude naviac o cca 20 EURO). Rada GREEN je pre domáce multimediálne použitie a dokonca v debetách ju dosť ľudí neodporúča. Podľa mňa tento disk nie je vhodný pre takúto pracovnú stanicu. A ak by sa ešte našlo cca 150 EURO (za 60 - 80 GB) šiel by som do SSD disku.
|
|
![]() |
|
VlJanecek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
![]() |
Pro jaký CAD to má být? Pro 2D CAD je to asi v pořádku, ale u 3D CADu bych se bál potíží. Nebo mu ten skládač počítačů zaručí plnou kompatibilitu třeba s Inventorem?
Připomnělo mi to moje podobné experimenty s nákupem CAD stanice po součástkách před nějakými 12 lety - zvlášť na pojem "zahořování". To slovo opravdu ještě dneska někdo používá? |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Mělo by to být pro AutoCAD Architecture, příp. Revit.
Děkuji za rady. Upravil PepaR - 17.lis.2010 v 11:58 |
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
Sice už nevidím tu sestavu k posouzení, ale na základě čerstvé zkušenosti s SSD diskem bych doporučil použít SSD disk coby systémový disk. Bohatě stačí 64GB v ceně řádově 3900,-Kč (s DPH). Použil jsem ho dceři pro občerstvení výkonu téměř 4 roky starého notebooku a byl jsem až zaskočen jak moc to pomohlo. Vřele všem doporučuji.
|
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
jan.drahovzal ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 26.kvě.2010 Lokalita: ČR (OS) Používám: ACAD2009 mech. , Inventor2009, Pro/E Wildfire 4.0 Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() |
cpu: i5, klidně na socketu 1156 + pořádný chladič - cooler master hyper 212+ a pak klidně taktovat, neměl by být problém jít na 4GHz. cena cca 4-5k+600 za chladič (půvpodní je hlučný a hůře chladí) deska: nějaký kousek od gigabyte nebo asusu, kolem 2k bude stačit. dnes bych už nebral desku bez USB 3.0. ram: 4-8GB, vpodstatě je jedno jaké, ale max 1,65V (kvůli cpu) disk: pro systém třeba OCZ Vertex 2 60GB, cca 3,5k + WD black "faex", popř. seagate 7200.12, má-li být ticho, tak do odlučnovacího boxu - accutake dark disc, cca 2k + 500 za box bednu - má-li být ticho, tak cooler master sileo + 2 větráčky f12 pwm od arctic cooling, původní vyhodit, je hlučný, 1500 bedna, 250 za větráčky zdroj - něco od seasonicu, 500W bude stačit, lépe AC fusion 550W. cca 1000-1500 grafika - bylo by dobré dát tam nějaké quadro FX, třeba 1800, cca 10k os - win7 x64, vzhledem k CAD (x64) a SSD (podpora TRIM, apod. staré systémy pro SSD nejsou vhodné), cca 3k má-li to být hodně tiché, tak na CPU noctuu (1200-1500), do bedny taky (450/kus) a zdroj enermax (2k). něco mi ale říká, že to quadro nebude nejtišší a bohatě stačí komponenty zmíněné výše (i to bude dost tiché) Upravil jan.drahovzal - 17.lis.2010 v 17:36 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,211 sekund.