ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
DEFENCEO - cesta k zakázkám v obranném průmyslu
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoACAD LT2010 vs. ACAD LT2011

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
pavel_jurcik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.bře.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 11, ACAD LT 2005
Stav: Offline
Bodů: 7
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: ACAD LT2010 vs. ACAD LT2011
    Zasláno: 14.pro.2010 v 08:33

Zdravím, založil jsem tohle fórum, aby se probralo prostředí ACAD2010 proti ACAD 2011.

Podle mě je 2011 hrozná. Krok špatným směrem.

1. Kopírování s referenčním bodem umístit toto do dalšího pod menu - šílený
2. Vyhledávání textu. Když si označím bloky či objekty, tak mi zmizí možnost hledat. Navíc v záložce "napsat poznámku" tlačítko přestane reagovat. Musím nejdřív zmáčkout hledat a pak si vybrat bloky. Přijde mi, že veškeré invovace v 2011 zdržují. Nejradši přich přiměl IT oddělení aby, zrušily licenci Maitenence. Protože se střídají ob rok dobré a špatné verze.
3. Neco podobného bylo s ACAD2005 - OK. 2006 - Dala se, 2008 Přišlo mi to jak Beta verze. 2009 - Výborná. 2010 - Výborná, 2011 - Hrozna sračka

Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1615
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2010 v 09:24
s LT už nedělám, ale předpokládám, že je možnost definovat si vlastní uživatelská menu.
Původní menu mi nikdy nevyhovovala, tak jsem si kdysi vytvořil vlastní, která postupně rozvíjíme - uživatelské prostředí tedy máme stejné už od verze 2000. Pokud se Vám 2011 nelíbí, tak použijte menu z 2010 nebo si to menu ze 2011 upravte
Rostislav Říha
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2010 v 09:28
Ad 1) Není nad to si nadefinovat nabeo nastavit na kopírování referenčního bodu klávesovou zkratku Ctrl+Shift+C.
Ad 2) Nemám s touto verzí zkušenost, nemohu posoudit.
Ad 3) Co člověk to názor, třeba 2008 mi přišla mnohem lepší než 2009.

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21969
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2010 v 09:47
Uživatelské prostředí AutoCADu je - narozdíl od většiny jiných aplikací - pouze příkladem uspořádání a složení menu, nástrojových panelů a ribbonů. Uživatelé si většinou tyto příklady (dodávány jsou 4 základní workspace) přizpůsobují "k obrazu svému".

Vyhledávání při vybraných blocích mi v AutoCADu 2011 (aktuální verze, workspace "2D kreslení") funguje normálně. Maintenance (subscription) nemá s nasazováním každé nové verze přímou souvislost - je to hlavně cesta jak ušetřit (viz kalkulačka porovnání s upgrade) a dostat se k doplňkovým aplikacím a rozšířené podpoře. Instalovat můžete klidně každou druhou verzi, pokud to lépe vyhovuje.

Teorie o sudých a lichých verzích je taková lidová pověst, vyprávěná o Corelu, o Windows i o AutoCADu. Zajímavé je, že vypravěči sice přinášejí řadu argumentů, ale mnohdy se neshodnou na tom hlavním, které že ty verze - liché/sudé - jsou ty "výrazně lepší".
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
pavel_jurcik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.bře.2007
Používám:
Inventor 11, ACAD LT 2005
Bodů: 7
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.pro.2010 v 11:30

Ty sudý/lichý verze je pravda. Třeba dvě za sebou se povedou. Každopádně 2011 je v naší kanceláři v nelibosti, protože nám krom jiného pádá víc než 2010. Jinak zkratku CTRL+sh*t+C nám taky, ale nějak se mi nedaří tohle mačkat jednou rukou, myší to vyhledám v menu rychleji. Teda pokud to není posunutý do podmenu (2011). (Nepoužívám na pravém tlačíktu opakovat příkaz)

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2010 v 08:47
Původně odeslal(a) pavel_jurcik pavel_jurcik napsal(a):

Jinak zkratku CTRL+sh*t+C nám taky, ale nějak se mi nedaří tohle mačkat jednou rukou, myší to vyhledám v menu rychleji.
Hmm, nu mě přijde, že tato klávesová zkratka není šílená, vždyť rozmístění kláves není od sebe zas tak daleko i když jsou 3. Ale možná, že mám jen dlouhé prsty ;). Na druhou stranu si ale tuto klávesou zkratku můžete upravit dle libosti.

Upravil PepaR - 17.pro.2010 v 09:03
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7997:Jak změnit segment křivky na oblouk?
Tip 1001:Jak převrátit směr/orientaci linie (úsečky, křivky)?
Tip 5058:Jaký je rozdíl mezi PS a ne-PS verzí plotru HP DesignJet?
Tip 7411:Volba jazyka při instalaci AutoCADu LT 2011.
Tip 4926:Do jakých verzí formátu DWG ukládá AutoCAD 2007-2010 a LT 2007-2010?
Tip 12256:Desktop Connector vs. Spustit jako správce

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,508 sekund.