Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
pavel_jurcik ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 14.bře.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 11, ACAD LT 2005 Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() Zasláno: 14.pro.2010 v 08:33 |
Zdravím, založil jsem tohle fórum, aby se probralo prostředí ACAD2010 proti ACAD 2011. Podle mě je 2011 hrozná. Krok špatným směrem. 1. Kopírování s referenčním bodem umístit toto do dalšího pod menu - šílený |
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
s LT už nedělám, ale předpokládám, že je možnost definovat si vlastní uživatelská menu.
Původní menu mi nikdy nevyhovovala, tak jsem si kdysi vytvořil vlastní, která postupně rozvíjíme - uživatelské prostředí tedy máme stejné už od verze 2000. Pokud se Vám 2011 nelíbí, tak použijte menu z 2010 nebo si to menu ze 2011 upravte
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Ad 1) Není nad to si nadefinovat nabeo nastavit na kopírování referenčního bodu klávesovou zkratku Ctrl+Shift+C.
Ad 2) Nemám s touto verzí zkušenost, nemohu posoudit.
Ad 3) Co člověk to názor, třeba 2008 mi přišla mnohem lepší než 2009.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Uživatelské prostředí AutoCADu je - narozdíl od většiny jiných aplikací - pouze příkladem uspořádání a složení menu, nástrojových panelů a ribbonů. Uživatelé si většinou tyto příklady (dodávány jsou 4 základní workspace) přizpůsobují "k obrazu svému".
Vyhledávání při vybraných blocích mi v AutoCADu 2011 (aktuální verze, workspace "2D kreslení") funguje normálně. Maintenance (subscription) nemá s nasazováním každé nové verze přímou souvislost - je to hlavně cesta jak ušetřit (viz kalkulačka porovnání s upgrade) a dostat se k doplňkovým aplikacím a rozšířené podpoře. Instalovat můžete klidně každou druhou verzi, pokud to lépe vyhovuje.
Teorie o sudých a lichých verzích je taková lidová pověst, vyprávěná o Corelu, o Windows i o AutoCADu. Zajímavé je, že vypravěči sice přinášejí řadu argumentů, ale mnohdy se neshodnou na tom hlavním, které že ty verze - liché/sudé - jsou ty "výrazně lepší".
|
|
![]() |
|
pavel_jurcik ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 14.bře.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 11, ACAD LT 2005 Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() |
Ty sudý/lichý verze je pravda. Třeba dvě za sebou se povedou. Každopádně 2011 je v naší kanceláři v nelibosti, protože nám krom jiného pádá víc než 2010. Jinak zkratku CTRL+sh*t+C nám taky, ale nějak se mi nedaří tohle mačkat jednou rukou, myší to vyhledám v menu rychleji. Teda pokud to není posunutý do podmenu (2011). (Nepoužívám na pravém tlačíktu opakovat příkaz) |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Hmm, nu mě přijde, že tato klávesová zkratka není šílená, vždyť rozmístění kláves není od sebe zas tak daleko i když jsou 3. Ale možná, že mám jen dlouhé prsty ;). Na druhou stranu si ale tuto klávesou zkratku můžete upravit dle libosti. Upravil PepaR - 17.pro.2010 v 09:03 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,420 sekund.