ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoNezobrazující se okna

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
_josef Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.bře.2007
Lokalita: Czech Republic
Používám:
autodesk
Stav: Offline
Bodů: 7
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nezobrazující se okna
    Zasláno: 06.led.2011 v 11:23
Dobrý den,
v AutoCADu 2009, pokud se pokusím zobrazit např. správce hladin nebo dialog Formát | Písmo..., AutoCAD komunikuje pouze pomocí příkazové řádky místo zobrazení dialogových oken (tedy okna nejsou schována mimo viditelnou část obrazovky).

Zkoušel jsem systémové proměnné, ale našel jsem jen
ATTDIA=0
CMDDIA=1
FILEDIA=1

což mi připadá v pořádku.

Zkusil jsem i ostatní palety a okna - v menu Nástroje | Palety funguje úplně vše kromě správce hladin, z menu Formát se nezobrauje prakticky žádné okno kromě správce stavů hladin a seznamu měřítek, vše ostatní komunikuje jen přes příkazový řádek.

Je ještě něco co bych měl zkontrolovat?

Děkuji
Zpět nahoru
Jan Sedlák Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 29.zář.2010
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD, Inventor, Vault Professional
Bodů: 18
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2011 v 13:40
Dobrý den,
nemáte před příkazy pomlčku? Pokud např. zavolám příkaz HLADINA tak se zobrazí dialog na správu hladin, ale pokud je před příkazem pomlčka -HLADINA tak se nezobrazí dialog a hladiny se ovládají přes příkazovou řádku. Toto se týká i dalších příkazů na nastavování stylů.
Jan Sedlák
Zpět nahoru
_josef Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.bře.2007
Lokalita: Czech Republic
Používám:
autodesk
Bodů: 7
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2011 v 19:55
Dobrý den,
snažím se k zobrazení dialogu použít menu, takže příkazy jsou bez pomlček. Pokud příkaz zadám ručně bez pomlčky, spustí se ovládání přes příkazovou řádku stejně jako z menu.

Ještě jsem zjistil, že druhému uživateli na stejném počítači (administrátorovi) dialogová okna fungují jak mají (OS je Win 7 Pro CZ x86) - jedná se o čistou instalaci celého počítače.

Je třeba možnost AutoCAD nějak zresetovat, aby okna začala chodit, případně podívat se na nějakou diagnostiku nebo logy, kde by mohly být případné chyby?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21954
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2011 v 23:03
Pokud je váš operační systém Win7, pak nedoporučujeme používat nekompatibilní verzi 2009. Jako student si stáhněte bezplatnou verzi 2011.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 246:Nefungující dialogy příkazů, výběru souborů a příkaz PLOT.
Tip 5748:Jak najít "ztracený" dialog mimo obrazovku?
Tip 12104:Nezobrazuje se mi paleta nástrojů AutoCADu (např. Vlastnosti, Příkazový řádek, Xref).
Tip 5215:VIPZrychlení zobrazení okna Vlastnosti (velké výkresy).
Tip 8769:VIPUložení nastavení okna VBA Editoru.
Tip 6454:VIPAutomatický výkaz směru otevírání oken v AutoCADu Architecture

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,367 sekund.