Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
_josef ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.bře.2007 Lokalita: Czech Republic Používám: autodesk Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() Zasláno: 06.led.2011 v 11:23 |
Dobrý den,
v AutoCADu 2009, pokud se pokusím zobrazit např. správce hladin nebo dialog Formát | Písmo..., AutoCAD komunikuje pouze pomocí příkazové řádky místo zobrazení dialogových oken (tedy okna nejsou schována mimo viditelnou část obrazovky).
Zkoušel jsem systémové proměnné, ale našel jsem jen
ATTDIA=0
CMDDIA=1
FILEDIA=1
což mi připadá v pořádku.
Zkusil jsem i ostatní palety a okna - v menu Nástroje | Palety funguje úplně vše kromě správce hladin, z menu Formát se nezobrauje prakticky žádné okno kromě správce stavů hladin a seznamu měřítek, vše ostatní komunikuje jen přes příkazový řádek.
Je ještě něco co bych měl zkontrolovat?
Děkuji |
|
![]() |
|
Jan Sedlák ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 29.zář.2010 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCAD, Inventor, Vault Professional Stav: Offline Bodů: 18 |
![]() |
Dobrý den,
nemáte před příkazy pomlčku? Pokud např. zavolám příkaz HLADINA tak se zobrazí dialog na správu hladin, ale pokud je před příkazem pomlčka -HLADINA tak se nezobrazí dialog a hladiny se ovládají přes příkazovou řádku. Toto se týká i dalších příkazů na nastavování stylů.
|
|
Jan Sedlák
|
|
![]() |
|
_josef ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.bře.2007 Lokalita: Czech Republic Používám: autodesk Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() |
Dobrý den,
snažím se k zobrazení dialogu použít menu, takže příkazy jsou bez pomlček. Pokud příkaz zadám ručně bez pomlčky, spustí se ovládání přes příkazovou řádku stejně jako z menu.
Ještě jsem zjistil, že druhému uživateli na stejném počítači (administrátorovi) dialogová okna fungují jak mají (OS je Win 7 Pro CZ x86) - jedná se o čistou instalaci celého počítače.
Je třeba možnost AutoCAD nějak zresetovat, aby okna začala chodit, případně podívat se na nějakou diagnostiku nebo logy, kde by mohly být případné chyby?
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21954 |
![]() |
Pokud je váš operační systém Win7, pak nedoporučujeme používat nekompatibilní verzi 2009. Jako student si stáhněte bezplatnou verzi 2011.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,367 sekund.