ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.101.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoHP DJ 111 roll, srovnání výkresů do plochy

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 731
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: HP DJ 111 roll, srovnání výkresů do plochy
    Zasláno: 15.led.2011 v 16:44
Zdravím, objednal jsem si tento dostupný plotr.
Zajímalo by mne, jestli je možné pomocí nějaké utility poskládat výkresy na roli, abych využil celou šíři (např 2xA3 atd .). Vím, že dražší plotry toto mají, ale nevím jestli je možné pomocí nějaké aplikace tohoto dosáhnout i u této tiskárny.
Dříve jsem měl HP DJ 130 s podavačem bez role, takže jsem to neřešil, ale teď by mě to zajímalo.
Případně nějaká dostupná aplikace, která dokáže poskládat vytvořené např A3 pdf soubory na porisknutelnou plochu A1 atd ... (to se tu myslím už řešilo, ale žádný program zatím nevidím)
Děkuji
Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1618
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2011 v 17:24
o specializovaném programu nevím, ale napadá mne taková "prasárna": vytisknout výkresy do PNG (možná by šlo i PDF) a pak v ACDSee nebo podobném prohlížeči dát tisk více souborů na jedné stránce - u ACDSee lze nastavení rozestupů mezi "dlaždicemi" jednotlivých výkresů a velikost okrajů uložit, takže byste si mohl vyladit, kolik to má být, aby výkresy vypadly správně velké a pak to nastavení uložit.
Rostislav Říha
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autocad 2020 lt
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2011 v 20:19
Tak to tedy není zrovna to co jsem chtel slyset :(
To co podporuji drazsi plotry, tak je aplikace primo k nim urcena nebo lze tuto aplikaci pouzit i na jiny ploter ? Nevim jestli to musí plotr v ovladačích podporovat nebo je to čistá aplikace ?
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
ACA 2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2011 v 20:31
Původně odeslal(a) Mikemamm Mikemamm napsal(a):

Tak to tedy není zrovna to co jsem chtel slyset :(
na jednu stranu chápu, na druhou nemohu než podotknout: chtěl jste přece řešení, ne?:-)
mějte na paměti: mohl jste si koupit dražší plotr a neudělal jste to... tohle je část ceny.

Upravil Rostislav Říha - 15.led.2011 v 20:32
Rostislav Říha
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autocad 2020 lt
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2011 v 21:10
Ano rozumím, jen zkouším hledat přívětivější řešení. Plotr jsem si koupil na konec studia a uvidím co po studiu s ním - proto jsem volil tuto variantu, i tak je to vcelku dost.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof.
Bodů: 1252
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2011 v 22:01
Pokud jde jen o PDF soubory, ty lze podložit do AutoCadu a manuálně vhodně uspořádat na rozvržení šířky A1.
A pokud už máte plotter s rolí, nic vám nebrání vytvořit si rozvržení šířky A1 s délkou třeba 3 metry a tisknout jenom potištěnou plochu.
Pomocí prográmku HP Instant Printing Utility (HP IPU) můžete PDF (a také PPT, HPGL, DWF, TIFF a JPG soubory) vytisknout přímo na plotter, nebo s pluginem HP IPU tisknout přímo z aplikací Microsoft Office.
HP IPU má nějaké možnosti dodatečné úpravy souborů v tiskové dávce a dovede je otáčet aby se vešly na papír - blíže jsem to nezkoumal - ale jestli dokáže nahradit skutečný nesting jako na dražších plotrech - to asi ne.

Upravil vbehun - 15.led.2011 v 22:03
=^..^=
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autocad 2020 lt
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2011 v 22:40
Máte pravdu, úplně jsem zapomněl tak jednoduché řešení jako vkládání již exportovaných pdf a v cadu si to poskládat - to se mi určitě hodí.
Ano nic tomu nebrání, ale jestli tomu dobře rozumím, tak když potřebuji vytisknout A3, tak potisknu jen polovinu šíře role, což je zbytečné vyhazování papíru a tvořit v rozvržení a skládat si tam výřezy apod se mi nelíbí (jsem zvyklý na rodělená rozvržení - každé jeden výkres)
Takže prozatím je konečná vytisknout do PDF a poté si případně PDF poskládat do nového cad souboru a tisknout. Děkuji, aspoň již něco schůdnějšího.
P.S. Na plotru A1 se to týká hlavně A3 a menších, případně nestandartních rozměrů a skládání nich do plochy na ušetření papíru - něco vodorovně něco svisle, však to všichni dozajista znáte.
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
ACA 2010
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2011 v 00:35
Původně odeslal(a) Mikemamm Mikemamm napsal(a):

Máte pravdu, úplně jsem zapomněl tak jednoduché řešení jako vkládání již exportovaných pdf a v cadu si to poskládat - to se mi určitě hodí.
Skládat manuálně v CADu mi přijde pracnější, než nechat to složit ACDSee automaticky. Ale asi je to věc vkusu.
Rostislav Říha
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autocad 2020 lt
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.led.2011 v 10:58
ano to ano, ale pokud budu mit nejake vykresy na delku a nejake na sirku, tak to pak musim stejne poskladat manualne, jedine pokud bych mel vsechny stejne orientovane tak bude ACDSee pohodlnejsi.
ACDSee nemam, takze nemuzu vyzkouset, ale asi si stahnu nejakou zkusebni verzi a vyzkousim to
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7311:Nefunguje mi tisk z AutoCAD na HP DesignJet 510 pouze při použití formátu A0 nebo role.
Tip 3823:Chyba při zavádění průhledné fólie/filmu: 'Right edge of roll too far from load line'.
Tip 4688:Jak vynechat nepotištěnou část papíru (role)?
Tip 3384:HP DeskJet 1220 vytiskne místo výkresu prázdný papír A3.
Tip 4085:Před tiskem na DJ 1050C se na panelu zobrazí "Load sheet for current job".
Tip 211:Všechny čáry jsou na HP DesignJet 600 vytištěny slabě.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.