Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.100.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | ||
Petr75 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 16.úno.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD LT 2025 Stav: Offline Bodů: 442 |
![]() Zasláno: 31.led.2011 v 13:55 |
|
V AutoCADu nefunguje psaní v příkazovém řádku pomocá ALT+"číslo". Např. napsání zavináče (ALT+64). Kolega používá rozložení klávesnice "QWERTY", která neumí napsat @ přes AltGr+V.
Psaní znaků přes Alt+číslo nefunguje jen v holém příkazovém řádku. Na jiných místech to funguje. Lze nějak dosáhnout, aby to fungovalo i v příkazovém řádku? Ve starší verzi (2008) to fungovalo. |
||
![]() |
||
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1676 |
![]() |
|
ALT+64 je spatne. Musite psat "ALT+064" (nula 64) - zmacknout ALT, napsat "064", pustit ALT.
Jinak na QWERTY (coz je ta spravna klavesnice, ne jako ta potvora s prehozenym Z) se daji snadno psat anglicke znaky pokud zmacknete pravy ALT (AltGr). Takze staci zmackout "AltGr+@" (na klavese ě). |
||
![]() |
||
Petr75 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 16.úno.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD LT 2025 Stav: Offline Bodů: 442 |
![]() |
|
V AutoCADu v příkazovém řádku nefunguje Alt+"jakékoliv číslo".
Klávesnice QWERTY ve windows XP neumí psát znaky přes AltGr. (AltGr+V = @ Vyřešil jsem to tak, že jsem předefinoval českou klávesnici (QWERZ), která umí psát znaky přes AltGr a prohodil písmena Z a Y. |
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21990 |
![]() |
|
Standardní AutoCAD 2011 a standardní klávesnice QWERTY i QWERTZ funguje - leda by to u něj kolidovalo s jeho uživatelským nastavením - viz tip: |
||
![]() |
||
v.klazar ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.lis.2007 Lokalita: ČR (HK) Používám: civil3d 2012 Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() |
|
pouzivam qwerty se znaky pres pravy alt na win xp v acad minimalne od 2005. dalsi je programatorska varianta ceske klavesnice.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Na klávesnici QWERTY lze napsat @ přes AltGr+ě, ale to pořád neřeší, že v nové verzi AuoCADu nejdou psát znaky přes levý Alt + číslo na numerické klávesnici.
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21990 |
![]() |
|
Viz výše - v nové i staré verzi AutoCADu jdou psát znaky přes Alt+nnn. Proč nejdou konkrétně na vašem počítači, těžko soudit. Zřejmě jde o kolizi s nějakou systémovou utilitou.
|
||
![]() |
||
v.klazar ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.lis.2007 Lokalita: ČR (HK) Používám: civil3d 2012 Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() |
|
u mne to take nefunguje a v systemu ano ale funguje pALT+v c3d2011 ani kdyz pustim jako acad
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Ve firmě máme více počítačů s AutoCADem LT (Civil 3D) 2011. Znaky přes Alt + num nelze psát jen v příkazovém řádku.
Nyní jsem zjistil, když zmáčknu 1 Alt, tak se zvýrazní menu. Při druhém zmáčknutí Alt přestane být menu aktivní a již lze znak napsat přes Alt+num. To je podobná vychatávka, jako když zmáčknu "-" a většinou se zobrazí menu aplikce a musím zmáčknout 3x Esc, abych mohl pokračovat v psaní příkazu. |
||
![]() |
||
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1252 |
![]() |
|
Funguje nebo nefunguje ? Jakou máte značku klávesnice ? U nás dělala potíže třeba klávesnice dodávaná k počítačům Fujitsu-Siemens (nyní jen Fujitsu) se zcela atypickým rozložením znaků s diakritikou.
Přístup k menu pomocí klávesy Alt (nebo {Alt} + {další znak}) funguje zpravidla ve všech programech, ba i v kancelářském balíku Microsft Office.
Upravil vbehun - 04.úno.2011 v 13:37 |
||
=^..^=
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Aha, už asi chápu v čem je problém - zručnějším datlovačům to funguje, méně zručným ne. Jde to totiž o rychost/prodlevu mezi stiskem Alt a stiskem prvního čísla. Nesmíte dát šanci pro zobrazení tooltipu ribbonu...
|
||
![]() |
||
![]() |
|
nepovazuji se za zrucneho datlovace, ale to asi neni ono na druhe zmacknuti alt to jde i hooodne pomalu, zatimco na prvni vubec, anebo to mam rychlejsi, nez jsem ja. win xp, c3d2011, klavesnice logitech, rozlozeni svisly enter a ceska klavesnice.
|
||
![]() |
||
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
|
Ony ty různé způsoby zadávání spec. znaků dost často narážejí. (Třeba Ctrl_Alt_V, který mám zažraný jako zavináč, mi v Mechanicalu pustí _ampowerview.)
Pro sebe jsem si to vyřešil upravenou klávestnicí, kde na pravý Alt mám spec, znaky v horní řadě (ENG klávesnice). Kdyby ji někdo chtěl zkusit, je na www.chrudim.cz/seiner
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
![]() |
|
tak uz to mozna mam staci skryt panel nabidek... a funguje spolehlive uz na 1. pokus jakkoli pomalu. tedy alespon u mne to tak funguje, ale stejne zustanu u sve qwerty a praveho altu ;)
|
||
![]() |
||
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
|
S tímto tedy nemohu zcela souhlasit. Mezi stiskem levého ALT a vyťukáním tří nebo čtyř čísel na numerické klávesnici může uplynout libovolná doba. Jen se nesmí ten ALT pustit. Jestli jeho stisk způsobuje i jiné odezvy je lhostejné, nesmí se na to dbát. Já jsem si až na základě této diskuze všiml, že se mi po jeho stisku podtrhnou první písmena v liště s menu. Ale potvrzuji, že v ACAD2011 toto nelze použít přímo na příkazovém řádku. Proč nevím, ale protože jsem to nikdy nepotřeboval, nijak mi to nevadilo. Mám zapnuto dynamické zadání a jakýkoliv příkaz se mi tedy začne psát přímo u kurzoru a tam se bez problémů ALT+num dá psát. Jen se takovýmto znakem nesmí začínat. Upravil koutnak - 04.úno.2011 v 15:57 |
||
Radim Koutňák
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
U mně i na dalších počítačích se to ale takto chová - rychlé zadání funguje spolehlivě (na příkazovém řádku, v dynamickém zobrazení, na začátku textu, kdekoliv). Pomalé zadání spustí tooltipy ribbonu a kód už se pak neinterpretuje. Pustit klávesu Alt určitě nejde, to ta funkce ani fungovat nemůže. |
||
![]() |
||
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
|
Rychlé zadání (předpokládám, že tím myslíte AltGr+v) mi funguje kdykoliv, levý Alt+num jen u dynamického zadání jako druhý nebo další znak. Bez dynamického zadání jen na příkazovém řádku nikdy. Ribbony nepoužívám vůbec.
|
||
Radim Koutňák
|
||
![]() |
||
Janos1 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 14.led.2010 Lokalita: Slovensko Používám: Autocad,Inventor Stav: Offline Bodů: 26 |
![]() |
|
U mňa to funguje aj cez čísla tak ako popisuje pán Michl. Nemáte spustenú nejakú nadstavbu? |
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,287 sekund.