Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Ľubomír Pápay ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AIS2009, AIS 2012 Stav: Offline Bodů: 961 |
![]() Zasláno: 23.srp.2005 v 11:10 |
Pekný deň,
už začínam byť pomaly chorý z toho že furt musím točiť koliečkom myši aby som si napolohoval teleso tak ako potrebujem. Jeden čas som aj mal na stole 3D polohovacie zariadenie od 3D Connection, ale robil som práve veľa IDW, tak že som si nestihol naň zvyknúť. (mal som to iba na skúšku...) Používate niekto niečo podobné. Aké sú Vaše závery? Oplatí sa do toho zainvestovať? Napr. Cadman stojí cca 14 - 15000 Sk. A ten je tuším pre Inventor najviac doporučovaný... Za Vaše skúsenosti vopred ďakujem |
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
|
![]() |
|
ssmiga ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: AIP2010, Mechanical 2010, Vault 2010, Vista 64bit Stav: Offline Bodů: 178 |
![]() |
Dnes jsem ho vrátil po 3 týdenní zapůjčce. Zvykl jsem si a už si nechci zpátky zvykat na myš. Myslím si, že to dobrá investice a už ho mám objednaný. Pro práci ve výkrese pro mě osobně není ten přínos tak velký jako v prostoru, tam je to hodně návykové. SS. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AIS2009, AIS 2012 Stav: Offline Bodů: 961 |
![]() |
A ktoré konkrétne ste teda mal zapožičané?
|
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
|
![]() |
|
Keberdle Václav ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Autocad 2006 LT,Rhinoceros 4,Catia 4 Stav: Offline Bodů: 152 |
![]() |
Mam cad madmana na stole cca 1/2 roku kdyz prijdu nekam kde neni je to problem(boli hlava a hmatam jak kdybych chytal mouchy)
Jediny co mi vadi je ze nema dost tlacitek Pouzivam na klavesnici zkratky pro koty nacrt kruznici caru promitnuti... Cad man ma jen 4 programovatelna tlacitka ![]() Naviic ma i jiny tvar "ohmatavatka" spaceball je kulaty (rekl bych ze lepe saedne do ruky) Kamos to komentoval slovy"Ty mas hranatou ruku v..e?" Jinak spokojenost Doporucuji vyskouset vice produktu ta cena je cca o 1/3 drazsi ale zase je to jina trida IMHO priplatil bych si. Vice infa http://www.3epraha.cz/cadman.php |
|
![]() |
|
ssmiga ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: AIP2010, Mechanical 2010, Vault 2010, Vista 64bit Stav: Offline Bodů: 178 |
![]() |
Já jsem měl půjčený Spacemouse s 11 programovatelnými tlačítky, ale objednávám si Spaceball, protože se mi zdá, že má tlačítka lépe rozmístěná. Na tom Specemouse byla z těch 11 tlačítek některá podle mě ve špatně dostupném místě (při zmáčknutí bylo třeba pustit "joystick" a ještě dávat pozor abych si s tím nepohnul). Možná to byla jen moje nešikovnost, nebo jsem si za tu dobu nestihl na některá ta tlačítka zvyknout. Každopádně na tom Spaceball´u to vypadá lépe rozmístěno a ten tvar také asi bude lepší. Cadman myslím stojí jen něco kolem 9000 Kč (bez DPH), Spaceball asi 15000, ale má o hodně více těch programovatelných tlačítek. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Keď som sa pozrel na tu www stránku, zistil som že som mal požičaný
Spacemouse. Tiež sa mi nepáčilo rozloženie tlačítiek. A navyše sa mi
zdalo že je dimenzovaný pre ľudí s výškou nad 180cm. Ja mám iba 170cm a
teda aj tomu zodpovedajúce dlane (teda aspoň dúfam
![]() |
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
|
![]() |
|
![]() |
A jaké problémy tam v Inventoru byly? Mě se to zdálo vpořádku, akorát se mi to nepodařilo rozchodit v Autocadu. Možná proto, že tam byl driver jen pro 2004 a já jsem měl 2005 a později 2006. Ale moc dlouho jsem se tím nezabývat, protože tam mi to tolik nechybělo a měl jsem ho jen dočasně.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Zisťoval som čo je na trhu k dostaniu. Cadmana už vypredávajú, dá sa
kúpiť dokonca za 200 EUR. Ponúkajú mi SpacePilot. Je to vraj novinka,
lepšia než Cadman a dávajú akciovú cenu 490 EUR. Pozeral som aj demo,
vyzerá to zaujímavo...
|
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21979 |
![]() |
v Inventoru pracují všechny zmíněné "3D myši", pro AutoCAD a další aplikace je třeba instalovat driver viz též http://www.aac-solutions.cz/cad-hw.asp#Digitizery update: aktuální driver (2.3.4) podporuje i AutoCAD 2006 Upravil Vladimír Michl |
|
![]() |
|
covnik ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 30.čer.2005 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 50 |
![]() |
PROSIM VAS MOHLI BY STE SEM NAPISAT NEJAKU WWW ADRESU RAD BY SOM VYSKUSAL ALEBO ASPOM ZISKAL VIAC INFORMACII O VAMI SPOMYNANYCH 3 D POLOHOVACICH ZARIADENIACH
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
napr. www.3dconnection.com
|
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
|
![]() |
|
covnik ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 30.čer.2005 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 50 |
![]() |
pozrel som si www ale nikde som nenasiel moznost si odskusat tieto zariadenia mohli by ste mi poradit nejaky zdroj
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21979 |
![]() |
kontaktujte některého prodejce - viz:
http://www.3dconnexion.com/Czech.htm http://www.3dconnexion.com/Slovakia.htm |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.