Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
DodoSVK ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 13.říj.2007 Lokalita: Slovensko Používám: MAP 3D Stav: Offline Bodů: 184 |
![]() Zasláno: 18.kvě.2011 v 09:14 |
Dobry den, Niekedy ked rozbijam blok, stane sa mi ze koty ktore boli povodne v bloku zmenia svoju velkost, text orientaciu a podobne...Neviem koli comu to tak je ale vacsinou sa mi to stava pri blokoch ktore som kopiroval z inych vkresov, takze zrejme to je koli inym nastaveniam zdrojoveho vykresu oproti mojmu...
verim vsak tomu ze je cesta ako rozbit blok aby vsetky entity ktore boli v bloku pred rozbitim vyzerali presne tak isto aj po rozbiti bloku...
da sa to? velmi by ste mi pomohli
dakujem!
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
Zřejmě máte jinak nastaveny stejně pojmenované kótovací styly. Je potřeba použít unikátní styly nebo přenastavit hodnoty kótovacích parametrů.
|
|
![]() |
|
DodoSVK ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 13.říj.2007 Lokalita: Slovensko Používám: MAP 3D Stav: Offline Bodů: 184 |
![]() |
ano, do istej miery to bolo sposobene tymto, je to uz lepsie no stale sa male zmeny udeju este... pre istotu som v zdrojovom vykrese premenoval vsetky kotovacie styly, vsetky styly pisma...
no po rozbiti bloku sa mi stane ze text nad kotami sa mi premiestni, povodne bol nad kotovacou ciarou teraz je pod...
neviem ci to moze suvisiet zo suradnicami, ked je nastavene ine ucs ze to potom kotovaci styl inak vyhodnoti a snazi sa zmenit kotu...
velkost pisma a podobne mi uz po premenovani nemeni, takze spolovice sa to vyriesilo :)
|
|
![]() |
|
Petr75 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 16.úno.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD LT 2025 Stav: Offline Bodů: 426 |
![]() |
Blok, který ozbíjíte je v jiném měřítku než 1? Pokud ano, tak nejednodušší bude u použitého kótovacího stylu změnit celkové měřítko.
To, že se text u kót otočí, může být zapříčiněno tím, že vložený blok je otočený. Možná by pomohlo rozbít blok neotočený a otočit až rozbitý blok. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,191 sekund.