Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Téma: problém se soubory pro tisk Zasláno: 20.kvě.2011 v 11:21
Dobrý den,
mám jeden problém, který teď řešíme s kolegou. Kolega předdefinoval soubor *pc3 a vytvořil seznam papírů, které budeme používat. Cestu k tomuto souboru jsem si nastavila v nastavení CADu v záložce Cestakonfigurace tiskárny. Papíry jsem ale neviděla stejně jako kolega, resp. měla jsem tam úplně jiné.
přemýšlěli jsme čím by to mohlo být a vzpoměli si na soubor *pmp. Kolega tedy i tento soubor přidal do složky kde byl již *pc3 a já jsem si v nastavení CADu nastavila cestu v založce Cesta pro soubor popisu tiskárny. Restartovala jsem program a podívala se do tisku, zda se něco změnilo. Ano změnilo, ale opět jsem viděla jiné papíry.
Musím ještě říci, že jednou jsem si tam definovala svůj vlastní papír, který kolega nevidí a ten je jediný, který vidím v obou případech. Kolega ani jednou...
Prosím poradtě mi, kde je chyba, protože je důležité, abych mohla měnit tento soubor nezavisle na kolegovi a naopak. Určitě se to dá obejít, že si je nastavím u sebe taky, ale to neřeší to, že pokud tam jeden z nás udělá změnu, ten druhý ji neuvidí.
Děkuji za pomoc a doufám, že jsem to napsala srozumitelně.
Soubory PC3 jsem na síti nezkoušel, tak nevím. Ale když jsem rozkopírovával PC3 soubor na několik počítačů, tak jsem zjistil, že se příslušné tiskárny musí na všech počítačích jmenovat stejně, a to jak v CADu, tak ale i ve windows.
Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru