Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Honzík ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.zář.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: autoCAD LT 2012 CZ, CADCON Stav: Offline Bodů: 115 |
![]() Zasláno: 23.kvě.2011 v 11:07 |
Kolegině pracuje na generelu plynovodu pro velké město. Výkres byl hrozně veliký, nefungoval, padal a nešlo do něj vkládat (ctrl+C/V). Tak jsme výkres předělali, všechny podklady (katastr, zaměření) jsme připojili přes externí reference). Původní výkres měl asi 30 000 chyb (skutečně), tak jsem po obnovení a vyčištění radši jen vybral čáry které nekreslila kolegině (moc toho nebylo) a nakopíroval je do nového výkresu (a připojil ty reference) chvíli byl výkres bez problémů, a ted již opět nejde do výkresu nic vložit. zkoušel jsem to i přes vložit blok, ale místo bloku s rozpiskou se mi vkládá nějaké kolečko.
Kolegině tedy autocad používá jako elektrický pastelky, tak netuším co tam vždy napáchá, nějaké chyb se ale mohou táhnout už z podkladů, které nejsou vyrobeny v autocadu ale jsou exportovány z MS. Poraďte prosím. Díky Upravil Honzík - 23.kvě.2011 v 11:38 |
|
Honzík
LT 2012 CZ, CADCON |
|
![]() |
|
v.klazar ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 29.lis.2007 Lokalita: ČR (HK) Používám: civil3d 2012 Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() |
tedy nevim, jak moc to nejde vlozit, ale dost casto se mi stava, ze vlozit jde pouze pres menu upravit-vlozit. netusim cim to je...
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21967 |
![]() |
Příčina - na kterou ukazují ty hlášení tisíce chyb - bude asi už v těch podkladech. Zvlášť pokud byly z Microstation přenášeny pomocí formátu DWG. Soubory "DWG" z Microstationu (ze starších verzí) nemají s formátem DWG moc společného a způsobují často podobné chyby. Doporučená cesta je přes DGN nebo DXF.
Pokud už je výkres "infikovaný", zkuste jej restaurovat nebo (lépe) "vydotazovat" pomocí Map funkcí.
|
|
![]() |
|
MichalO ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 14.bře.2005 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Acad 2009 Stav: Offline Bodů: 76 |
![]() |
Co takhle vkládání bloku se jménem, které je už použito u nějakého bloku ve výkresu, viz. "kolečko"?
|
|
![]() |
|
Honzík ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.zář.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: autoCAD LT 2012 CZ, CADCON Stav: Offline Bodů: 115 |
![]() |
Jména bloků jsem kontroloval, duplicita by tam neměla být.
výkres jsem několikrát čistit, udělal jsem i diagnostiku. Chyby LTčko našlo, opravilo, výkres byl vyčištěn. Ale kopírovat s referenčním bodem (dával jsem 0,0) a po zadání příkazu vložit (buď na 0,0, nebo jsem dával na původní souřadnice) se nic nestane, ani to nepsalo chybovou hlášku. zkusím ještě získat ty originál podklady a importovat to přímo z dgn. |
|
Honzík
LT 2012 CZ, CADCON |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Zkuste výkres vložit do nového přes blok. Za zkoušku by možná stálo i uložit výkres do DXF a poté ho znovu načíst.
|
|
![]() |
|
MichalO ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 14.bře.2005 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Acad 2009 Stav: Offline Bodů: 76 |
![]() |
Ev. zkusit uložit do nižší verze a pak to vložit blokem do nového výkresu. Nám se to občas také stává od verze Acadu 2009, dříve se to nestávalo.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.