Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | ||
paulus ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 31.kvě.2011 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Aclt 2004 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() Zasláno: 31.kvě.2011 v 11:24 |
|
Zdravím, měl jsem v ACLT 2004 vytvořen příkaz pro jedno tlačítko, aby když na něj kliknu, rovnou se kreslila čára - typ, barva i hladina. Ta hladina myslím že se v tom příkazu rovnou současně tvořila. Delší dobu jsem to nepoužíval a ted už to bohužeel neumím... např. červená barva (barva 1), plná čára (continuous), hladina 1-privod. Umíte někdo zpatra poradit? Jak to vytvořit a kam to napsat vím, jen ten příkaz mi jaksi chybí....
![]() |
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21967 |
![]() |
|
Určitě to bude začínat nějak takto:
Zkuste si ty příkazy z klávesnice a "opište" je do makra...
|
||
![]() |
||
Marlowwe ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 09.kvě.2008 Používám: acad 2008 Stav: Offline Bodů: 45 |
![]() |
|
Dobrý den, potřeboval bych něco podobného... zkoušel jsem Vaše makro a nějak mi to nefungovalo :( (vytvořil jsem si hladinu přesně, jak psal autor v prvním příspěvku). Nevíte kde je problém ? Dále bych se chtěl zeptat, zda lze nějak i vytvořit pro nástroj písmo: Např. kliknout na ikonu (kde by bylo nastaveno písmo určitého stylu, a určité výšky) děkuji za odpověď |
||
![]() |
||
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
|
co vidím na první pohled, má to začínat ^C^C_-LAYER a ne ^C^C^_-LAYER..
A v 2012 tam chybí jeden enter, ale je možné, že pro různé verze jsou jiné odezvy.
^C^C_-LAYER;_M;1-privod;_CO;1;;;_LINE;
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
|
Ale tvorba maker (takovýhle základních) opravdu není nic složitého. Pokud znáte příkazy, stačí je jen postupně psát do vlastního příkazu. Jestliže to píšete jen pro sebe a máte český autocad, nezatěžoval bych se, být Vámi, jazykovou nezávislostí a pral tam rovnou české příkazy.
Napsat v editoru CUI, zkusit, na textovém oknu zkontrolovat odezvy a ladit...
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
Marlowwe ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 09.kvě.2008 Používám: acad 2008 Stav: Offline Bodů: 45 |
![]() |
|
JJ je to jen pro mě a pro moje spolupracovníky, používáme sjednocené hladiny, typy čar a kotovacích stylů... chtěl bych jen usnadnit práci sobě a všem okolo.
Nemáte nějaký návod nebo zásaky programování maker ? hledal jsem, ale nenašel jsem nic :( nebo nějaký základní pravidla. Děkuji za odpověď |
||
![]() |
||
![]() |
|
A nápověda nestačí?
Nápověda Autocad - Obsah - Příručka uživatelských úprav - Vytváření maker
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21967 |
![]() |
|
Většinu Diesel maker píšete jen jako doslovný opis toho co zadáváte na příkazovém řádku (jen místo Enter zapisujete středník, místo kliknutí zpětné lomítko).
Pro inspiraci se podívejte na DIESEL tipy , v plné verzi AutoCAD pak také na Action recorder (Záznamník akcí).
|
||
![]() |
||
paulus ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 31.kvě.2011 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Aclt 2004 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
|
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Zdar dílu. Fungovalo založení hladiny, ale ne barva a dále. tedy jsem to dále zrušil, na začátku výkresu si tam natáhnu svůj blok - výkres s hladinami (10 vteřin), a dále už mi ta tlačítka fungují tak, že založí hladinu, a dále se chovají podle hladiny - a o to jde. Děkuji.
^C^C_-LAYER;_M;UT-privod;;_PLINE; kreslím křivku. |
||
![]() |
||
![]() |
|
A proč si to nastavení nedáte do šablony?
|
||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.