Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
hybrid ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 05.čer.2011 Lokalita: ČR (KV) Používám: inventor10 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() Zasláno: 05.čer.2011 v 21:51 |
ahoj
doufám že to tu někdo už nepsal ale nenašel jsem... potřebuji exportovat výkres udělaný v inventoru 2011 na .jpg vždy když to udělám zůstane okolo "papíru" šedivé pole! Jak udělám aby byl na .jpg pouze výkres? děkuji :-) |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
Vektorové 2D výkresy se spíše exportují do vektorových formátů, nebo do neztrátových rastrových formátů, ale i JPG teoreticky jde. Podrobnější nastavení je možné jen pomocí API, takže možná snazší cesta bude přes mezikrok exportu do DWF nebo PDF.
|
|
![]() |
|
Rumisch ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 16.led.2005 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor 2016 Stav: Offline Bodů: 410 |
![]() |
Zatial robim v INV.2009 a tam je moznost save as ( a vyber formatu jpg, bmp atd). |
|
Peter Rumis
Inv.2018 Vault Professional 2018 Windows 7 Prof CAD konstrukter Rubble Master |
|
![]() |
|
roice ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.dub.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Product Design Suite 2018 Premium Stav: Offline Bodů: 216 |
![]() |
Zajímavá věc, a dělá to i ve verzi 2012. Asi bych chvíli hledal, ale asi nesnazší cesta bude, použít nějakej editor na obrázky a oříznout to tam. Vřele můžu doporučit Gimp. ;). Teda pokud nebudeš exportovat 150 výkresů ;) tam už by to bylo určité zdržení :D. Dost možná bych al epoužil formát pdf, kde to jde bez problémů a navíc jsou to i křivky, takže najakej šikovnej grafik, může mít jednoduší práci to použít dál.
Upravil roice - 06.čer.2011 v 09:11 |
|
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
|
|
![]() |
|
roice ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.dub.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Product Design Suite 2018 Premium Stav: Offline Bodů: 216 |
![]() |
Tak mi to nedalo a trochu jsem na to koukal a export do obrázku v Inventoru funguje jako takovej lepší Print Screen. Takže z něj vypadne to co máte aktuálně na ploše ;)
|
|
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
|
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Co se týká exportu do JPG, tak je zajímavý projekt PDFCreator. Je to virtuální tiskárna určená primárně pro tisk do PDF, ale dokáže ukládat do mnoha různých formátů včetně zmiňovaného JPG.
Vzhledem k tomu, že se jedná o tiskárnu, tak máte k dispozici všechny možnosti tisku a žádné nadbytečné okraje to netvoří.
|
|
![]() |
|
hybrid ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 05.čer.2011 Lokalita: ČR (KV) Používám: inventor10 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
díky lidi no stejne je to na prd :-D ale dík
|
|
![]() |
|
mimo0912 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 24.říj.2008 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD2011, Inventor2017, SolidEdge Stav: Offline Bodů: 122 |
![]() |
Musím s "Navarom" súhlasiť. Funguje to 100%. Žiadne iné plochy okrem výkresu. Neviem prečo to hodnotíte negatívne.
|
|
![]() |
|
roice ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
pavel.janovsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 16.lis.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor Prof. 2023 Stav: Offline Bodů: 91 |
![]() |
PDFCreatoru se teda musím zastat. 2008 nemá implementovaný export do pdf, takže mě Creator už několik let zachraňuje a navíc se s ním dělá perfektně. Zkusmo jsem si uložil JPG a nevidím problém.
K drobným úpravám PDF ještě používám PDF-XChange Viewer. Vzhledem k tomu, že jsou tyhle nástroje zdarma, musím před autory smeknout. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Vektorový formát je také postscript. Jednou z jeho mnoha výhod je i to, že je akceptován mnoha grafickými studii.
Pokud použijete export do eps (encapsulated postscript), máte v souboru ohraničení (bounding box), které obsahuje pouze exportovaný obrázek. Export do postscriptu mají, pokud vím, všechny produkty rodiny Autocad - bohužel v Inventoru, zdá se, jaksi chybí. Tady by byl možný postup přes mezikrok v Autocadu.
|
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
Formáty EPS i PDF jsou založeny na Postscriptu. Naprostá většina grafických studií vezme (zcela rovnocenně) CAD výkres v .PS, .EPS nebo v .PDF formátu. Takže postscriptový obsah v PDF lze vzít i rovnou z Inventoru.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,557 sekund.