ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum Najít  Události Události  Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoInventor nabízí jedinou výchozí cestu k souborům

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
roice Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.dub.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Product Design Suite 2018 Premium
Stav: Offline
Bodů: 216
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inventor nabízí jedinou výchozí cestu k souborům
    Zasláno: 11.čvc.2011 v 14:11
Aniž bych jakkoli zasahoval do nastavení tak po víkendu, mi Inventor nabízí jedinou výchozí cestu k souborům (c:\Users\Public\Documents\Autodesk\Inventor 2012\Samples\iLogic Samples\)
A to ať otevírám, ukládám nehrazuji komponentu, prostě jakákoli akce se soubory, mne hodí do téhle pozice a musim se proklikávat z5 k tomu na čem pracuji. A to i když už mám nějaký projekt otevřený, tak místo otevření poslední cesty, nebo otevření adresáře s daným projektem, mne to šoupne do iLogic Samples.
Prozatím jsem neměl moc času to řešit, takže jsem si udělal zástupce v iLogic Samples na to co dělám, ale při zběžném projetí nastavení jsem nenašel nic kloudného. Nehledě na to že v pátek vypnu stroj kterej dělá co má a v pondělí přijdu a dělá to hovadiny.

Tak ještě jsem teď zjistil, že při exportu ze sestavy do obrázku to otevře poslední zpracovávanou cestu (zpravidla to kde je daný projekt), ale export z výkresu do pdf, to při každém exportu šoupne do iLogic Samples. Začíná to být velice otravná chyba, právě jsem exportoval do pdf několik výkresů a zdržení proklikáváním sem tam je zdržovačka jak sviňa.
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
Zpět nahoru
roice Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2011 v 14:15
Tak ještě jedna drobnost, které jsem si všimnul. Při otevírání v okně otevřít přibyla v levé části nad položkou knihovny položka Workspace která je nasměrovaná do iLogic Samples, to jen pro upřesnění všeho co jsem zatím zjistil.
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Používám:
Inventor 2014
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2011 v 14:37
Mate nastavený správný projekt? 
Václav Dušek
Zpět nahoru
roice Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2011 v 15:00
Nevím co tím přesně myslíte. Jestli možnosti aplikace/soubor/Složka projektů tak tam je: %USERPROFILE%\xxx\Documents\Inventor\.
Tedy do profilu uživatele.

Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Inventor 2014
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2011 v 15:10
V Inventoru, v záložce Začínáme je ikonka Projekty. Tady by měl být nastaven váš pracovní projekt. Podle toho co píšete si tipuji, že tam bude nastavený iLogic 2011 Samples. A vy určitě pracujete v jiném projektu. My tu máme například projekt pojmenovaný Vault.

Když si tam nastavíte vámi používaný projekt, tak by se mělo všechno otevírat ve výchozí složce, případně si Win pamatuje poslední použití, ale to je podle mě neznámeho klíče. :-)
Václav Dušek
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Inventor 2014
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2011 v 15:17

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20110711_151447_Projekty.JPG

Václav Dušek
Zpět nahoru
roice Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2011 v 15:19
Moc děkuji, tohle bylo přesně ono.
Asi mrška nějakej filuta, vystřelil si ze začátečníka :o)). Ono je to za čas přejde, kolegové jsou holt svoloč veselá.
Ještě jednou moc děkuji.
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Bodů: 811
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2011 v 15:28

Psal jsem to již v tom téma:

bylo mě to záhadou, proč by se Vám to načítalo do jiné složky pokud máte zapnutý projekt...A on nebyl aktivní. LOL to se stane...Wink 

Tak hlavně, že to funguje ;)

Musí být aktivní projekt, slouží to především při malých i velkých sestavách aby bylo vše pospolu a potom stačí načíst jen projekt v projektech a rovnou to při otevírání nalezne soubory daného projektu. Také je to pomocník při fci Pack and GO.
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Inventor 2014
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2011 v 15:32
už jsem si s tím také naběhl a čas od času se to stane i někomu z kolegů. ják já říkám, počítače pracuji s jedničkami a nulami, občas bohužel jen s nulami ... :-)) což nechci nijak vztahovat na vás ;-)
Václav Dušek
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Bodů: 811
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2011 v 15:38
jak se říká: někdy je problém mezi počítačem a židlí Clap a ještě největší problém pro PC je uživatel. (což jsme my)
a nebo vtípek od kolegů, protože člověk je potom trošku rozhozen a třeba i zapomene na aktivní projekt LOL

přeji pěkný den.
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru

Sdílet na: Digg it! Del.icio.us Twitter Google záložka Linkuj Vybrali.sme

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 11367:Při připojení externího souboru do AutoCADu je automaticky nastavená relativní cesta, lze změnit na plnou?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,193 sekund.