Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Kroupík ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.kvě.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 175 |
![]() Zasláno: 31.srp.2005 v 13:18 |
Jak udelam v Autocadu nasobnou kopii po urcite vzdalenosti? Nechci pouzit pole, protoze treba nevim kolikrat to budu chtit.Pokud oznacim nejake prvky a dam kopii, tak vzdalenost kopie stale odmeruji od prvniho bodu. Tudiz kdyz chci treba kopirovat neco po 6 metrech tak musim napsat 6, pak 12, 18 atd. V Microstationu funguje ze se referencni bod presune s kopirovanym objektem, tudiz zadavam porad 6,6,6 atd. Take nemusim porad hodnotu zadavat, ale pri priblizeni k posledni zadane hodnote se kurzor zarazi. Prisla jsem na to jak to udelat s jednim prvkem, treba carou (pres volbu pod pravym tlacitkem, kopie s drzenim shift) Umi neco takoveho Autocad? Predem diky za radu |
|
Kroupík
|
|
![]() |
|
Pepa ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: LT 2014 CZ Stav: Offline Bodů: 445 |
![]() |
s více objekty úplně stejně - vybrat objekty (ouzlují se), pak se
chytit za bod (zčervená) pravý myšítko - POSUN, pravý myšítko - KOPIE,
pravý myšítko - REFERENČNÍ BOD, vybrat trřeba tentýž uzel, zadat
vzdálenost, třeba 6, zmáčknout a držet SHIFT, ENTER, pak už jen levé
myšítko.. Snad jsem to popsal trochu srozumitelně
![]() |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Slo by to vyresit prikazem: _MULTIPLE _OFFSET Zadáte vzdálenost a pak stačí jen vybírat co a na kterou stranu.... |
|
![]() |
|
Kroupík ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.kvě.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 175 |
![]() |
to co pise Pepa jde, me to neslo, protoze pouzivam AEC objekty ADT a tam kdyz jsem klikla na grip, tak jsem rovnou prvek upravoval, tak jsme myslela ze to nejde, ale ted koukam ze jde Prikaz -multiple a pak offset neresi muj problem, jelikoz potrebuju kopirovat nekolik prvku na jednou a offset mi da volbbu vybrat jen jeden, ale i tak diky |
|
Kroupík
|
|
![]() |
|
Keberdle Václav ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Autocad 2006 LT,Rhinoceros 4,Catia 4 Stav: Offline Bodů: 152 |
![]() |
Tak to řeším ..
Udělám si blok ze všeho co mám na vykrese. Nakreslim prvek co chci kopírovat Udělám pole třeba 2-5 větší a co nepotřebuju prostě odmažu abych si nevymazal co nechci tak použiju to pole... Proč nechcete pole? |
|
![]() |
|
![]() |
Protoze mi to prijde zbytecne slozite a pomale...neco davat do bloku a pak zase neco umazavat, to co poradil Pepa v podstate resi muj problem i kdyz trosku kostrbateji nez jsem zvykla z Microstationum ale v podstate je to presne to co potrebuji |
|
Kroupík
|
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
delal bych to taky spis pres to pole tak zkuste misto toho bloku pouzit seskupeni, je to rychlejsi |
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
![]() |
mam pomerne hodne"pokreslene" vykresy takze seskupeni chvili trva. Nicmene funkci pole znam, ale pro to co potrebuji me nevyhovuje, hledala jsem funkci, kterou nabidl Pepa. I tak diky vsem za pomoc, je to super, kdyz si lidi snazi pomoct.
|
|
Kroupík
|
|
![]() |
|
Pepa ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: LT 2014 CZ Stav: Offline Bodů: 445 |
![]() |
nevím jak v které verzi, mám pocit, že v LT2005 zmizel, ale v 2004 byl nástrojový panel SESKUPIT, k seskupení stačilo vybrat objekty oknem, přes ten dialogový panel to je opravdu děsně nepohodlné a dlouhé. Jestli panel SESKUPIT nemáte, dejte si na tlačítka k vytvoření skupiny: ^C^C_-pkfstgroup; * ; a k rozbití skupiny: ^C^C_qkungroup; používám to docela často PS: Jojo, musíme se pomáhat ![]() |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
ono to seskupeni jde jeste rychleji vyberu si prvky, ktere chci seskupit a pak klepnu na prave tlacitko mysi a vyberu seskupit a je to :)
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
![]() |
problem neni v dialogu, toto makro znam, problem je v dobe sekupovani...tedy v rychlosti pocitace |
|
Kroupík
|
|
![]() |
|
![]() |
Rada bych, ale ve sve verzi ADT 2005 takovu funkci pod pravym tlacitkem nemam, nebo jsem jen slepa? |
|
Kroupík
|
|
![]() |
|
![]() |
PICKFIRST musí být 1. Já mám nulu, takže mi zbývá to tlačítko
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
ja mam acad 2004 LT, v moznostech zalezi na tom, jak se nastavi chovani praveho tlacitka (mam nastaveno vyvolani mistni nabidky)
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
orlik ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.lis.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autocad Mechanical 20104 Stav: Offline Bodů: 111 |
![]() |
Ahoj, pouzivam jak pole (i s pripadnym odmazanim), neco jsem zkousel pres LISP (ale to se vyplati u opakovanych operaci) a nebo i vyberem a posunutim relativne od fiktivniho bodu (@18,0).
|
|
![]() |
|
Janek ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 69 |
![]() |
![]() |
|
J.V.
|
|
![]() |
|
![]() |
nejdriv musis vzdalenost zadat bez shiftu, pri dalsim umisteni drzet shift. eventuelne vypnout uchopovaci body, to me taky zlobilo. |
|
Kroupík
|
|
![]() |
|
![]() |
kdyz mam pickfirst 0 tak se nabidka neobevi vubec, kdyz 1, tak se obevi, ale neni v ni voba seskupit, nejak to nechapu? |
|
Kroupík
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.