ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoPřechod z Mechsoftu na Mechanical

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Míka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.lis.2004
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 29
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přechod z Mechsoftu na Mechanical
    Zasláno: 02.zář.2005 v 14:55

Je mezi vámi někdo kdo už má za sebou přechod z Mechsoftu na Mechanical či se o to pokouší? Moc rád bych si sním vyměmil pár zkušeností. Co vše se musí oželet a co se vlastně získá.

Zpět nahoru
Jan Rais Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 30.zář.2004
Používám:
AutoCAD, Inventor
Bodů: 171
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.zář.2005 v 15:59

Přecházet z MechSoftu na Mechanical ?

(mojí odpovědí je část mého příspěvku, který byl dříve v diskusním fóru)

Mechanical 2005 : je to produkt pro strojařinu s malou a nedomyšlenou výbavou „drobné“ rutinní činností, které se opakují během dne nesčíslněkrát. Minimum strojírenských výpočtů.

Pokud jste zvyklý pracovat s MechSoftem, doporučuji NEPŘECHÁZET na AutoCAD Mechanical a držet se MechSoftu jak to jenom bude možné.

Zkušenosti -

Osobně jsem musel aktualizovat AutoCAD 2000i s MechSoftem na AutoCAD Mechanical 2005 (byl poslední termín na možnost aktualizovat AutoCAD 2000i).

Po devíti měsících denního používání  Mechanicalu mohu prohlásit, že ač to je po programové stránce jistě vnitřně propracovaný produkt, schází v aplikaci velké množství drobných užitečných funkcí a příkazů pro běžné kreslení : snadnější a lépe vybavená editace kót, offset na obě strany od osy, označování řezů, strojírenské značení na výkresech, změny hladin podle vybrané činnost, snadnější šrafování, a mnoho a mnoho dalšího. Jsou to většinou drobnosti, které se ale používají během dne 1000x.

Některé drobnosti jsou v Mechanicalu také, ale co měl MechSoft na jedno ťuknutí myškou, ťukám u Mechanicalu 5x a nebo to tam vůbec není.

Mechanical –

- s kusovníkem z MechSoftu neudělám v Mechanicalu nic, nelze jej editovat a lze jej pouze vymazat a začít znovu. 

- schází velké množství drobných užitečných funkcí a příkazů pro běžné kreslení

- strojírenské výpočty – MechSoft byl bohatý na strojařské výpočty

- strojírenská příručka a podpora – žádná

atd. atd.

Po zkušenostech s MechSoftem a nyní s Mechanicalem 2005, bych NIKDY dobrovolně nepřešel z MechSoftu na Mechanical.

Vše dobré z MechSoftu je nyní v Inventoru, ale co s tisíci výkresy 2D z AutoCADu, které je nutné dále editovat a nové kreslit.

Jan Rais 

Zpět nahoru
Míka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.lis.2004
Bodů: 29
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2005 v 12:05

Díky za postřehy

Na mechanical samozřejmě dobrovolně nepřecházím. Jsem k tomu donucen výrobcem. Mám Acad 2002 a jeho podpora a možnost upgradu jak známo brzy vyprší.

Co se týče samotného kreslení v mechanicalu, tak tam asi problém nebude. Co se týče automatické viditelnosti, to vypadá že funguje mnohem lépe nez mechsoftu. Kótování mi také prijde jednodušší.

Horší už je to s knihovnami, přijde mi, že tam vůbec nemají hmotnost součástek, nebo se mýlím? Nejvíc mě asi vytáčí tvorba rozpisek, jak udělat vedlejší kusovník z více listů? Šel by použít hlavní (MAIN), ale to pak stačí si načíst třeba kus jiního výkresu kde budou "infobody" a samovolně mi přibudou pozice. Přijde mi to příliš automatický. A Jak rozdělit rozpisku, když už se nevejde na formát? To asi vůbec nejde, že?

Nevíte třeba, kam nejlépe umístit všelijaká razítka a uživatelské bloky, která se v Mechsoftu vkládala hezky podle aktuálního měřítka výkresu?

O automatický převod kusovníku z Mechsoftu se pokouší AACSulution už pěknou dobu, ale pořád to nefunguje, jak by mělo.

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2461:"Runtime error" při otvírání souboru v Inventoru 5.3 s Mechsoftem.
Tip 899:Existuje katalog normalizovaných dílů pro AutoCAD?
Tip 3797:Nelze upravit vlastnosti kóty (jsou zamčené).
Tip 2216:Mohu jednu licenci nadstavby AutoCADu nebo Inventoru sdílet z několika PC?
Tip 6:KRITICKÁ CHYBA: Unhandled Access Violation Reading 0xffffffff Exception at 780102bah při načítání DXF
Tip 3670:Vytvoření tečného segmentu křivky (polyčáry).

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.