Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Míka ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 05.lis.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 29 |
![]() Zasláno: 02.zář.2005 v 14:55 |
Je mezi vámi někdo kdo už má za sebou přechod z Mechsoftu na Mechanical či se o to pokouší? Moc rád bych si sním vyměmil pár zkušeností. Co vše se musí oželet a co se vlastně získá.
|
|
![]() |
|
Jan Rais ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 30.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Inventor Stav: Offline Bodů: 171 |
![]() |
Přecházet z MechSoftu na Mechanical ? (mojí odpovědí je část mého příspěvku, který byl dříve v diskusním fóru)
Mechanical 2005 : je to produkt pro strojařinu s malou a nedomyšlenou výbavou „drobné“ rutinní činností, které se opakují během dne nesčíslněkrát. Minimum strojírenských výpočtů. Pokud jste zvyklý pracovat s MechSoftem, doporučuji NEPŘECHÁZET na AutoCAD Mechanical a držet se MechSoftu jak to jenom bude možné. Zkušenosti - Osobně jsem musel aktualizovat AutoCAD 2000i s MechSoftem na AutoCAD Mechanical 2005 (byl poslední termín na možnost aktualizovat AutoCAD 2000i). Po devíti měsících denního používání Některé drobnosti jsou v Mechanicalu také, ale co měl MechSoft na jedno ťuknutí myškou, ťukám u Mechanicalu 5x a nebo to tam vůbec není. Mechanical – - s kusovníkem z MechSoftu neudělám v Mechanicalu nic, nelze jej editovat a lze jej pouze vymazat a začít znovu. - schází velké množství drobných užitečných funkcí a příkazů pro běžné kreslení - strojírenské výpočty – MechSoft byl bohatý na strojařské výpočty - strojírenská příručka a podpora – žádná atd. atd. Po zkušenostech s MechSoftem a nyní s Mechanicalem 2005, bych NIKDY dobrovolně nepřešel z MechSoftu na Mechanical.
Vše dobré z MechSoftu je nyní v Inventoru, ale co s tisíci výkresy 2D z AutoCADu, které je nutné dále editovat a nové kreslit.
Jan Rais |
|
![]() |
|
Míka ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 05.lis.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 29 |
![]() |
Díky za postřehy Na mechanical samozřejmě dobrovolně nepřecházím. Jsem k tomu donucen výrobcem. Mám Acad 2002 a jeho podpora a možnost upgradu jak známo brzy vyprší. Co se týče samotného kreslení v mechanicalu, tak tam asi problém nebude. Co se týče automatické viditelnosti, to vypadá že funguje mnohem lépe nez mechsoftu. Kótování mi také prijde jednodušší. Horší už je to s knihovnami, přijde mi, že tam vůbec nemají hmotnost součástek, nebo se mýlím? Nejvíc mě asi vytáčí tvorba rozpisek, jak udělat vedlejší kusovník z více listů? Šel by použít hlavní (MAIN), ale to pak stačí si načíst třeba kus jiního výkresu kde budou "infobody" a samovolně mi přibudou pozice. Přijde mi to příliš automatický. A Jak rozdělit rozpisku, když už se nevejde na formát? To asi vůbec nejde, že? Nevíte třeba, kam nejlépe umístit všelijaká razítka a uživatelské bloky, která se v Mechsoftu vkládala hezky podle aktuálního měřítka výkresu? O automatický převod kusovníku z Mechsoftu se pokouší AACSulution už pěknou dobu, ale pořád to nefunguje, jak by mělo. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.