Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Petr75 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 16.úno.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD LT 2025 Stav: Offline Bodů: 423 |
![]() Zasláno: 30.srp.2011 v 07:56 |
Vytvořil jsem si makro na tisk PDF:
^C^C_-plot a^M^MDWG To PDF.pc3^MA3^MM^MK^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M V tomto makru má název pdf podle názvu výkresu + název záložky. Protože jsem chtěl mít název pdf výkresu bez názvu záložky, tak jsem vytvořil tuto část makra: $(substr,$(getvar,DWGNAME),1,$(-,$(strlen,$(getvar,DWGNAME)),4)), kterou jsem vložil do předchozí části makra: ^C^C_-plot a^M^MDWG To PDF.pc3^MA3^MM^MK^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M$M=$(substr,$(getvar,DWGNAME),1,$(-,$(strlen, $(getvar,DWGNAME)),4))^M^M^M Ale protože jsou v názvu mezery, tak se jako název vezme jen začátek do první mezery. Mezera je jako Enter a další část názvu souboru je jako další vstup. Název souboru pro pdf může být i s mezerama, ale text musí být v uvozovkách. Zkoušel jsem různé kombinace, ale nepodařilo se mi, aby text byl v uvozovkách. Poradí mi někdo jak toho dosáhnout? Makro musí být univerzální i pro názvy s mezerama, protože z názvu souboru dwg se generuje název a číslo výkresu v rohovém razítku. Upravil Petr75 - 31.srp.2011 v 12:37 |
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Zkuste pred znak uvozovky napsat zpetne lomitko
\" |
|
![]() |
|
Petr75 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 16.úno.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD LT 2025 Stav: Offline Bodů: 423 |
![]() |
Takže nakonec pomohly zdvojené uvozovky:
^C^C_-plot a^M^MDWG To PDF.pc3^MA3^MM^MK^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M^M$M=""$(substr,$(getvar,DWGNAME),1,$(-,$(strlen, $(getvar,DWGNAME)),4))""^M^M^M Upravil Petr75 - 31.srp.2011 v 12:37 |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Děkujeme za zprávu o vyřešení problému.
Teď už víme, že je stejné jako s mezerami v názvech souborů ve Windows - také se musí pro některé příkazy obalit do uvozovek. |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
![]() |
Tak jsem se spletl. Ani dvojité uvozovky nepomohly. Naposledy, když jsem to zkoušel a myslel, že už to funguje jsem si neuvědomil, že to zkouším na souboru, který nemá v názvu mezery.
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Škoda.
Nejde tam použít procentní reference (%%zzz), kde zzz je kód znaku ? To asi půjde jenom pro textové příkazy. |
|
=^..^=
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.