Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | ||
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() Zasláno: 10.říj.2011 v 14:08 |
|
Dobry den
Potreboval bych do LISPu dostat "prepinac" ktery podle verze OS spusti aplikaci (nastavbu AutoCADu) budto pro napr. XP x32 nebo Win7 x64... Proste neco ve stylu:
"Pokud je OS x64 (nebo neco jako - pokud existuje *\Program Files (x86)\) tak spust APP x64 jinak spust APP x32"
Nize uvadim konkretni priklady tak, jak je pouzivam nyni:
=========================
x86
(defun c:nxtIMG ()
(startapp "ImageEditor.exe") (princ) ) =========================
x64
(defun c:nxtIMG64 ()
(startapp "ImageEditor64.exe") (princ) ) Urcite uznate ze je toto dosti "neprakticke"... dva ruzne prikazi na "totez" a kdyz beru v uvahu ze mi se ikonky v Pracovnim prostoru ACADu odkazuji na tento lispik, tak my logicku vypliva ze musim mit dva WorkSpaces pro ruzne OS
Dalsi dotaz zni, co se stane kdyz, vyse uvedene spojim nasledovne:
(defun c:nxtIMG_Universal ()
(startapp "ImageEditor.exe")
(startapp "ImageEditor64.exe") (princ) ) =========================
Vyzkousel jsem to a funguje, akorat nevim jak moc velka chyba je kdyz ACAD nenajde jednu ze dvou aplikaci? Zadnou chybu to sice nehlasi ale...?
Moc dekuji
JASponza
|
||
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21914 |
![]() |
|
Lepší je to předem otestovat - buď verzi operačního systému nebo 32/64-bitovou verzi AutoCADu (což nemusí být vždy stejné). Tedy např.:
Predikát 64-bitového AutoCADu:
|
||
![]() |
||
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
|
Dobry den
Dekuji na zaslanem. Sice je to prilis na moje "programatorske" schopnosti... Vyrobil jsem nasledujici:
Vim, ze skusenejsi kolegove asi "placou" nad timto vyrobkem (ma to asi daleko k tomu aby to slo univerzalne pouzivat). Mne to funguje a (zatim) resi problem duplicitnich Workspaces.
Umel by mi nekdo napsat to same ale elegantneji (jako podminka k rozpoznani jakou App spustit, v tomto pripade asi staci vedet zda je system x86 nebo x64 - na tom zda je to XP, Vista nebo Win7 pochopitelne nezalezi).
Dekuji
JASponza |
||
JASponza
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21914 |
![]() |
|
Ano, bude to podobné:
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Dekuji pekne!
JASponza
|
||
JASponza
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,394 sekund.