ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.099.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů. Proměnné prostředí AutoCADu.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenovypnutí dynamického zadávání při měření vzdálenost

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
novak_ Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.říj.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
acad
Stav: Offline
Bodů: 8
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: vypnutí dynamického zadávání při měření vzdálenost
    Zasláno: 18.říj.2011 v 16:36
Můžete mi někdo prosím poradit jak vypnout dynamické zadávání (DYN) při použití Měření vzdálenosti? Vždy se mi automaticky zapne když použiji tuto funkci. Při jiném kreslení (čáry, kružnice, kopírování,...) vše funguje normálně. DYN si buď zapnu nebo vypnu. Ale ikdyž mám DYN vypnuto a použiji měření, sám se zapne a po ukončení zase vypne. Při měření se dá také vypnout, ale musím to udělat při každém použití.

Autocad 2011, 64 bit.
Děkuji, Novák.
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.říj.2011 v 17:31
Asi si pouštíte příkaz pomocí menu a tam je nejspíše zadaná sekvence pro přepnutí dynamického zadání.

Pouštějte příkaz zadáním příkazu do příkazové řádky VZD (_DIST).
Nebo si modifikujte CUI.

Ještě dodatečně jsem si vyzkoušel to co jsem napsal a překvapeně jsem zjistil, že z menu se souští příkaz MĚŘITGEOM (_MEASUREGEOM) a ten si spouší dynamické zadání. Já ale vždy používám příkaz VZD (_DIST), který zůstává v normálním režimu.

Upravil alfred - 18.říj.2011 v 17:38
Zpět nahoru
novak_ Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.říj.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
acad
Bodů: 8
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2011 v 14:40
Vše je tak jak píšete. Požívám ikonu na měření a spouští se příkaz MĚŘITGEOM (_MEASUREGEOM). Příkaz VZD funguje také jak uvádíte - bez dynamického zadávání.
Bohužel nejsem zvyklí zadávat příkazy ručně a tak mi to moc nevyhovuje. Mohl byste mi poradit, jak vytvořit ikonu pro tento příkaz, protože v nabídce tato není. V lepším případě jak se dá modifikovat CUI pro příkaz MĚŘITGEOM (_MEASUREGEOM). Oproti VZD se mi na tom líbí že ukáže rozměry i na výkrese, bohužel se zapnutým DYN se s tím nedá zoomovat a tabulka často překrývá zobrazovaný úhel.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12200:Rychlé dynamické odměřování entit kolem kurzoru.
Tip 11692:Problém uzlové editace na křivkách - posun.
Tip 11622:Nefunguje mi odměřování v AutoCADu resp. v DWG TrueView.
Tip 14270:Jak pomocí funkce PROTÁHNI (STRETCH) zvětšit objekt na konkrétní daný rozměr?
Tip 11436:Proč mi hlásí příkaz VZD chybnou hodnotu vzdálenosti?
Tip 9017:Tři metody a tři různé výsledky měření vzdálenosti v mapě.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,284 sekund.