ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.500 registrovaných u nás, celkem 1.133.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Inženýrský kalkulátor, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
Konference CADfórum 2026 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoKótování v DWF Composeru

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
IvoBe Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 289
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kótování v DWF Composeru
    Zasláno: 14.zář.2005 v 09:32

Trialová verze DWF Composeru kótoje ve 2D výkresu, který je na A3 a 1:5 stylem "asi 100 mm", "asi 200 mm" (znak "asi" je v vlnovka). Je to i vlastnost ostré verze a/nebo jak dosáhnu toho aby se kótovalo s rozumnou přesností ? (t.j. např 123.52 namísto "asi 200").

Ivo Bešťák
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
řešení Autodesk
Bodů: 22234
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2005 v 09:44
Plný DWF Composer umožňuje nastavit počet desetinných míst. Je však potřeba požadovanou přesnost zahrnout (nastavit) už do publikovaného DWF.
Vladimír Michl (moderátor)
LinkedIn, Autodesk Expert Elite
Zpět nahoru
Slade Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Bodů: 53
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2005 v 09:35

Dobrý den

jestli vše dobře chápu tak v okamžiku kdy budu publikovat dwf soubory v podniku třeba na serveru tak ti co budou mít dwf composter tak si budou moci dokotovat a nebo i doměřit z modelu různé rozměry??

děkujoi

Slade

Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor

Používám:
řešení Autodesk
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2005 v 09:53
Ano, přesně tak (kolegové na serveru, spolupracující firmy mailem nebo přes iProject, atd.). Mohou odměřovat (2D i 3D data), přidávat grafické připomínky (s možností zpětného načtení do AutoCADu, Revitu, atd.), tisknout, zobrazovat připojené informace k jednotlivým entitám, atd.
Zpět nahoru
IvoBe Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Fusion 360
Bodů: 289
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2005 v 10:15
Za ty peníze  mi přijde DWF Composer fantastická věc.

Což mě vede k dalšímu  dotazům:

1) kde se v AutoCADu nastavuje přesnost kotování ve DWF ?

2) lze DFW (resp. připomínky) načíst zpětně i do Inventoru a jak (nenašel jsem to) ?

3) odměřování ve výkresech může být i nežádoucí, viz. nabídky (z nichž nemají podrobnosti být zřejmé); lze zabránit tomu, aby se mi majitel DWF  Composeru v DWF odměřoval nebo dokonce aby data vypreparoval zpátky do AutoCADu ? Jak je vůbec analogický problém řešen v PDF ?

Jsem to hlava, teď mi došlo, že dotaz 1) částečně řeší dotaz 3)...

Upravil IvoBe
Ivo Bešťák
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor

Používám:
řešení Autodesk
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2005 v 11:01

(do ledna je teď DWF Composer o 30% levnější)

ad 1) ne kótování, ale celková přesnost geometrie exportované do DWF (kterou pak odměřujete) - viz Uživatelské vlastnosti (PC3) při tisku nebo publikování do DWF, nastavujete rozlišení dpi

ad 2) do Inventoru zatím ne

ad 3) zabránit tomu nelze, můžete uměle omezit přesnost geometrie v DWF (viz 1); zpětný import standardně možný není, jsou ale různé cesty jak data částečně rekonstruovat - to je ale stejné s papírovými výkresy, PLT, PDF nebo čímkoliv jiným... Každopádně rekonstruovaná data mají daleko k orginálním CAD datům - chybí přesnost, hladiny, atributy, jsou to jen 'hloupé' entity (jen vektory/oblouky/texty), ....

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4669:VIPJak zvýšit přesnost odměřování (kótování) v DWF Composeru (Design Review)?
Tip 4110:Při tisku DWF mi zmizí část rastrového podkladu.
Tip 3854:Jak do DWF souboru vložit rozpočet, smlouvu, fotografie nebo prezentace?
Tip 3886:VIPPublikování objektových a databázových dat do DWF souboru.
Tip 4343:Jaké možnost odměřování nabízí DWF Composer?
Tip 349:Jak otevřít soubor DWF v AutoCADu?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 1,922 sekund.