Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
IvoBe ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.čvc.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 289 |
![]() Zasláno: 14.zář.2005 v 09:32 |
Trialová verze DWF Composeru kótoje ve 2D výkresu, který je na A3 a 1:5 stylem "asi 100 mm", "asi 200 mm" (znak "asi" je v vlnovka). Je to i vlastnost ostré verze a/nebo jak dosáhnu toho aby se kótovalo s rozumnou přesností ? (t.j. např 123.52 namísto "asi 200"). |
|
Ivo Bešťák
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21908 |
![]() |
Plný DWF Composer umožňuje nastavit počet desetinných míst. Je však potřeba požadovanou přesnost zahrnout (nastavit) už do publikovaného DWF.
|
|
![]() |
|
Slade ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 53 |
![]() |
Dobrý den jestli vše dobře chápu tak v okamžiku kdy budu publikovat dwf soubory v podniku třeba na serveru tak ti co budou mít dwf composter tak si budou moci dokotovat a nebo i doměřit z modelu různé rozměry?? děkujoi Slade |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21908 |
![]() |
Ano, přesně tak (kolegové na serveru, spolupracující firmy mailem nebo přes iProject, atd.). Mohou odměřovat (2D i 3D data), přidávat grafické připomínky (s možností zpětného načtení do AutoCADu, Revitu, atd.), tisknout, zobrazovat připojené informace k jednotlivým entitám, atd.
|
|
![]() |
|
IvoBe ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.čvc.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 289 |
![]() |
Za ty peníze mi přijde DWF Composer fantastická věc.
Což mě vede k dalšímu dotazům: 1) kde se v AutoCADu nastavuje přesnost kotování ve DWF ? 2) lze DFW (resp. připomínky) načíst zpětně i do Inventoru a jak (nenašel jsem to) ? 3) odměřování ve výkresech může být i nežádoucí, viz. nabídky (z nichž nemají podrobnosti být zřejmé); lze zabránit tomu, aby se mi majitel DWF Composeru v DWF odměřoval nebo dokonce aby data vypreparoval zpátky do AutoCADu ? Jak je vůbec analogický problém řešen v PDF ? Jsem to hlava, teď mi došlo, že dotaz 1) částečně řeší dotaz 3)... Upravil IvoBe |
|
Ivo Bešťák
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
(do ledna je teď DWF Composer o 30% levnější) ad 1) ne kótování, ale celková přesnost geometrie exportované do DWF (kterou pak odměřujete) - viz Uživatelské vlastnosti (PC3) při tisku nebo publikování do DWF, nastavujete rozlišení dpi ad 2) do Inventoru zatím ne ad 3) zabránit tomu nelze, můžete uměle omezit přesnost geometrie v DWF (viz 1); zpětný import standardně možný není, jsou ale různé cesty jak data částečně rekonstruovat - to je ale stejné s papírovými výkresy, PLT, PDF nebo čímkoliv jiným... Každopádně rekonstruovaná data mají daleko k orginálním CAD datům - chybí přesnost, hladiny, atributy, jsou to jen 'hloupé' entity (jen vektory/oblouky/texty), .... |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,367 sekund.