ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoHP EliteBook 8540w a USB 3.0

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Stav: Offline
Bodů: 961
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: HP EliteBook 8540w a USB 3.0
    Zasláno: 21.říj.2011 v 09:42
Pekny den,
Mam EliteBook 8540w s tromi USB 2.0 portami a dvomi USB 3.0 portami. Kupil som externy HDD WD My Book Essential 1T, s USB 3.0 portom, spätne kompatibilmym aj s USB 2.0. Problem je ale to na tych USB 3.0 portoch rozchodit. Ked to strcim do portu USB 2.0, normalne sa to chyti, ale ked do USB 3.0, tak sa nedejo vobec nic...Precital som uz vselico mozne, ale riesenie zatial nemam...Riesil niekto podobny problem?
Vdaka.
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018
Bodů: 474
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2011 v 01:53
Mám k dispozici stejný NB. Jelikož mi do věčných lovišť odešel můj USB(flash) disk, hledal jsem vhodnou náhradu, která by jej nahradila. A protože má ten NB ony USB 3.0 porty, hledal jsem USB disky který by je dokázal využít. A při hledání jsem získal i nějaké informace o USB 3.0, ze kterých si pamatuji, že zatímco USB 2.0 využívá jen 4 kontaktů, tak USB 3.0 jich využívá 8. Proto si myslím, že pro připojení externího disku s USB 3.0 musí být i propojovací kabel 8žilový, aby se využily přenosové rychlosti USB 3.0. Ale berte toto jen jako můj, poněkud laický názor. Nicméně to, že existují USB 3.0 kabely (http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514000600000014JT&Search=kabel%20usb%203.0&SearchType=1) by i mohlo můj názor podporovat.
Pro doplnění: koukal jsem na USB 3.0 konektor, a těch 8pinů není v řadě vedle sebe, ale jsou za sebou.

Upravil koutnak - 22.říj.2011 v 01:55
Radim Koutňák
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21958
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2011 v 10:09
Zařízení i kabely podle standardu USB 2.0 jsou kompatibilní i s USB 3.0. Modrý konektor USB 3.0 má více kontaktů, ale ty se uplatní jen s novým kabelem - původní kontakty jsou stále tam kde byly ve verzi 2.0.

Funguje vám v těch nových konektorech vůbec nějaké USB? Třeba flash paměť, myš...
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof.
Bodů: 1251
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2011 v 17:01
Pro USB 3.0 jsou použity jiné kabely a konektory, které jsou zpětně kompatibilní (slučitelné s USB 2.0).
S jedinou výjimkou (viz obrázek):
Zařízení USB 2.0 nepřipojíte k hostiteli s USB 3.0 kabelem USB 3.0 - musíte použít kabel USB 2.0. Kabel USB 3.0 se do konektoru zařízení USB 2.0 fyzicky nevejde.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20111022_170046_USB2toUSB3.png

=^..^=
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2011 v 17:38
Zajímavé. Kabel USB 3.0 jsem zatím v ruce neměl, takže mi tento obrázek hlava moc nebere. Mám za to konektory USB jsou je fyzicky shodné na kabelu i v hostovském zařízení. Jinak by snad tento systém ani nemohl fungovat. Takže jak to, že kabel USB 2.0 zasunu do konektoru USB 3.0 Host, ale stejný konektor USB 2.0 na zařízení Device nepasuje do kabelu USB 3.0? Fakt nerozumím. Ale asi tady nějaká zrada bude. Mnou výše popisovaný odchod flash disku (2.0) byl způsoben právě jeho zasunutím do portu USB 3.0 v notebooku. Ony ty USB 3.0 konektory v 8740w nejsou nijak barevně odlišeny. Až když jsem začal zkoumat jak k tomu odpálení flashky došlo, všiml jsem si popisku "SS" u konektorů a až googlováním jsem odhalil, že to značí USB 3.0 (správné označení prý je Super Speed).
Radim Koutňák
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof.
Bodů: 1251
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2011 v 20:28
Výše uvedený obrázek pochází z této stránky, kde jsou rozdíly popsány podrobněji.
=^..^=
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Bodů: 961
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.říj.2011 v 21:45
Páni,
ďakujem za odpovede, ale ja som samozrejme ten externý HDD dostal aj s USB 3.0 káblom. Tam nie je problém. Lepšie povedané nebol, lebo som to už rozchodil.
Problém bol v mojom super kvalitnom, drahom a od hora dolu certifikovanom notebooku HP EliteBook...(Prečo ma to ale vôbec neprekvapuje...?)
Updatoval som mu chipset driver a driver od USB 3.0 portu a zrazu začal ten disk rozpoznávať aj cez USB 3.0 port...Ešte sa mu chystám otestovať rýchlosť a porovnať to s USB 2.0 portom. Som zvedavý o mi z toho vyjde, lebo keď som na ten HDD kopíroval nejaké fotky, nemal som vobec pocit že by to bolo 5 až 10 krát rýchlejšie ako USB 2.0 port...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2011 v 07:53
Já jsem na tomto NB updatoval jen to, co mi nabídl systém WindowsUpdate, a USB 3.0 byl funkční od počátku.
Nebude při využití USB 3.0 <-> externí disk docházet k nevyužití plné kapacity USB 3.0 díky pomalému disku?
Radim Koutňák
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21958
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2011 v 10:29
Původně odeslal(a) Ľubomír Pápay Ľubomír Pápay napsal(a):

Ešte sa mu chystám otestovať rýchlosť a porovnať to s USB 2.0 portom. Som zvedavý o mi z toho vyjde, lebo keď som na ten HDD kopíroval nejaké fotky, nemal som vobec pocit že by to bolo 5 až 10 krát rýchlejšie ako USB 2.0 port...
Nenechte se zmást údaji o maximální dosažitelné rychlosti na USB 3.0. V praxi je rychlost omezena možnostmi daného zařízení - zvláště u mechanických disků. U disků počítejte jen cca s 1.1- až 3-násobným zrychlením oproti USB 2.0 (podle typu disku a převažujícím typu diskové operace).
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1816:Jak připojit k počítači více USB zařízení?
Tip 8345:Jak přeformátovat instalační R/O USB klíč Autodesk Design Suite nebo Master Suite?
Tip 371:Mohu použít skener HP ScanJet ve Windows 2000?
Tip 2894:Chyba SI225 v průvodci instalací síťové tiskárny HP.
Tip 7001:HP Designjet T1120 mi hlásí chybu 61:01
Tip 5365:Nejde mi tisknout výtisky delší než 3.2m na DesignJet Z2100.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.