Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() Zasláno: 15.lis.2011 v 12:09 |
Dobrý den,
s kolegyní jsem nyní seděl na projektem, kde zkoušela záměnu panelu obvodového pláště za stěnu. Fungovalo to dobře u standardně vytvořeného obvodového pláště, ale u pláště, který byl namapován na plochu objemu již nikoliv. Nevíte prosím, kde by mohl být zádrhel? Podotýkám, že objem na který byl namapován obvodový plášť byl obyčejný kvádr, žádné těleso šíleného (zakrouceného) tvaru. PS: Zkoušeno na Revit Architecture 2011 CZ. Předem děkuji za odpovědi
|
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
Normálně to tak funguje (lze mapovat výplň i na "Wall by Face"), byla tam nějaká hláška?
edit: Aha, ale ne na Curtain system, tam lze pouze panely. Upravil Peter Jirat - 15.lis.2011 v 12:38 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Nejde mi o wall by face, ale jde mi o aplikaci curtain system na mass a u tohoto pak zaměnit např. jeden panel za stěnu. |
|
![]() |
|
statecny ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360 Stav: Offline Bodů: 516 |
![]() |
Zádrhel není nikde. Jde o to, že se jedná o jiné kategorie (stěna a obvodový plášť). Obvodový plášť (pomocí příkazu obvodový plášť) neumožňuje zaměnit panel za stěnu. Kdežto obvodový plášť vytvořený jako kategorie stěna toto umožňuje.
Z jakého důvodu potřebujete mít v plášti stěnu? Nestačilo by jen změnit materiál a tloušťku vybraného panelu, tak aby graficky vypadal jako stěna?
|
|
Václav Statečný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Krásně vysvětleno, děkuji moc. Popravdě jsem se nedíval jakým způsobem byl tvořen model, protože nebylo moc času a byl mi ukázán jen hotový model s dvěma příklady obvodového pláště. Vycházel jsem jen ze slovního popisu. Šlo o demonstrační ukázku pro studenty, kdy kolegyně chtěla ukázat, že pokud chtějí vložit klasické dveře do obvodového pláště, tak by stačilo zaměnit panel za stěnu.
|
|
![]() |
|
statecny ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360 Stav: Offline Bodů: 516 |
![]() |
Pro vložení dveří do obvodového pláště je jednodušší rovnou vyměnit panel za dveře (pozor, nejedná se o kategorii dveře, ale o dveře obvodového pláště)
Upravil statecny - 15.lis.2011 v 13:26 |
|
Václav Statečný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ano, tento postup znám a je určitě čistější. Nicméně jak jsem psal výše, šlo o demonstrativní příklad pro studenty.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,276 sekund.