ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoPanel obvodového pláště - stěna na objemu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Panel obvodového pláště - stěna na objemu
    Zasláno: 15.lis.2011 v 12:09
Dobrý den,

s kolegyní jsem nyní seděl na projektem, kde zkoušela záměnu panelu obvodového pláště za stěnu. Fungovalo to dobře u standardně vytvořeného obvodového pláště, ale u pláště, který byl namapován na plochu objemu již nikoliv. Nevíte prosím, kde by mohl být zádrhel? 

Podotýkám, že objem na který byl namapován obvodový plášť byl obyčejný kvádr, žádné těleso šíleného (zakrouceného) tvaru.

PS: Zkoušeno na Revit Architecture 2011 CZ.

Předem děkuji za odpovědi
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3944
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2011 v 12:34
Normálně to tak funguje (lze mapovat výplň i na "Wall by Face"), byla tam nějaká hláška?
edit: Aha, ale ne na Curtain system, tam lze pouze panely.

Upravil Peter Jirat - 15.lis.2011 v 12:38
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2011 v 12:51
Nejde mi o wall by face, ale jde mi o aplikaci curtain system na mass a u tohoto pak zaměnit např. jeden panel za stěnu.

Hlášku si teď nevybavím, zkoušeli jsme to u kolegyně v kabinetě a já sám jsem se k tomu ještě nedostal, abych to znovu reprodukoval. zajímalo mě zatím jen, zda měl někdo podobnou zkušenost.
Zpět nahoru
statecny Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360
Bodů: 516
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2011 v 13:01
Zádrhel není nikde. Jde o to, že se jedná o jiné kategorie (stěna a obvodový plášť). Obvodový plášť (pomocí příkazu obvodový plášť) neumožňuje zaměnit panel za stěnu. Kdežto obvodový plášť vytvořený jako kategorie stěna toto umožňuje.
Z jakého důvodu potřebujete mít v plášti stěnu? Nestačilo by jen změnit materiál a tloušťku vybraného panelu, tak aby graficky vypadal jako stěna?
Václav Statečný

Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2011 v 13:19
Původně odeslal(a) statecny statecny napsal(a):

Jde o to, že se jedná o jiné kategorie (stěna a obvodový plášť). Obvodový plášť (pomocí příkazu obvodový plášť) neumožňuje zaměnit panel za stěnu. Kdežto obvodový plášť vytvořený jako kategorie stěna toto umožňuje.
Krásně vysvětleno, děkuji moc. 

Popravdě jsem se nedíval jakým způsobem byl tvořen model, protože nebylo moc času a byl mi ukázán jen hotový model s dvěma příklady obvodového pláště. Vycházel jsem jen ze slovního popisu. Šlo o demonstrační ukázku pro studenty, kdy kolegyně chtěla ukázat, že pokud chtějí vložit klasické dveře do obvodového pláště, tak by stačilo zaměnit panel za stěnu.
Zpět nahoru
statecny Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360
Bodů: 516
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2011 v 13:25
Pro vložení dveří do obvodového pláště je jednodušší rovnou vyměnit panel za dveře (pozor,  nejedná se o kategorii dveře, ale o dveře obvodového pláště)

Upravil statecny - 15.lis.2011 v 13:26
Václav Statečný

Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.lis.2011 v 13:37
Ano, tento postup znám a je určitě čistější. Nicméně jak jsem psal výše, šlo o demonstrativní příklad pro studenty.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4869:Jak v Revitu vytvořit skloněný pohled?
Tip 11975:Revit - společný výkaz obvodového pláště
Tip 13955:U některých oken obvodového pláště se mi v řezu nezobrazuje rám ani sklo.
Tip 6003:Zešikmený obvodový plášť v Revitu.
Tip 4083:Konstrukce zborcené plochy v Revitu.
Tip 6697:Typy rohových příčlí v Revitu.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,276 sekund.