Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Zdravím, nevěděl by někdo jak v generátoru rámu vytvořené sestavě, přerušit profil ( ne profilem ale uplně jinou vsazenou součástí) , třeba v polovině profilu ?
jinak pokud chcete rozdělit jeden profil na dva, znamená to, že v reálu jsou ty profily dva. Proto je potřeba už takto myslet při tvorbě skeletonu a místo jedné čáry vytvořit dvě. Tím se vám vytvoří dva profily, které pak můžete upravit podle součásti uprostřed.
Jinak pokud máte jeden profil a chcete do něho vyřezat "něco", volil přenos plochy/tělesa. Rozkliknete si v sestavě onen profil, karta Model - Upravit - Kopírovat objekt. Tu si zvolíte jestli chcete přenášet plochu nebo těleso, jestli to chcete adaptiní či ne. Označte profil/plochu a dáte použít. Potom na té samé kartě dáte Rozdělit - Rozdělit těleso, označíte plochy a dáte použít.
Přesně tak rozdělit tou kostkou, když dám upravy profil tak ho mohu vybrat, ale dál tu kostku mi to nechce nabídnout, abych jí označil. Budu zkoušet, tím vložením jsem to taky vyřešil, ale rozdělit se bude do budoucna hodit, tak se s to musím naučit, Díky.
ještě jsem zkusil pozice na výkresu a při vkládaných profilech mezi body má každý svou pozici, kdežto rozdělením profilu to má pořád jednu pozici což je špatné.
jak jsem psal již dříve, pokud profil rozdělíte na dva, znamená to, že v reálu máte dva profily, to znamená, že v nákresu musíte mít dvě trajektorie, potom si tam vložíte dva profily, jejich konce upravíte dle potřeby a na výkrese budete mít dvě pozice.
Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru