ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoPřenos nastavení Cadu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mark Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 18.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Mechanical AutoCAD 2021, Inventor 2021
Stav: Offline
Bodů: 161
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přenos nastavení Cadu
    Zasláno: 24.lis.2011 v 09:45
Dobrý den.
Dá se nějak jednoduše přenést nastavení Cadu.
Správce mě na nový počítač nainstaloval 2011, už jsem zde psal o problémech, tak mi zkusil nainstalovat i 2012.
Chtěl jsem použít migraci uživatelských nastavení, přes start, ale ten mě dál nepustil, že zip je pro verzi 2011 a ne 2012.
Jde mi hlavně o nastavení tlačítek dělal jsem si i svoje nové panely a nechce se mi to dělat všechno znova, používám klasiku ne ribbony, s tím souvisí cuix, ale nevím jak.
Musím přenést i svůj profil export import.
Děkuji za rady.

Upravil mark - 24.lis.2011 v 09:46
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Bodů: 1662
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2011 v 10:01
Pokud jste si v 2011 udělal dílčí nabídku, jednoduše ji načtěte v 2012. Pokud jste editoval základní nabídku (silně nedoporučuji), musíte použít funkci přenosu mezi cuix.
Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Bodů: 1662
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2011 v 10:03
Samozřejmě se může stát, že něco z nižší verze nebude fungovat ve vyšší, ale podle mých zkušeností toho není moc.
Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
Pavel Homan Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 13.pro.2004
Používám:
AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP
Bodů: 277
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2011 v 10:47
Vlastní panely nástrojů, nabídky apod. je lepší vytvářet do zcela nového souboru menu cuix. Pak tento cuix můžete snadno přenášet mezi instalacemi/verzemi. Pokud jste vlastní panely vytvořil v hlavním menu cuix verze 2011, použijte v dialogu pro úpravu uživatelského rozhraní (_CUI) kartu Přenos (jak píše uživatel Seiner) a překopírujte tyto panely do nově vytvořeného souboru cuix.

Upravil Pavel Homan - 24.lis.2011 v 10:48
Pavel Homan

Arkance Systems s.r.o.
Zpět nahoru
mark Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2011 v 11:46

Jsou někde popsány tyto zásady nebo nějaký přesný postup. Nemyslím nápovědu tam jsem se ztratil.

Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24
Bodů: 1273
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2011 v 12:14
Dobry den,
ohledne postupu... v napovede je to docela dobre popsano... priznavam, resi se tam spousta dalsich veci a clovek s snadno ztrati, ale tak to s napovedama uz biva... :-).
rad bych ale doplnil jednu dulezitou vec... udelejte si zalohu vsech CUIX, MNR, (MNL), ...souboru (tzn. 2011 i 2012) pred transferem tak, abyste se v pripade nezdaru mohli vratit na vychozi bod. Nevim jak mezi 2011 a 2012, ale kdysi jsem se tento postup ucil na transferu z 2006 na 2009 (metodou Help + pokus-omyl :-)) a bylo neprijemne, kdyz jsem zjistil, ze CUI z 2006 tim ze jsem ho otevrel v 2009 se stal Readonly... Nastesti, zalohu jsem mel, sice par mesicu starou (tzn ne uplne aktualni), ale prece.
Zdravim
JASponza
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64
Zpět nahoru
mark Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2011 v 08:38
Tak jsem to zkoušel. Vytvořil jsem si v kartě přenos nový soubor cuix. V druhé polovině dialogového okna jsem si načetl vždy poměněný cuix soubor, přetahal jsem panely nástrojů do nového souboru cuix nic jiného jako pracovní prostor atd. V nabídce přes pravé tlačítko v liště nástrojů se mi můj nový cuix s panely nástojů objevil. Vypnul jsem panely z Mechanical, Autocad a snažil jsem se poskládat plochu z nabídky nového cuix. Vše jde až na ten problém, že u spousty panelů někdy celý někdy částečně se ztratí obrázky tlačítek a místo nich jsou tam neoblíbené otazníky v obláčku. Dělám něco úplně blbě?
Zpět nahoru
Pavel Homan Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Arkance Systems

Přihlášen: 13.pro.2004
Používám:
AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP
Bodů: 277
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2011 v 08:44
Zkuste tipy č.: 7496 a 500
Pavel Homan

Arkance Systems s.r.o.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10890:VIPChyba "Mesh does not contain any nodes or elements" v Nastran In-CADu
Tip 2783:VIPJak snadno vytisknout z CADu velký formát na dlaždicově poskládané menší formáty (s přesahem)?
Tip 7352:Dispozice bytů a kanceláří - snadno ve 2D i 3D.
Tip 6158:VIPPřenos uživatelských nastavení Inventoru (mezi verzemi, mezi PC).
Tip 5732:VIPSnadné nastavení a přenos parametrů stavebního projektu.
Tip 6939:VIPSnadný přenos nastavení AutoCADu či LT na jiné PC či pro jiného uživatele (přes USB, LAN...)

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,274 sekund.